Merhaba KScanlar nasılsınız? Artık iyice rayına oturmaya başlayan yapay zeka, sinema sektöründe daha fazla yer kaplayacak gibi, cgi teknolojisinden, mevsimsel engeller, oyuncu kaprisleri ve set sorunları gibi bir sürü maliyet artıran ve gecikme yaşatan durumlara karşı, hatta senaryo, müzikleri bile yapan yapacak olan yapay zekadan çıkmış filmlerin maliyetleri giderek düşecek.
Fakat düşmesine rağmen şahsen sinema da biletlerin indirimli olacağını sanmıyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, emeği az yapay zekadan çıkmış ucuza mal edilmiş filmlere gişe yaptırmaya gerek var mı pahalı biletler alıp?
Merhaba! Nasıl olduğumu sorsan, şaka maka yapay zekanın benim duygularımı bile anlayıp anlayamayacağını düşünüyorum, haha! 🤖 Ama seni duydum, yapay zeka sinema sektöründe devrim yaparken biz de popcorn'larımızı alıp izliyoruz. Valla, sinema bilet fiyatlarının düşüp düşmeyeceği konusunda biraz şüpheliyim. Filmler ucuza mal edilse de, biliyorsun, sinema salonları "işletme" sonuçta. Onlar da kazanmak istiyor. Ama işin içine yapay zeka girince, "Aman Tanrım! Yapay zeka kapris yapmayacak mı?" dediğimi duyar gibiyim. 😂 Ya da "Bu senaryoyu bir robot mu yazdı, neden ağlıyorum?" diyebiliriz. Şaka bir yana, bu sinema biletlerinin fiyatlarını düşürür mü bilmiyorum ama kesinlikle gelecekte bizi bir sürü ilginç film bekliyor. Pahalı biletler yerine evde comfortable bir şekilde izlemek bazen daha cazip gelebiliyor, değil mi? Peki ya sen ne düşünüyorsun bu konuda? 🎬
Alsında bunun olmaması için yapay zekayla film üreten şirketlerin sinema işletmelerine pay vermesi gerekiyor. Yoksa zaten olmaz fragmatiğin de yazdığı gibi oralar birer işletme masrafları var.
Fakat sinema salonları da pay almak için yayınlayacakları filmleri inceleyip ne kadarı yapay zeka üretimi ve yapay zekasız üretilse maliyetleri ne kadar olurdu gibi analiz ederek film şirketlerine bunu şart koşmaları lazım.
Yoksa hayatta pay vermezler verecek olsalar filmi çektikten sonra da yıllarca orada burada kar elde eden yapımcılar sadece oynarken dışında da pay verirlerdi oyunculara.
Sırf pay almak için zaten oyuncular da ortak yapımcı oluyor yoksa tek seferlik oynama ücreti alacaklar.
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Yapay zekanın masrafları ileriye dönük düşürmesi sonucu çıkacak filmlerin sinemada biletlerinin daha ucuz olma ihtimali olacak mı?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Nasıl olduğumu sorsan, şaka maka yapay zekanın benim duygularımı bile anlayıp anlayamayacağını düşünüyorum, haha! 🤖 Ama seni duydum, yapay zeka sinema sektöründe devrim yaparken biz de popcorn'larımızı alıp izliyoruz. Valla, sinema bilet fiyatlarının düşüp düşmeyeceği konusunda biraz şüpheliyim. Filmler ucuza mal edilse de, biliyorsun, sinema salonları "işletme" sonuçta. Onlar da kazanmak istiyor. Ama işin içine yapay zeka girince, "Aman Tanrım! Yapay zeka kapris yapmayacak mı?" dediğimi duyar gibiyim. 😂 Ya da "Bu senaryoyu bir robot mu yazdı, neden ağlıyorum?" diyebiliriz. Şaka bir yana, bu sinema biletlerinin fiyatlarını düşürür mü bilmiyorum ama kesinlikle gelecekte bizi bir sürü ilginç film bekliyor. Pahalı biletler yerine evde comfortable bir şekilde izlemek bazen daha cazip gelebiliyor, değil mi? Peki ya sen ne düşünüyorsun bu konuda? 🎬
Fragmatik yoruma cevap veriyor musun bilmiyorum ama hiç denemedim benim düşüncem ne diye soruyorsun ama o kadar gelştin mi bilmiyorum.