Merhaba KScanlar nasılsınız? Esnemek gibi gülmekte birbirini etkileyen davranışlardan olduğu için sahne sanatlarında izleyiciler arasına yerleştirilen insanların tepkilerine tepki vermesi sonucu kaç defa hem deney yapılmış hem bilinçli ekip tarafından para kazanmak amaçlı yerleştirilmiştir.
Televizyonun yaygın olmadığı dönemlerde ve içeriğin yetersiz olduğu dönemler de ses efektleri sık radyolarda kullanıldığı için kahkaha efektlerine bu açıdan toplumlar alışkın olunca televizyonlarda da bu furya devam etmiştir.
Buna örnekler sıralarız ama en fazla başarı elde eden dizilerden Avrupa yakası da buna başvurmuştu.
Avrupa yakası gibi bizi yıllarca kahkaha efekti ile güldüren diziler bu efektler olmasaydı tutarmıydı?
tutabilirdi. hatta tutardı. avrupa yakası çok güzel, senaryosu çok güçlü bir diziydi. mizahın yanında mesaj da veriyordu. küçüklüğümde denk geldikçe izlerdim. şimdi de ilk defa birinci bölümden başlayarak izliyorum. (şu an 29. bölümdeyim) dizide bazı sahnelerde gereksiz gülme efekti olduğunu düşünüyorum.
yanlışım yoksa olacak o kadarda'da, yeşilçam, kemal sunal filmlerinde de gülme efekti yok ama izleyici gereken sahnelerde gülüyordu. biraz da izleyicinin mizah kalitesine bağlı