Bence en çok izlenmesi gereken anime bu animedir. death note Lise son sınıf öğrencisi olan Yagami Light, üniversite sınavına hazırlanmaktadır. Yetenekli ve zeki bir öğrenci olan Yagami, hayattan hiç zevk almamaktadır. Sıkıcı bulduğu yaşantısı üzerinde “Death Note” yazan bir defter bulmasıyla bambaşka bir hal alır. Defteri incelemeye başlayan Yagami, deftere ismi yazılan insanların öleceğini öğrenir. Yazılanların doğruluğunu öğrenmeye çalışan Yagami, haberlerde izlediği anaokulundaki öğrencileri rehin alan adamın ismini deftere yazar ve kısa bir süre sonra adam ölür. Yaşananlar karşısında şok alan Yagami, defter sayesinde kendi ideal dünyasını yaratmak için suçluların peşine düşer.
hiç seçemiyorum aslında spirited away, castle of the sky, prenses mononoke, weathering with you … hayao miyazakinin nerdeyse tüm animelerini izledim bunlar film olanlar baya dizi de bitirdim nana izlemiştim tuhaf bir şekilde onu da beğendim baya Naruto tabii ki başımın tacı junji ito maniac serisi bitti baya beğendim tomie mangasını okuyorum onu da baya seviyorum ghost in the shell gibi animeler de var genel olarak anime seviyorum galiba flwlfslc aklıma gelmiyor çoğu
sdfsdfsd çok varmış gerçekten bende kendime anime sever derdim ben en son Bakugan izlemiştim birde spirited awaya baktım bir keresinde ama sarmadı pek. zaten şu an son zamanlarda izleyenmiyorm can sıkıntısından ama bir gün başlarım yine
Prenses Kaguya çok güzeldi, belki ilk izlediğim anime film olduğundan öyle geldi (o ana kadar sadece anime dizi izlemiştim.) konusu bur japon efsanesine dayanıyor. Kesinlikle izle...
Ateş böceklerinin mezarlığı. Ablamla izlemiştik. Ben değil ama ablam ağlamıştı. Ağlamak isterdim ama çok duygusuzum galiba... Konusu 2. dünya şavaşi atom bombası ve sonrası. Savaşta imparatora yapilan övgülerden tutun da şvaş zamanı ürünlerin fiyatına zam yapmaya kadar pek çok şsşke gerçek olmasa denilen göndermeler var.
My hero academia. İlk izlediğim anime dizinin filmi. Ana hikayeye bağlı o yüzden dizisini de izlemelisin. Ama diziye başlarsan çok seversin eminim. Kaç yıllık anime tiryakisiyim en sevdiğimsevdiğim ilk 10 anime dizi arasında hala. Hala da izlemeye devam ediyorum. 6 ayda 1 sezon yapıyor
Sanatsal turlere hep cok ilgi duymusumdur. En azindan eski ben daha capcanliydi. Anime kulturunede merak sardigim donem olmustu. Cocuklugum tsubasa pokemon ile gecmisken heleki. Denedim girmeye, 1 kere, 2 kere, 3kere. Death noteu izledim. En bilinen imis. Gercekten sevdim. Animenin cocuksu yani bir duyguyu asiri abartarak gosterme ozelligine cok ayak uyduramadim. Amliyorum ki rasgele bir anda anime izlenmez. Gercekten duygu patlamasina ihtiyacin varsa denemeye gidilebilir, ancak o zaman drama izlemeyi veya sinema izlemeyei tercih ediyorum. Gerci bi ara netflixte bi yapi vardi unuttum. Genelde son donemde izleyememe hastaligimdan dolayi koca bir okyanusu bosladim. Eminim banada uygun guzel yapilar vardir. Ama oneri almamam gerektigini ogrendim. Zevklerim farkli insanlardan. Onerilerle izlediklerimden hep cok sogudum. Seninkisinede sovmek olmaz ama niyeyse kotudur kesin hissi var. Zaman gercekten kisa. Anime icin yer ayirmak isterim hala. Kendimi anime dunyasinda hayal etmekte istiyorum. Zaten hala o cocuksu ruhu tasiyorum. Dunyayi kurtarmak, sevdigim kadini kurtarmak, kizimi kurtarmak, birileri icin olmek, asiri karizma ile tum kizlari fethetmek, essiz oldugumun bilinmesi gibi enteresan olmayan ama enteresan algilanacak koca bir ic arzu diyarim var. Bence herkeste varda o yuzden gariplemeye gerek yok. Sey gibi. Kucukken anne babam olse herkes bana acir benimle ilgilenir hissi gibi. Yda ben olsem herkes arkadam aglar gibi. Cok acinasi bir his. Ama koca bir yoklugu doldurma arzusu hepsi. Garip mi. Sensin garip. diyorum bana sacma, garip, anormal diyenlere. Sicayim sizin dengenize, sinirlariniza diye bagirasim geliyor. Cok mu agresifim acaba. Orasi kesin.
"Attack on Titan" oldukça etkileyici. Bunu insanların kendi içindeki canavarlar ile hani kötü düşünceler vs vs ile karşılarına alıp savaştıklarını hayal ederek izlerseniz çok iyi.
Tarz meselesi ama bence çok iyi düşünülmüş bir anime kateware doki vs zaman kaymaları aşırı iyiydi “mitsuhanın yarısı” kısmı da çok iyiydi spoi vermek istemiyorum burada ama cidden beni baya etkilemişti
Ne kadar kıt bir insansın, Naruto'yu çocukken izledim. Böyle çocuk animeleri izlemem diyorum (senin izlediğini örnek göstererek). Bu yorumu şu an yapıyorum, yani şu an ki eylemimi anlatıyorum. Zaman ve olay çizgisini yitirmişsin galiba.
Filmin sana yaşattığı şeylerle alakalı. Yüzlerce film anime izlemis birisiysen ortalama bir yapıt gibi geliyor. O filmi de ilk çıktığı sene izlemiştim lisede. Güzeldi ama söylediği kadar değil. İlk dedigim sana yaşattığı duygular senin hayat tecrubelerinle vs alakalı. O yüzden oyle kesin izlenecek animeler de pek fazla yok. Mesela benim cok sevdiğim bir re zeronu vardi. Şimdi izleyim dedim baya normal geldi hic etkilemedi bile. Çoğu izlediğim animede de benzeri oluyor
@boynuzluvoyvoda katılıyorum ben de ilk çıktığı senelerde izledim ve ben de anime izleyen biriyim benim bu animeyi beğenmemin sebebi olay kurgusunu çok iyi işlemiş olmaları ayrıca ben duygusal biriyim ve böyle anlamlı animeleri izlemeyi de çok severim
Realist olmayan tahmin edilebilir ve daha cok duyguların one çıktığı seyler o kadar ilgimi çekmiyor. Orada ayrılıyoruz. O duyguları izlemek yerine yaşamak güzel. Herkeste onu izlerken empati kurup yaşayamıyor
Yanlışlık olmasın realist şeyler izlemeyi tabii ki ben de çok seviyorum ama o zamanlar yıllar önceydi ve ben izlediğimde tahmin edemedim örnek veriyorum zaman kaymalarını falan ve bu anime beni gerçekten etkilemişti bir daha da bu kadar etkilendiğim bir anime gelmedi diğer hayao Miyazaki filmleri hariç hepsinden kendime mesajlar almıştım
@Absürttbirisi onun benzeri cok anime dizi izlemiştim. Doktor who dan tut en değişik kurgulara. Zaman deyince aklima geldi. Ondan pek etkisi olmamıştı. Ama eğlenceli güzeldi yine de o yaşattığı da yine seninle alakalı. Dororo diye bir anime var belki bilirsin, animelere 2-3 sene ara verdiğim bir zaman dilimi vardi. O animede her şeyini en baştan kaybeden birisinin mücadelesi vardi. Animede pek bir sey yoktu ama beni cok etkilemisti. Ikisi de o yonden benzer gibi. Studio giblinin yaptigi filmlerdi sanırım. Onlarda konsept olarwk iyi de yine de abartılıyor gibi geliyor. Geçenlerde Stanley Kubrick filmlerine başladım. Çoğu yerinde adam nasil film yapmis diyip agzim acik bir şekilde izliyordum. O zamanlarda oyle sahaserlere imza atmışlar. Onlarla karsilastirdigim icin normal geliyor biraz da
Bir felsefesi vardı demek istedim studio ghibli bence abartılmıyor olması gerektiği yerde olduğunu düşünüyorum filmlerle anime filmleri karşılaştırmıyorum zaten kimi no na wa nın üstüne bir sürü film sayarım animeler arası bir soruydu bu
Evet felsefi olarak yaptığı göndermeler güzel de yine de o kadar degil. Rakipleri animelerle karşılaştırırsan iyi tabi. Ama aot, fma, Sao, re zero gibilerin yasattiklari anlattiklari daha uçlarda garip bir zevk veriyor. O da o animede yok. Ve tekrar diyorum konusu senin ilgini çektiğinden " daha çok kadınlara " hitap ettiginden hoşuna gidiyor. Geçen lain diye bir seri izledim. Günümüz dünyasını anlatiyordu 98li yillarda yapilmasina rağmen. Sirf benzerini görmediğim icin ostlari begendigim icin cok hoşuma gitmişti. Oyle guzel denebilir mi bilmiyorum ama benzeri yok diye hoştu. Sende ayni duyguyu yasatan animelere denk gelmedigin icin öyle geliyor. Umarım benzerlerine denk gelirsin de hem sevindirir hem de dedigimi anlarsın:) btw lain demisken bu sarkiyi onermezsem döverler https://youtu.be/kN2Jwkm_pKg her dinledigimde duygulanirim. Dedigin animenin ostlarini merak ettim onlara da bakım bi
Ben hiç izlemiyorum genelde zaten fight sahnelerinde alt yazı okumak için sharingan açmam gerekiyor direkt konuya girmesi lazım aşırı uzuyor Narutoda 2 dk da bir salıncakta sallanan çocuk Narutoyu görüyoruz valla amma flashback vardı ya