• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Diziler & Filmler

Fesli Tarihçi Kadir Mısıroğlu'nun sohbetlerini seyrediyor musunuz?

TugrulCavdar
TugrulCavdar Takip Et
Xper 1 Yaş: 20
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Kadir Mısıroğlu
Fesli Tarihçi Kadir Mısıroğlu'nun sohbetlerini seyrediyor musunuz?
Tarih Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

2

Cevap

7

Cevap

• psychoparadıse
    psychoparadıse Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 94%
    +1 yıl
    Diziler & Filmler konusunda 814 cevap paylaştı.

İzledim meczup kadir mısıroğlu ahh ahh. İnsanlar bilmiyorki 2 kere devlet kurumlarından uzaklaştırma aldığını. 1. si 80 darbesinde 2. 1990 ların sonu fetöden...

1
    21 Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Kadir Mısıroğlu'nda ki Türkçe konuşma Türkiye'de kimse de yok. Deli değil.

Atatürk'e bu kadar zarar veren bir başka adam yok

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      +1 yıl

Tarih bilmeyen deliden dinler fesliden dinler kanks. Nasıl olsa bilmiyorsunuz söylediği şeyler hoşuna gidince vaaaaay çekip peşinden gidiyorsunuz. Full safsata demogoji. Genelde Atatürk düşmanları dinler.

Yorumla
    • 34Constantine
      34Constantine
      +1 yıl

Noldu Lozan bitiyordu? Bitti mi? Lozan ağır kayıptı bittiyse hani niye kutlamadı kimse?

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Kadir Mısıroğlu Lozan 2023de bitecek demiyordu ki zaten. Hatta bunun yanlış olduğunu müedditli bir muahede olmadığını belirtiyordu

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Kadir Mısıroğlu'nun Lozan Zafer Mi Hezimet Mi adlı 3 cildlik kitabını pdf olarak bakarsan Kadir Mısıroğlu'nun Atatürk'ü herkesten daha iyi tanıdığına şahid olursun.

70 yıl boyunca Atatürk'le savaşan bir adamdan daha iyi bilemezsin Atatürk'ü.

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      +1 yıl

Yaw ne cahilsiniz. Kızma güzel güzel konusuyorsun ama dayanamıyorum. Adamın mal varlığı ne kadar haberiniz var mı? Bir insana sadece tarih anlatması için bu kadar para verileceğini düşünmek ancak hayalperestliktir. Belli ki bir kesim sen bu adamın açıklarını bul, açık et iftira at karala al sana benden şu kadar denmiş. Necidir mısıroğlu? iş adamı mı? Tacir mi? Tarih anlatarak bu kadar parayı nasıl aldığını araştırsanız altından neler çıkar. Atatürk zamanında din mi kalmıştı. Sen son 6 halifeyi biliyormusun? Adam karısının kızının resimlerini çizip fransa da sergide sergiliyor. Karısı kızı açık kapalı değil. Senin halifen cihad ediyor 1 tane musliman ülke cihada karşılık vermiyor. Senin halifenin ülkesine 7 düvel saldırıyor müsliman kardeşin sana yardım etmek yerine arap topraklarında kafir ingiltere ile iş birliği yapıyor. Sonra Atatük dincileri ortadan kaldırdı. Din adı altında bölücülük yapıyorlar, o zaman da yapıyorlardı koskoca osmanlı arap coğrafyasından ne kadar koptu? Din kitap diye diye kopardılar. Bugün oturduğun yerden bunları yazmanı sağlayan toprak bütünlüğünü koruyan Atatürk hakkında böyle şeyler söylemek ancak ıq 60 ların işidir.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Sen asıl Atatürk'ün servetini araştır. TBMM zabıt ceridelerine bak yüzlerce arsası konagı bağı var

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Atatürk'ün Servetleri

. BUNLARDA MEVCUT ARAZI:

a) 582 dönüm çeşitli meyve bahçeleri.

b) 700 dönüm fidanlık, buralarda meyveli meyvesiz muhtelif yaşlarda ve çeşitlerde 650.000 fidan vardır.

c) 400 dönüm Amerikan asma fidanlığı. Burada 560.000 kök bağ çubuğu vardır.

d) 220 dönüm bağ. Burada 88.000 adet bağ çubuğu vardır.

e) 370 dönüm çeşitli sebze yetiştirmeye elverişli bahçe.[48]

(Mustafa Armağan’ın hesabına göre 375 dönüm. Ismail Cem listeyi Atatürk’ün “Söylev ve Demeçleri”nin 4. cildinden birkaç hata ile alan Fethi Naci’nin 1968 tarihli “100 Soruda Atatürk’ün Temel Görüşleri” isimli eserinden naklediyor. Mustafa Armağan ise direk Başbakanlık Arşivi’nde ulaştığı belgeden aktarıyor.)

f) 220 dönüm 6.600 ağaçlı zeytinlik

g) 27 dönüm 1.654 ağaçlı portakallık (Mustafa Armağan’ın hesabına göre 17 dönüm)

h) 15 dönüm kuşkonmazlık

i) 100 dönüm park ve bahçe

k) 2.650 dönüm çayır ve yoncalık.

L) 1.450 dönüm yeni tesis edilmiş orman.

m) 148.000 dönüm ziraata elverişli arazi ve meralar.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

2. BINA VE TESISAT:

a) 45 adet büyük ve küçük idare binası ve ikametgâh, bütün mefruşat ve demirbaşlarıyla beraber.

b) 7 adet 15.000 başkoyunluk ağıl.

c) 6 adet Aydos ve Toros yaylalarında tesis edilen mandıralar.

d) 8 adet at ve sığırlara mahsus ahır.

e) 7 adet umumi ambar.

f) 4 adet hangar ve sundurma.

g) 4 adet lokanta, gazino ve eğlence yerleri, lunapark,

i) 2 adet çeşitli imalat yapan fırın.

k) 2 adet çiçek ve tezyinat (süsleme) nebatı yetiştirmeye mahsus yer.

———————

TOPLAM : 51 bina.

(Mustafa Armağan’ın hesabına göre : 91 bina)

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      +1 yıl

Bahsettiğin kişi devlet lideri. Siz anlamazsınız. İki zıt kutupta güçlü adamlar, kendi taraflarında olanları güç sahibi yapmak için zengin ederler. Bende onu söylüyorum. Birisi ülke kurmuş devlet yönetmiş öbürü ne boktu da bu kadar zenginleşti. Tayyibin mal varlığına laf yapsana biraz da. Ayrıca, Atatürk ün tüm mal varlığı devlete ve kurumlarına bölüştürüldü kadirin de 7 sülalesi birbirine girdi davalar açıyor bizim hakkımız bizim hakkımız diye bunu idrak etmek zor olmamalı kanks.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

3. FABRIKA VE IMALATHANELER:

a) Bira Fabrikası:

Senede 7.000 hektolitre çeşitli bira yapacak kabiliyette, bütün müştemilatıyla ve bütün işletme levazımı ve mütedavil kıymetlerle beraber.

b) Malt Fabrikası:

Senede 7.000 hektolitre biraya kâfi gelebilecek miktarda malt imaline kabiliyetli, bütün müştemilatı ve işletme levazımı ile beraber.

c) Buz Fabrikası:

Günde dört ton buz yapma kabiliyetinde, bütün müştemilatı ve işletme levazımı ile beraber.

d) Soda ve Gazoz Fabrikası:

Günde 3.000 şişe soda ve gazoz yapma kabiliyetinde bütün müştemilatı ve mütedavil kıymetleriyle beraber.

e) Deri Fabrikası:

Senede 14.000 çeşitli deri imaline elverişli bütün müştemilat ve mütedavil kıymetleriyle beraber.

f) Ziraat Aletleri ve Demir Fabrikası:

g) Biri Ankara’da diğeri Yalova’da olmak üzere iki modern süt fabrikası:

Her ikisi günde ayrı ayrı 15.000 litre pastörize süt ve 1.000 kilo tereyağı işlemek kabiliyetindedir. Bunlar da bütün müştemilat ve işletme levazımı ve mütedavil kıymetleriyle beraber.

h) Biri Ankara’da diğeri Yalova’da iki yoğurt imalathanesi.

i) Şarap imalathanesi:

Yılda 80.000 litre şarap imaline elverişli bütün müştemilat ve mütedavil kıymetleriyle beraber.

k) Iki taşlı elektrikle işler bir değirmen bütün müştemilatı ve mütedavil kıymetleriyle beraber.

L) Istanbul’da bulunan bir çeltik fabrikasının yüzde kırk hissesi.

m) Biri Orman Çiftliğinin, biri Tekir Çiftliğinin olmak üzere her biri 15’er bin teneke beyazpeynir, 600 teneke tuzlu yağ yapmaya elverişli iki imalathane, bütün işletme levazımatı ile beraber.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

4. UMUMÎ TESISAT:

a) Biri Ankara’da diğeri Yalova’da kurulu iki tavuk çiftliği.

b) Yalova’daki çiftliklerde iki hususi iskele ve liman tesisatı.

c) Üçü Ankara’da ve ikisi Istanbul’da beş satış mağazasının bütün tesisat ve demirbaşları.

d) Orman Çiftliğinde:

Hususi sulama tesisatı, kanalizasyon, telefon tesisatı, elektrik tesisatı, küçük beton köprüler, hususi yollar, içme su tevziatı şebekesi.

Yalova Çiftliklerinde:

Hususi su tesisatı, telefon tesisatı, elektrik tesisatı, küçük beton köprüler ve yollar.

Silifke Tekir Çiftliğinde:

Hususi sulama tesisatı, beton köprüler.

e) Orman Çiftliğinde:

Kurulu çiftlik müzesi ve ufak mikyasta hayvanat bahçesi tesisatı, bunların işletme levazımı ve bütün demirbaşları.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

5. CANLI UMUMI DEMIRBAŞ:

a) 13.000 başkoyun. Kıvırcık, Merinos, Karagül, Karaman ırklarıyla bunların melezleri.

b) 443 başsığır. Simental, Hollanda, Kırım, Jersey, Gören sey, Halep yerli ırklarıyla bunların melezleri, yeni üretilen Orman ve Tekir cinsleri.

c) 69 baş Ingiliz, Arap, Macar, yerli ve bunların melezleri, koşum ve binek atları. 58 çoban merkebi.

d) 2.450 ba tavuk Legorn, Rodayland ve yerli ırklar.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

6. UMUMI CANSIZ DEMIRBAŞ:

a) 16 adet traktör, 13 adet harman ve biçerdöver makinesi ve bilcümle ziraat işlerini görmekte bulunan ziraat alet ve edevatının tamamı.

b) 35 tonluk bir adet deniz motoru, Yalova Çiftliğinde.

c) 5 adet çiftliklerin nakliye işlerinde çalıştırılan kamyon ve kamyonet.

d) 2 adet çiftliklerin umumi servislerinde çalıştırılan binek otomobili.

e) 19 adet çiftliklerin umumi servislerinde çalıştırılan binek ve yük arabası.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Kemal Atatürk gençliğinde memur idi bir asker bu kadar servet kazanamaz. Bu hırsızlıktır.

Vatanı kurtardı palavrasıyla Türkiye'de ki servetlere konmuşdur.

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      +1 yıl

Hayatımda ilk defa bir devlet lideri ile bir deli yi mal varlığı konusunda yarıştırarak haklı olduğunu düşünen insan görüyorum. Sonra ıq 60 deyince kızıyorlar. Sabancının mal varlığını saysana Atatürkün mal varlığının kaç katı? Neden? Çünkü devlet o dönem eksik olan fabrika ve ihracat açığını kapatmak için adama yap işlet devret niteliğinde destekler verdi. Bugün Ali koç ülke istihdamının % kaçı? O dönem Atatürk fabrikaların tertip düzenini kendisi kontrol ediyor ben temeli attım kalanını devlet halleder mantığıyla. BU saydıklarının hangisi kime kaldı adam ölünce?

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      +1 yıl

Bu saydıklarının fazlası benim iş verenlerimde mevcut. Cidden çok küçük düşünüyorsun. Adam laleli de esnaf altı üstü. Siz heralde devlet gücünü idrak edemiyorsunuz. Bak sana bir örnek sevgili tayyibiniz her sene %5-6 ülke ekonomisinin büyüdüğünü açıklıyor. Sence bu ne anlama geliyor? Bilmezsin de ben söyliyim ülke de birileri zenginleşiyor ama halk komple fakirleşiyor. Yine Devletin kendi kurumu Türkiye de ki paranın %94 ünü aynı 24 aile taşıyor diyor. Anlayabiliyormusun? Kadir delisinin neredne bu kadar mal varlığı var? Adam hayatı boyunca Atatürk e sallamaktan başka ne yapmış? Bunun karşılığında kimden bu kadar mal varlığı edinmiş soru bu. Onun su kadar bunun bu kadar mal varlığı bvar değil soru. Devlet lideri adam çalmış dersin hırsız dersin bir şey dersin. Sen öyle inan. Kadir kimden neyi çalmış onu söyle. Soru bu demogoji yapma fesli kadir gibi.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

He yani hiç çalışmadan yalancıktan İngiliz senaryosu mucibince Yunan yendirtildi ve Kemal kahraman oldu. Eee vatanı kurtardı artık Türkiye'nin tüm servetleri onun olabilir değil mi?

Karabekir'in niye bu kadar serveti yok ikisi de asker. Hatta Karabekir olmasaydı Kemal askerlikten men edilmesi hadisesinde bir daha harbiyeye giremezdi.

Memur olan bir herifin yıgınla böyle serveti var. Ama sonuçta devlete bağışladı mazur görelim kafası. Nah devlete bağışladı devlet chp idi o zaman. CHP'nin parti kasasına gitti.

Şunu incele arat
      Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yav Atatürk’ün mal varlığıyla ilgili tutanak (KAYNAK: TBMM Zabıt Ceridesi, Inikad 75, cild 19, 12.06.1937, sayfa 267.)

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Tayyip Erdoğan Kemale dair ne varsa siliyor ya o yüzden bile oy verilir adama

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      +1 yıl

Sizden adam olmaz. Siz satılmışsınız. Ama en masumane ıq nuz 60. Senin gibi çocukluk arkadaşlarım var şiiişşşt dönmez. 10 sene önce biz cübbeliye sallayınca ''ne diyor bu ya oğlu Allah la şeyhim konustu diyor' dediğimizde bizi satanist ilan edenler, dinsiz imansız ilan edenler, bugün cübbeli ismailağanın başına geçmek istiyor diye aforoz edilince o 10 sene önceki söylediklerini söyleyerek bu gayri müslim diyorlar. Sizin ağa paşalarınız size iş veren aş veren kimse o. Sizin rabbiniz de o kanks. Ben senin gibilerden çok gördüm. Ama artık hiç bir şey kanıtlamak için uğraşmayacam. Kendini komple teorisyeni diye tanıtan bir adamın her söylediğin doğru kabul eden amiplersiniz. Bak adam kendini islamcı komple teorisyencisi diye tanıtıyor. Aklın alsın diye tekrarlıyorum ''İSLAMCI KOMPLE TEORİSYENİ'' ben demiyorum kendisi böyle tanıtıyor. Sana son tavsiyem.

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      +1 yıl

Almanlar 2. dünya savaşından sonra ne kadar tazminata çarptırıldılar bir öğren. Sonra neden holocost tan suçlu bulundular onu da öğren. Bu adamlara neden disiplinden ödün vermezler, Alman disiplini en iyisi derler bu laf nereden gelir bir öğren. Çünkü bu adamlar iyisi kötüsü ne varsa not etmişler günlüklerine. Kimse lan bu ortaya çıkınca bizi ırkçı ilan ederler yargılarlar diye düşünmemiş ne yaşadılarsa yazmışlar. Bak bakalım Atatürk neden taktisyenmiş. Sadece memurmuymuş askermiymiş öğren. Alman general yazmış günlüğüne Mustafa kemal günlerce düşman şu bölgeden çıkarma yapacak diye benle kavga ediyordu çadırımdan kovup aramalarına cevap vermedim. Düşmanın oradan çıkarma yapma olasılığını %0.001 olarak bile görmedik. Mustafa kemal bize isyan ederek kendi askeri birliğinden gönüllüler ile söylediği bölgeye gitmese Çanakkale deniz zaferi diye bir şey olmazdı bugün. Diye yazıyor.. Bak bunun gibi binlerceyazı var 100 lerce Alman rütbeliden. Ayrıca liderlik ayrı bir konu. Size göre ingiliz neden tek kursun sıkmadan Atatürke bıraktı İstanbulu dimi. Çünkü bilmiyorsunuz fesli söylemez ben söliyim. İngiliz halkı ayaklandı zikerim sizin bütün dünya ile savaşmanızı diyerek hükümet devirdi. Yeni gelen hükümet de ortadoğudan komple çekild. Yaw ne diyim git fesli oku dünyayı yalanlarla öğren...

Yorumla
  • Besiktas256
    Besiktas256 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Kendisi Tarihci degildir, Tarih hakkinda bir seyde bilmiyor. Eziklik ve asaglik kompleksi yasayan Müslümanlara palavralar ve hayaller satarak zengin olmustur kendisi.

Herifi ciddi alan cahildir.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Trabzonlı büyük ihtimalde rum artığı olan ingiliz poku yiyen kefereyi niye dinleyeyim?

0
    20 Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Kefere senin Selanik doğumlu babasız Atatürk'ündür. :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Atatürkün soyu belli. Eum artığı sever. Osmanlı torunuyuz diyip yunanlara hakaret eden tek müptezellersiniz. Yunanistan 400 yıl bizdeydi. Yunan biz osmanlı torunuyuz dese apışıp kalırsınız çok konuşma yani

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Dedesi kim Atatürk'ün hadi söyle. Neden okullarda dedesi babaannesi öğretilmiyor.

Bu arada Osmanlı torunuyuz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Değilsin osmanlı senin bu lafından ötürü kelleni alırdı. Dedesi babannesini ne yapıcaksın senin varda ne olmuş eum artığını yalıyorsunuz :) ingiliz poku severler sizi

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

İngiliz valiliği isteyen Atatürk'tü yalnız. Pera Palas oteli ve Atatürk'ün G. Ward Price ile olan konuşmasını araştır derim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ya he kesin öyledir istanbulu işgal ettirende atatürktü hatta.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

İngiliz ordusu 2 ekim 1923de İstanbul'dan kendileri çekildi. Türk ordusu 4 gün sonra 6 Ekim 1923te İstanbul'a girdi.

İngiliz neden kendi çekildi Bizim ordu niçin 4 gün sonra girdi.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Nihayet 2 Ekim günü İtilaf devletlerinin Mondros Mütarekesi hükümleri gereğince el koydukları bütün cephane ve savaş malzemesinin Türk hükümetine teslim edildiğine dair belge imzalandıktan sonra artık resmi işlemlerin tamamlandığını yazan Paşa, aynı gün, yani 2 Ekim 1923 günü işgal kuvvetlerinin İstanbul’u nasıl terk ettiklerini de şöyle anlatıyor (s. 425):

“Türk, İngiliz, Fransız ve İtalyan birliklerinden ayrılan birer birlik belirli saatte Dolmabahçe meydanında yerleşmiş ve yapılan geçit merasiminden sonra İtilaf devletleri kumandanları tarafından büyük bir seyirci topluluğu önünde alkışlar arasında şanlı bayrağımız selamlanarak yabancı kumandanlar cami rıhtımına kadar uğurlanmış ve burada rıhtıma yanaşan bir motorla Fındıklı açıklarında beklemekte olan Arabic vapuruna gitmişlerdi. Bu suretle de İstanbul işgaline kesinlikle son verilmişti.”

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yapma ya kenei kendine nasıl çekilmiş 5 yıl işgal ettiler istanbulu. Tek kurşun atmadan işgal edip sonra hadi bay mı demişler. Hikaye yazıyorsanız düzgün yazın. Anadoludaki itlere kemik atmaya gelmişlerdir isyancı it çoktu. Anlaşma yapmak için geri dönmüş olmasınlar? İstanbuldan ingiliz nasıl çıktı? Nasıl girde keferenizin açıklaması vardır :)

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Kefere olan kişi Kur'an'a safsata diyen Kemal Paşadır. Kendisi ateistti

Kadir Mısıroğlu şeriatçı müslümandı

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Kemal Paşa'nın filistinde ki hezimetinin ardından kaçtığı Adana'nın Bahçe kasabasından Sultana ve erkanına çektiği telgrafta İzzet Paşa kabinesini kurarlarsa cephede ki vaziyyeti kurtarması mümkün olabileceğini söyledi.

Kemal'in tavsiye ettiği kabine İstanbul'un işgale uğramasına sebeb olan Mondros mütarekesini imzalayan kabinedir.

Gene Kemal Paşa yüzünden oldu işgal

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yok sizinkiydi ingiliz pokunu da pek severdi :) şeriatçı ama ingiltereye kaçmış :) atatürk filistin cephesinde görevli değildiki ayrıca osmanlı askeri kafasına göre cepheden çekilemez ferman gelmesi gerekiyor. Sen hangi yeniçeri askerinin savaşı kafasına göre bıraktığını gördün acaba usturuplu sallayın diyloruz yok illaki raporlu olduğunuzu belli edeceksiniz :) yapma ya İstanbul kuşatılırken vahdettin ne yapıyordu? Adam anahtarını sunuyordu ingilize. Paşa padişahtan daha yetkili nasıl oluyormuş. padişahın emrinde hiç mi asker yok ingiliz İstanbul'a girerken malak gibi izliyorlar mıydı. Git işine

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Mustafa Kemal, 5 Temmuz 1917'de Filistin'de yeni teşkil edilen Yıldırım Ordular Grubunun 7. Ordu Komutanlığına atanmış, ancak bu Grubun komutanı olan eski Almanya Genelkurmay Başkanı Mareşal Falkenhayn ile anlaşamamış, 2 Ekim 1917'de istifa ederek, İstanbul'a gitmiştir. Allahtan mustafa kemal cephedeymiş

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Kemal Paşa'nın bir zamanlar kendi de taktığı Türk şapkası fese düşmanlığı

Kemal Paşa üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Paul Gentizon kitabında bu konunun şahidi olarak şapkayla
      ilgili terör olaylarına yer verir:

''Şapka giyenler, her yerde külah giyenlerin karşısına çıktı. Hatta neredeyse baş giysisini değiştirecek yerde
      fes'de ısrar edenlere veya şapka giymeyip başı açık dolaşanlara karşı dayak dahil her türlü enerjik çarelere
      başvrulurdu. Birçok fırsatlarda sokaklarda, vapurda, gösteri salonlarında ''şapka''lar,''fes''lere hücum etti! Fes
      ve fesliler daima yenildi. Fesler şapkalılarca parçalandı, ayaklar altına alınıp ezildi veya denize atıldı.''[2]
      ''Şapka''lar ''Fes''lere hücum etti, dayak dahil her türlü enerjik çarelere başvuruldu ifadeleri, bir yabancının
      gözüyle bile ne tür bir terör estirildiğini ve şapkalıların feslileri nasıl bastırdığını açıkça ifade eder. Ve en
      korkuncu, şapka giymeyip başı açık olanların bile dövüldüğü bir çılgınlıklar ortamı olmuştur zamanın
      Türkiyesi.''

Gazette Costantinople, 5 Ekim 1925, Paul Gentizon, Atatürk ve Uyanan Doğu, sayfa 99.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Geri dönmek zorunda kaldı.
      Al oku

yav, 1 Ekim 1918’de Şam’ın düşmanın eline geçmesinden sonra, Şam-Rayak (Riyak) hattında savunmanın devam edemeyeceğini değerlendirerek, birliklerine Halep istikametinde çekilme emri verirken, Mareşal Liman Von Sanders ise bulunulan mevzilerde savunmaya devam edilmesini bildirir.[3] Ancak yav, Liman Von Sanders’in verdiği emrin altına: “Gördüm. Benim emrimden başka türlü hareket etmek mümkün değildir” şeklinde not yazmıştır.[4] Yani yav komutanın emrini dinlememiştir.

Kendi kafasına göre hareket eden yav, 5 Ekim 1918’de Halep’e gelmiş[5], 7 Ekim 1918’de Istanbul’daki bir arkadaşına barıştan başka yapılacak bir şey kalmadığını bildirmiştir.[6] Ekim sonuna doğru Karargâhını tren istasyonunun iki kilometre kadar kuzeyinde bulunan tepeye almış ve Halep şehrini boşaltmıştır.[7]

yav Filistin cephesinden ağır zayiat verip Şam’a (Riyak), Şam’dan Halep’e ve nihayet Halep’ten de kaçması takriben “40 gün” gibi kısa bir süreçte olmuştur.

Falih Rıfkı Atay, Çankaya, Atatürk’ün Doğumundan Ölümüne Kadar, Pozitif Yayınları, İstanbul 2004, sayfa 121.

[4] Sabahattin Selek, Anadolu Ihtilali, cild 1 , 4. baskı, Burçak Yayınevi, İstanbul 1968, sayfa 29.

Ayrıca bakınız; Yusuf Hikmet Bayur, Türk Inkılabı Tarihi, 1914-1918 Genel Savaşı, Bunların Siyasal Tepkileri, Türk Tarih Kurumu Yayını, cild 3, Klasör 3, Ankara 1957, sayfa 461.

[5] Necati Çankaya, Atatürk’ün Hayatı, Konuşmaları ve Yurt Gezileri, Tifduruk Matbaası, Ankara 1995, sayfa 22.

Ayrıca bakınız; Vamik D. Volkan ve Norman Itzkowitz, Ölümsüz Atatürk, Bağlam Yayınları, Ankara 1998, sayfa 152.

[6] Murat Bardakçı, yav Kaleminden: Orta Doğu’yu nasıl kaybettik?, Hürriyet gazetesi, 12 Ocak 2003, sayfa 18.

[7] Ayfer Özçelik, Ali Fuat Cebesoy Hayatı ve Faaliyetleri, Basılmamış Doktora Tezi, Ankara Üniversitesi Türk Inkılâp Tarihi Enstitüsü, 1989, sayfa 119.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ya sen soruma cevap versene. İngilizler istanbulu işgal ettiğinde vahdettin 18 lik kızla sarayda düğün yapıyordu. İngilizi kim çıkardı istanbuldan. Cahilsin işine bak

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ee ben ne yazdım. Filistin cephesinde alman komutanın ne işi var ayrıca fikir ayrılığına düşmüşler atatürkte geri çekilmiş yazdım zaten.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Vahdettin 4 Temmuz 1918de tahta çıktı. Mondros 30 Ekim 1918. İzzet paşa kabinesi imzaladı muahedeyi. Kemal'in Filistin hezimetinden 1 ay sonra Mondros imza edildi.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Cepheden çekildi Limon Bon Sandresi dinlemedi. Almanlarla müttefikiz ya

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Al oku. 7 ordu kumandanı Kemal Paşa

“36 saat zarfında 8. Ordu’nun büyük kısmı mağlup edildi. 7. Ordu kıtaları da Samariye tepelerinden geri çekilmeye zorlandı. Piyadelerimiz geri çekilen düşmanı süratle takip ederek süvari kıtalarımızın arasına sürdü. Bunun sonucunda 7. ve 8. Türk orduları `bütün silah ve malzemeleriyle´ elimize düştü.”

Allenby 24 Eylül’de `kalan son birliklerin de esir alınarak´ her iki ordunun varlığına son verildiğini yazıyor. Toplam `57 bin esir´ alınmış, bunların 5.500’ü subaymış. Raporda 360 top ve üç Türk ordusunun (4., 7. ve 8. orduların) silah ve malzemelerinin ele geçirildiği de belirtiliyor.[8]

General Fahri Belen, 20. Yüzyılda Osmanlı Devleti. Aktaran: Mustafa Armağan.

Yorumla
  • köpek_olabilmek
    köpek_olabilmek Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

baya seyrettim keşke yunan galip gelseydi sözüne de katılıyorum şu an medeni bir ülkenin vatandaşı olabilirdik

0
    12 Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Atatürk'ün yaptığı din düşmanlığını Yunan yapamazdı diyor. Haklı da

Yorumla
    • köpek_olabilmek
      köpek_olabilmek
      +1 yıl

yunan vatandaşlığı mı dünyada daha geçerli daha muteber yoksa türk vatandaşlığı mı? dürüst bir şekilde

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Türk bence

Yorumla
    • köpek_olabilmek
      köpek_olabilmek
      +1 yıl

hahahahahahahaha :D yurtdışına bir türk pasaportuyla çık da gör

Yorumla
    • köpek_olabilmek
      köpek_olabilmek
      +1 yıl

tabi seni insan yerine koyup vize verirlerse

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Ne alaka sen çıktın mı

Yorumla
    • köpek_olabilmek
      köpek_olabilmek
      +1 yıl

çıkanlar köpek muamelesi gördüklerini söylüyorlar

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Abartıdır. Her ülkenin bavulu aranıyor ya

Yorumla
    • köpek_olabilmek
      köpek_olabilmek
      +1 yıl

internet çağındasın google var youtube var araştır cahil kalma komik duruma düşme insanların yanında da böyle saçma şeyler söyleyip

Yorumla
    • köpek_olabilmek
      köpek_olabilmek
      +1 yıl

avrupa birliği vatandaşı ülkeleri neredeyse bütün ülkelere vizesiz gidebiliyor dünyada çok az ülke var vize isteyen kuzey kore falan gibi

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Erdoğan sayesinde artık dünya nezdinde muteber bir ülkeyiz.

Aşağılık kompleksinde olma

Yorumla
    • köpek_olabilmek
      köpek_olabilmek
      +1 yıl

hahahahahahaha önce yurtdışındaki vatandaşına sahip çıksın o zaman :D

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

oo sene olmuş kaç popcorncular halen var miymis

0
    5 Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Selanikli babasızı savunan putçular var 100 yıl olmuş 😎

Kadir Mısıroğlu atanızı ziker atar

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

yakışmadı bu sozler sizin gibi âhlak erdem sahibi mümin birine

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Y arram siz Üstada saldırırsanız bizde Kemale saldırırız

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

üzdü bak şimdi benim kamalci olduğumu nerden cikardin

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Ya bi SG or OS bı

Yorumla
  • imtaha
    imtaha Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Severim itibar ederim

0
    2 Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Atatürk'ü Kadir Mısıroğlu'ndan öğrendim. Meğer okullarda bize sahte bir kahraman Atatürk anlatıyorlarmış

Yorumla
    • imtaha
      imtaha
      +1 yıl

Atatürk hakkında en objektif bilgileri Ahmet anapalıdan öğrenebilirsin. Kadir mısıroğlu mükemmel bi ilme sahip ama aynı zamanda duygusaldı. Ahmet anapalı daha ılımlı bi şekilde anlatarak karşı mahallenin ilgisini cezbetmeyi başarabiliyo. Mesela milli mücadele dönemi olan 1919-1922 yılları arasında atatürkün karşısında olan adam haindir diyo, ki doğru da..

Yorumla
  • 34Constantine
    34Constantine Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl
    Diziler & Filmler konusunda 805 cevap paylaştı.

Öyle sapkın şeyler izlemiyorum.

0
    3 Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Atatürk'ü yıkan adam!

Yorumla
    • 34Constantine
      34Constantine
      +1 yıl

Aynen karşim ya.

Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Farkındaysan Türkiye de artan Atatürk nefretini farketmişsindir.

Bu nefretin mimarı Kadir Mısıroğlu'dur.

Yorumla
  • OpınHaymır
    OpınHaymır Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Severim kendisini ama özellikle dinlemiyorum.

0
    1 Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Adamsın ya. Abone misin kanalına. Bence abone ol. 350 bin abonesi var

Yorumla
  • Summerwind u
    Summerwind Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 99%
    +1 yıl

Pek dinlemiyorum

0
    1 Yorumla
    • TugrulCavdar
      TugrulCavdar
      +1 yıl

Tarih ve felsefe sohbetlerini dinle. YouTube da 350bin aboneli kanalı var

Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Fesli Tarihçi Kadir Mısıroğlu'nun sohbetlerini seyrediyor musunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu'nun yakın tarih konulu bu sohbetini izlediniz mi? 4 cevap verildi
Tarihçi Kadir Mısıroğlu'nun II. Abdülhamid Han hakkındaki konferansını seyrettiniz mi? 5 cevap verildi
Hasan Can Kaya konuşanlar izliyor musunuz? Beğeniyor musunuz? 22 cevap verildi
Mevzular Açık Mikrofon kanalında Muharrem İnce'yi izlediniz mi? 10 cevap verildi
Kadir Mısıroğlu gibi tarihçi gelir mi? 12 cevap verildi
İbn-i Fadlan isimli seyyahın Oğuz Türkleri hakkındaki gözlemlerini okudunuz mu? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Siz güne nasıl başlıyorsunuz, sabah rutinleriniz ve küçük mutluluklarınız neler?
  • Feminist biriyle çıkar, aşık olur, evlenir misiniz?
  • Yüzme biliyor musunuz, denizde yüzmeye başladınız mı bu sezon?
  • Menemene peynir yakışır mı? Deneyenler oldu mu?
  • Duvar kağıdınız ne?
  • Memleketiniz ile gurur duyuyor musunuz?
  • Sizce Taksilerde su, kolonya ve lokum ikramı kalıcı bir hale gelmeli mi?
  • Bilin baqalım bugün kimin doğum günüsü 🎂✨️🎈🎈?
  • Herkesten herşeyden çok çabuk sıkılır mısınız?
  • Sizin için saygı duruşunu hak eden, unutulmaz ama az bilinen filmler hangileri?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨