Geçtğimiz yollarda kaybettiklerimizin bize en büyük kötülüğü, kendilerini tekrar tekrar hatırlatmalarıdır. Bir kere kaybetmekle kurtulamadığımız şeylerdir. Yoklukları hayatımızdaki varlıkları haline gelir. Hep ama hep hatırlarız. Ne biçim kaybetmektir bu Hatırlamak için bir hafızamız varken, unutmak için elimizde hiçbir şeyin olmaması; hayatın bize attığı en büyük kazıktır. Keşke elimizde olsada hafızamızdan istemediğimiz şeyleri silebilseydik gerçekten öyle bir şey olsaydı güzel olurdu. Karmakarışıklığına rağmen kesinlikle izlenmeye değer bir film. Repilkleri on numara not tutucak kadar güzel ve anlamlı. Kate Winslet ve Jim Carrey'e söz yok zaten kaliteleri belli çok yakışmışlar filmde çok iyi oynamış ikiside. İZLENMELİ..
Pek sürükleyici degl Ben sıkldm izlerken Romantikti deglsi bence Cilgn bir kız var Sıradan bir oglanla trende tanısıyor Kız sürekli sac rengini degistiriyor Oglanla sevgili oluyorlar ayrılıyorlar Oglan onu unutmak icin hafizasını sildiriyor
imdb yi insanların fikirleri belirlemiyor mu bana hitap etmedi çünkü ben 255 film izledim en sevdiğim 211. film diğer erkekler neden beğeniyor anlamadım toplam 5 tane film mi izlediler ama sen kızsın sen kesinlikle izle kesin beğenirsin
filmin konusu paylaştığın resim filmin başı kızla tanışma sahnesi 2. sahne çok başka sahneye geçiyor sanki zaman geriye akıyormuş gibi adam kızı galiba günlerce göremiyor ulaşamıyor birgün markette kasiyerlik yaparken görüyor ama kız adamı tanımıyor tesadüfen adamın akrabası galiba diyor ki sebebini bilmiyorum kız seni unutmak için hafızasını sildirme şirketine gitti seni beyninden çıkarttı seni hatırlamıyor galiba adam da gaza geliyor kız beni unutmak istiyorsa bende kızı unutmak istiyorum diyor adam da beyin hafızasını sildirme şirketine gidiyor hafıza silinirken adamın kızla tanıştığında neler yaptığını filmde izliyoruz izlerken bir yandan hafızasından siliniyor burası spoiler adam yarıda kızı beyninden sildirmekten vazgeçiyor kızı unutmamak için kızı beyninin en derinliklerinde bir yerde ilginç bi anı olarak saklamaya çalışıyor falan
şebnem ferahın şarkısı var sil baştan başlamak gerek bazen şarkı mı filme özendi film mi şarkıya özendi anlamadım hafızasını sildirince sil baştan tanışacaklar galiba izle bence güzel ama düşük bütçeli film
7.6 Kelebek Etkisi 2004 +15 Zamanda Yolculuk/Gerilim 7.1 Zaman Yolcusunun Karısı 2009 Zamanda Yolculuk/Romantik 8.3 Amelie 2001 +15 Romantik/Romantik Komedi 7.8 Zamanda Aşk 2013 +15 Zamanda Yolculuk/Romantik 8.0 Aşıklar Şehri 2016 Müzikal/Romantik