#Sinemada ve senaryolarda, artı olarak edebiyatta, yüzde yüz orijinal, hiçbir geçmiş karakteri çağrıştırmayan karakterler yaratmak sence mümkün olur mu bundan sonra?
Olur bence hayal etmek olsun uçsuz bucaksız ne cevherler var kesfedilmemis kağıda dökülmemiş. .. ben şu an hemen bi karekter uydurabilirim😂 uydur deme şaka yaptım
Evet bence mümkündür. yani sonuç olarak hayallerin bir sınırı yok gibi geliyor bana. ama tabi ister istemez bazı karakterlere benzeyebilir mesela sinemaya ya da çizgi roman yazarları genelde bir karakter oluştururken özgün oldukları kadar bir çok özeliklerini de bazı karakterlere benzer tasarlarlar ama mümkün tabi neden olmasın.. bunun için detaylı düşünmek gerekiyor. ben mesela çoklu evrenleri konu alan hayali bir hikaye yapmak isterdim gerçekçi olmayan yani. 🍀
Şöyle söyleyeyim, yeniden kimseye benzemeyen bir karakter oluşturmak çok zor. Çünkü şu an hiçbir eser için bile tamamen "özgün" diyemeyiz. Fakat karakterin biraz daha farklı olması ve bu farkla dikkat çekmesi için; film türüne göre karakter sınırlamasından çıkılabilir.
Örneğin: Her korku filminde olan saf kadın yerine daha cesur, daha umursamaz bir kataker olabilir.
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Sence yeni, başka karakterleri çağrıştırmayan edebiyat ve sinema karakterleri yaratmak bundan sonra da mümkündür diyebilir miyiz?