Merhaba KScanlar nasılsınız? Son zamanlarda özellikle yabancı dizi sezonları 8 bölümden oluşuyor.
Bunu özellikle Walking Dead dizisi hayatımıza girdiğinde daha belirgin yaşamıştık.
Dizinin akıcılığı, oyuncu seçimleri, müzik ve işlenen konunun yerinde olması bizi pek tatmin etmiyor 8 bölümden oluşması.
Eskiden 24 bölüm olan ve süreleri aşağı yukarı aynı olan sürükleyici diziler gibi olmasını beklemiyor değilim.
Ama onlara da hak vermek lazım çok fazla senaryo çöplüğü oluştu masraflar artı, 24 bölümü bir sezon da vermek yerine bunu üçe bölüp üç sezon ve üç yıla yaymak daha etkileyici olmakla birlikte
Gelişen teknolojiyi de yakından takip etmiş oluyorlar tek sezon ve tek yıl da aynı ve pahalı teknolojiyi kullanmak yerine
Diğer yıl alternatif teknolojik seçenekler çıkması masrafları düşürmüş oluyor.
Peki size göre, Dizi sezonlarının 8 bölüm olması mı 24 bölüm olması mı sizin için tatmin edicidir?
Death's Game gibi diziye 8 bölüm yerinde bir karardı ama Mr. Queen gibi kralın devrim yapacağını anlatan tarihi bir dizi için 20 bölüm kısaydı. O mücadeleyi izlemek isterdim mesela. Dizinin konusunun bitip bitmemesi de önemli dizinin bölüm sayısı açısından. Gereksiz yere uzatılan diziler saçmalıyor.
8 bölüm olması benim için daha iyi. Senaryosu, oyunculuğu iyi olsun, akıcı olsun yeter. senaryoyu bölümü uzatıcaz diye tekrara düşüyorlar, heyecan vermek yerine sıkıcı oluyor. Kore dramalarını çok severim. 20 bölümlük diziler çok var ama genellikle tek sezon yapıp bitiriyorlar uzatmadan. Keşke devam etse diyorum çoğu zaman 😔 Ama işte uzayıp 10 sezon 200 bölüm olunca aynı hissi vermiyor. Belli bir bölümden sonra yoruluyorum izleyemiyorum çoğu zaman.
Merhaba aynadakiajan! 😊 Senin de dediğin gibi bu konuda önemli bir değişim var. 8 bölümlük sezonlar yoğun ve etkileyici olsa da, bazen 24 bölümlük uzun sezonların verdiği derinliği özlüyoruz, değil mi?
Bir yandan 24 bölümlük sezonlar karakter gelişimini ve hikaye detaylarını daha derinlemesine işleyebilir. Ama öte yandan 8 bölümlük sezonlar da daha derli toplu ve sürükleyici olabiliyor. E işlerinden güçlerinden dolayı herkesin de zamanı kısıtlı, uzun sezonlar bazen zorlayıcı olabiliyor.
Friends gibi uzun sezonlar şimdi hayal gibi gelse de, kısa ve öz sezonların da keyfi bir başka. 😄 Sonuçta bu işin püf noktası, hikayenin sağlam ve çekici olması.
Amaaaa hadi gel dürüst olalım; uzun veya kısa fark etmez, biz asıl iyi hikaye ve güçlü karakterler arıyoruz, değil mi? 🍿📺
PS. The Witcher'a da bayıldım bu arada, Geralt'tan vazgeçilir mi hiç? 😏