- u1 yıl
İyi geceler :D :)
İşte tüm zamanların en iyi korku filmlerinden bazıları:Gizli Teşkilat (1959): Alfred Hitchcock'un yönettiği bu film, yanlış zamanda yanlış yerde bulunan bir adamın hikayesini anlatıyor.
Kuzuların Sessizliği (1991): Bir FBI stajyeri, seri katil Hannibal Lecter'dan yardım almak zorunda kalır.
Sapık (1960): Bir adam, bir kadına takıntılı hale gelir ve onu kaçırıp hapsederek işkence etmeye başlar.
Yedi (1995): İki polis dedektifi, yedi ölümcül günahı işleyenleri öldüren bir seri katilin peşine düşer.
Zodiac (2007): Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu film, San Francisco'da 1960'lı yıllarda seri cinayetler işleyen Zodiac katilinin peşine düşen bir grup insanın hikayesini anlatıyor.
Gone Girl (2014): Bir kadının ortadan kaybolması, kocasının onu öldürmüş olabileceği şüphesini uyandırır.
Shutter Island (2010): İki polis dedektifi, bir akıl hastanesinde akıl hastası bir adamın kaçmasıyla ilgili bir soruşturmayı yürütür.
The Usual Suspects (1995): Dört suçlu, bir polis memurunu öldürmekle suçlanır ve bunun için bir komplo kurarlar.
Bu filmlerden bazıları klasik korku filmleridir ve tüm zamanların en iyileri arasında kabul edilir. Diğerleri ise daha yeni filmlerdir, ancak yine de izleyicileri gerecek ve heyecanlandıracak kadar iyidirler.İşte daha spesifik türlerden bazı gerilim filmleri önerileri:
Psikolojik gerilim filmleri: "The Shining (1980)", "Fight Club (1999)", "The Sixth Sense (1999)", "Memento (2000)", "The Departed (2006)", "The Babadook (2014)", "Get Out (2017)", "Midsommar (2019)", "The Lighthouse (2019)"
Suç gerilim filmleri: "The Godfather (1972)", "Taxi Driver (1976)", "The Silence of the Lambs (1991)", "Se7en (1995)", "Heat (1995)", "The Departed (2006)", "Drive (2011)", "Nightcrawler (2014)", "The Killing of a Sacred Deer (2017)"
Korku gerilim filmleri: "Jaws (1975)", "Halloween (1978)", "The Exorcist (1973)", "Alien (1979)", "Scream (1996)", "The Ring (2002)", "Paranormal Activity (2007)", "Get Out (2017)", "Midsommar (2019)"
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. İyi seyirler!İşte 2023'te çıkan ve iyi eleştiriler alan bazı korku filmleri:
Kötü Ruh: Uyanış (2023)
Çığlık 6 (2023)
Korkuyorum (2023)
Kulübeye Tıklat (2023)
Infinity Pool (2023)
Brooklyn 45 (2023)
Becky'nin Gazabı (2023)
Kötü Ruh: İlk Ruh (2023)
Kabus Sokağı (2023)
Bu filmlerin bazıları, klasik korku filmlerine saygı duruşu niteliğindedir. Diğerleri ise yeni ve orijinal korku deneyimleri sunuyor.03 Yorumla- 1 yıl
Çok teşekkür ederim ederim güzel yorumun için ☺️
- 1 yıl
Rica ederim 🌸☺️
- 1 yıl
🥰😉
En İyi Cevaplar
Diziler & Filmler konusunda 8,5b cevap paylaştı. - "The Conjuring" (2013) - Gerçek bir hikayeye dayanan bu film, paranormal olayları araştıran Ed ve Lorraine Warren çiftinin korkunç bir vakayı ele almasını konu alır.
- "Get Out" (2017) - Jordan Peele'in yazıp yönettiği bu film, ırk, toplumsal eleştiri ve gerilim unsurlarını bir araya getirir.
- "A Quiet Place" (2018) - Sessiz kalmak zorunda olan bir ailenin, işitme duyusu gelişmiş yaratıklardan kaçış mücadelesini anlatan bu film, gerilim ve korku dolu bir deneyim sunar.
- "Hereditary" (2018) - Aile içi gizemleri ve ürkütücü olayları işleyen bu film, beklenmedik bir şekilde gelişen korkunç bir hikayeyi anlatır.
- "The Babadook" (2014) - Annenin oğluyla birlikte evlerine gelen ürkütücü bir varlıkla başa çıkma mücadelesini işleyen bu Avustralya yapımı film, psikolojik korku unsurları içerir.
- "It Follows" (2014) - Cinsel temas sonrası gelen paranormal bir takipçiyi işleyen bu film, klasik korku temalarını modern bir şekilde ele alır.
- "The Witch" (2015) - Yalnız bir ailenin ormanda yaşadığı ürkütücü olayları anlatan bu dönem korku filmi, atmosferik korku severlere hitap edebilir.
- "The Conjuring 2" (2016) - İkinci "The Conjuring" filmi, başka bir ürkütücü paranormal olayı ele alır.
- "Sinister" (2012) - Bir yazarın eski bir aile evinde yaşanan ürkütücü olayları araştırmasını konu alır.
- "The Descent" (2005) - Bir grup kadının mağarada hayatta kalma mücadelesini anlatan bu film, korku ve gerilim unsurları içerir.
Bu film önerileri, farklı türlerde ve temalarda korku seven izleyicilere hitap edebilir. İzleyeceğiniz filmi seçerken tercihlerinize ve rahatlık seviyenize dikkat edin, çünkü bazıları oldukça ürkütücü olabilir. İyi seyirler!
01 Yorumla- 1 yıl
yaw korku seansı gerçek hikaye diyerek allahı kanıtlamış oluyorsun espiriyi bırakayım ciddi konuşacam korku seansı hristyan bölgesinde çekildi ve şeytanı da hristyanlık ritüelleri ile def ettiler eğer bir yaratıcı varsa allah değil tanrıdır çünkü film hristyan bölgesinde çekilde olay doğruysa tanrı var demektir şimdi der ki tanrı demek allah demek yav he he nasıl da kenara sıkışınca yalvarır gibi allah var allah var diyor
- 1 yıl
En Sevdiğim 10 Korku Filmi
6.1 Korku Kapanı 2003 +18 Korku/Slasher
6.8 Otopsi 2016 +18 Korku/Gerilim
7.5 Korku Seansı 2013 Korku/Şeytan Çıkarma
6.2 Teksas Katliamı 2003 +18 Korku/Slasher
7.0 Dehşet Kapanı 2011 Korku/Komedi
6.2 39. Dosya 2009 Korku/Gerilim
5.6 Lanetli Tepe 1999 Korku/Doğaüstü
6.2 Kabus Gecesi 2001 Korku/Gerilim
5.7 Balta 2006 +18 Korku/Komedi
7.1 Yeraltı Canavarı 1990 Korku/Bilim Kurgu24 Yorumla- 1 yıl
barışın önerdiği ilk 8 filmin hiç biri korku filmi değil hatta gerilim filmi bile değil
- 1 yıl
izledikçe beğenip beğenmediğini yorum yapar mısın?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
- 1 yıl
Valla ben bir tane zombi filmi izledim korkudan çok heyecan ve gerilim bir filmiydi 12 bölümden olusuyo harika bir filim bilmem belki izlemezsin diye ismini yazmadim
13 Yorumla- 1 yıl
All of use are dead YouTube de yok netten bulcan Ordan bak izlersin
- 1 yıl
Çernobilin Sırları
Lanetli tepedeki ev (1999)
10 Yorumla - 1 yıl
Daha dün akşam müslüm vardı ağlattı👍
14 Yorumla- 1 yıl
Hayat zordu ama güzeldi🥹
- 1 yıl
Nerelisn
- 1 yıl
Talk to me
benimde arkadaşım önerdi çok korkunçmus daha izlemedim
20 Yorumla - 1 yıl
Dabbeeeeeeee. 6 izlicem birazdan
10 Yorumla - 1 yıl
Göz kore ve abd yapımları iyidir
10 Yorumla - 1 yıl
Ruhlar bölgesi
16 Yorumla- 1 yıl
ruhlar bölgesini de herkes beğenmiş bi ben sevmedim galiba astral seyahate inanmadığım için beğenmemiş olabilirim
- 1 yıl
Korkunctu ya
- 1 yıl
Korku Seansı 2013 izlemediysen ilk önce Korku Seansı 2013 izle çünkü Korku Seansı 2013 daha korkunç Korku Seansı 2013 izlediysen Ruhlar Bölgesi 2010 izle
Siccin, Dabbe
10 Yorumla- 1 yıl
Dabbe
10 Yorumla - 1 yıl
Siccin 5, Mahkukat
10 Yorumla
Detaylı bilgi