Bence net Yenilmez 3. Film içerisinde ki o estetik hareketler olsun, final mücadelesi olsun, hiç yenilgi görmemiş kendisini yenilmez sanan gırtlağına kadar egolu bir dövüşçünün ilk mağlubiyetini aldıktan sonra hayattan ders çıkarıp kibrinden egosundan vazgeçerek insiyatif kazanması hatalarından vazgeçmesi ve yaralı bacağıyla final dövüşünde kendisini aşarak galip olması.. o kadar çok motivasyon kaynağı olmuştu ki bana film bittikten sonra direk spor salonuna yazılmıştım…
Tarihin en iyi dövüş filmi konusunda farklı görüşler olabilir çünkü herkesin tercihleri ve beğenileri farklıdır. Ancak bazı dövüş filmleri, geniş bir izleyici kitlesi tarafından beğeni toplamış ve sinema tarihine damga vurmuştur. İşte bu filmlerden bazıları:
"Rocky" serisi (1976-2006): Sylvester Stallone'un başrolünde olduğu bu seri, dövüşçü Rocky Balboa'nın hikayesini anlatır. Seri, dövüş sahneleri, duygusal anlatımı ve motivasyonel mesajlarıyla sinema tarihinde önemli bir yere sahiptir.
"Kahraman" (2002): Zhang Yimou'nun yönettiği bu Çin yapımı film, epik dövüş sahneleri ve görsel şöleniyle dikkat çeker. Film, antik Çin döneminde geçen bir hikayeyi anlatır ve dövüş sanatlarının estetiğine odaklanır.
"Dövüş Kulübü" (1999): David Fincher'ın yönettiği bu film, dövüş kulübünde gizli bir organizasyona katılan bir karakterin hikayesini anlatır. Sıradışı dövüş sahneleri, senaryosu ve derinlikli karakterleriyle dikkat çeken bir yapım olarak kabul edilir.
"Yenilmez" (2006): Gavin O'Connor'ın yönettiği bu film, MMA (Mixed Martial Arts) dövüşçüsü olan iki kardeşin hikayesini anlatır. Dövüş sahneleri, aksiyonu ve duygusal derinliği ile beğeni toplayan bir yapım olarak değerlendirilir.
"Kill Bill" serisi (2003-2004): Quentin Tarantino'nun yönettiği bu seride, Uma Thurman'ın canlandırdığı Beatrix Kiddo karakterinin intikam hikayesi anlatılır. Film, stilize dövüş sahneleri, karakter derinliği ve Tarantino'nun yönetmenlik tarzıyla öne çıkar.
Bunlar sadece bazı örneklerdir ve kişisel tercihlere göre en iyi dövüş filmi değişebilir. Herkesin beğenisine ve ilgi alanlarına göre farklı filmler en iyi olarak değerlendirilebilir.
Baskın filmini izleyene kadar ben de Yenilmez filmlerini en iyi dövüş filmi olarak görüyordum. Ama ne zaman ki İko uwais midir nedir öyle bir oyuncu piyasaya sürüldü herif efsane dövüşüyor filmlerde.