Ben şu çoklu evren komseptinden artık baymaya başladım çünkü MCU filmleri sırf çoklu evreni işleyecem diye hikayeyi iyice geri plana bıraktılar, tek amaçları başka evrenden karakterler vs getirmek oldu. Ben böyle daha düz ve belli bir hikayeyi takip eden seneryoları seviyorum.
Ancak bu film çoklu evrenlerin ırzına geçmesine rağmen ben bu filme bayıldım çünkü film çoklu evrenleri anlatırken asıl hikayeden kopmuyor ve filmdeki çoklu evren komsepti belli bir hikayeye hizmet ediyor. Film kendini anlatırken kesinlikle acele etmiyor, film ilk yarısını Miles Morales'in ailesi ve Gween Stacy karakterinin hikayedeki önemini anlatmak için kullanıyor. Böylelikle ilk filmde Gween Stacy karakterini bu evrene boşuna dahil etmediklerini anlıyoruz.
Bu film Dr. Strange MoM çöpünün aksine çoklu evren komseptini belli bir hikaye için kullanıyor. Tamam o Dr. Strange'de de çoklu evren konusu hikayeden tamamen bağımsız değildi, bir hikayeye hizmet ediyordu ancak çoklu evren kullanılmadan da anlatılabilirdi. Bu filmde ise bu komsept ana hikayeye doğrudan hizmet ediyor ve tek bir filme sığımayacak kadar derin bir hikayesi var. Daha bu filmin ikinci partı var, ve her şeyi hızlı hızlı anlatıp geçerek masraftan kaçınmak yerine hikayeyi iki filme ayırmayı tercih etmeleri bence çok doğru bir tercih olmuş, böylelikle daha detaylı bir film izleyebiliyoruz. Filmdeki her bir olay hikayeye hizmet ediyor, filmde toplam 5 kelimelik repliği olan spider-man varyantları bile hikayeye hizmet ediyor, filmde hikayaye hizmet etmeyen hiç bir şeye yer yok. Her yeri dolu dolu, ben izlerken çok eğlendim ve çok mutlu oldum.
Harika seneryo, harika animasyon, filmin harika sanatsal yapısı, harika detaylar ve harika bir Sinematografi'si olmak üzere bu film bir harika. Bir filmden bekleyebileceğim her şeyi karşılıyor. Eğer tek bir filme gitme şansınız olup gitmeyi planladığınız başka bir film varsa onu kesinliklikle iptal edip bu filme gitmenizi öneririm.
Spider-Man: Across the Spider-Verse'nin son zamanların en iyi filmi olduğunu düşünüyorum, katılıyor musunuz?
Güzeldi fakat katılmıyorum. Anladığım kadarıyla marvel fanısın hemen hemen. Misal bad batch serisi de iyi fakat ben abartı bir sevgiyle izlerim. Güzeldi. O kadar.
Bir marvel fanı olarak değil, objektif olarak değerlendiriyorum filmi. Tamamen sinematik açıdan değerlendiriyorum filmi, bir marvel filmi olarak değil. Filmi bu kadar beğenmemin sebeplerini özet geçtim zaten.
Benim için nasıl işlendiğine bağlı olarak değişiyor. Hikayeye ne şekilde hizmet ettiği önemli. Mesela Dr. Strange MoM çöpler çöpüydü kesinlikle. Ben bu filmde paralel evren komseptinden çok paralel evren konseptinin ana hikayeye etkisini sevdim. Bide Donald Glover'ı Prowler kostümü ile görmek harika bit detaydı, hiç beklemiyordum bunu :D