Hürrem tabiki ya canımın ciğerisi :D :D
Hürrem haklı Mahidevran yıkığı da kim oluyo
Mahidevran tabiki Hürrem, Sülümanı onun elinden aldı.

umrumda değiller
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hürrem tabiki ya canımın ciğerisi :D :D

MAHİDEVRAN çok acı çekti ama hak etti keşke o hataları yapmasaydı veya Süleyman bu kadar kör olmasaydı da Mahidevran sultanımı üzmeseydi ama Hürrem de Süleyman a aşık değildi tek istediği aynı Pargalı İbrahim gibi güç saygı ve rütbeydi. Hürrem zaten en başında ailesinin intikamını almak için Süleyman in gözüne girmeye çalıştı aşık falan değildi. Ama Mahidevran aşıktı. Eğer ki Hürrem Süleyman a aşık olsaydı Leo geldiği zaman o kadar uzulmezdi. Leo öldüğünde hıçkıra hıçkıra ağlamıştı. O hep Leo ya aşıktı. Doğurmaya başlayınca da tek düşündüğü Mustafa tahta çıkmasın benim çocuklarımdan biti çıksındı. O zaman da ortada yine aşk yoktu hırs ve kıskançlık vardı. Süleyman ona köpek olmaliydi ki her istediğini yaptirabilsindi bunun için de aşık gibi davrandı ama hiçbir zaman ona aşık değildi. Hatta şöyle bir aşk iddiası da var; Pargalı Hürrem e Hürrem de Pargalı ya aşık oldular. Ama ikisi için de iki cihan bir araya gelse gerceklesmeyecek bir şey olduğu için sakladılar. teşekkürler diziye göreydi bu yorumum
Hürrem, saraya ilk geldiğinde keyfi olarak gelmedi dizide. Saraya geldiği ilk an Valide Sultan olsun Mahidevran Sultan olsun pek de iyi davranmadı, hep bir eziklemeye çalıştı. Üstten baktı. Bu yüzden elinden aldığı için hiç üzülmüyorum, kıskanmasını anlıyorum ama bu Hürremlik bir durum olmadığı için ben Hürremciyim. Empati yapınca birileri beni de eziklemeye çalışsın ben de yaparım. En azından bunu yapma girişimim olur yapamasam da. Çünkü kimse kendini hor gören, küçük gören, tepeden bakan birine tahammül etmek istemez. Hele ki saraya kendi isteği ile gelmediği halde bu duruma maruz kalmak daha beter bende hırs yaptırırdı diye düşünüyorum.
Bu konuda bir sürü kitap okumuşumdur. O yüzden rahatlıkla söyleyebilirim ki Mahidevran da Hürrem de haklı değil. Çünkü haremdeki hatunların da asıl düşünmesi gereken devletin bekasıdır ancak Mahidevran da Hürrem de kendi oğullarının tahta geçmesi pahasına devletin bekası meselesini geri plana atmışlar ve sonucunda Hürrem bu soğuk savaştan zaferle çıkarak oğlu Sarı Selim'i (kimilerine göre Ayyaş Selim) tahta çıkarmayı başarmış ve belki de Osmanlıyı sona götüren ilk adımı atmıştır.
Mahidevran Sultan tabi ki haklıydı. Olayları ileriye götürüp örnek vermek doğru değil Hürrem başka eşi olduğunu bildiği halde Süleymanı etkilemeye çalıştı ve kendine çekti hırs yaptı Mahidevran Sultanı saf dışı bıraktı. Mahidevran ne oyunlar yaptıysa sadece aşkı için yaptı.
Cevap
16Cevap
Hürrem haklı olabilir bence ben diziyi izlemedim ama karakterleri az çok biliyorum :D şu mahidevran dedikleri kadın zaten hiç bir şey yapmıyordu boş boş bekliyordu sadece ona buna sataşıyordu yeri geldiğinde konuşmuyordu. masum gibi gürnüp arkadan işler çeviriyordu. bu yüzden de ben hürremi haklı buldum
Hürrem Sultan güzel ama acımasızdi. Dizide böyleydi gerçekte nasıldı bilmiyorum
Küçükken Hürrem Sultan'ı severdim onu haklı bulurdum. Dizinin tekrarlarını izleyince bazı yerlerde mahidevran sultana hak vermeye başladım. Düşünün hayatınız aşkı bir adam var ondan bı çocuğunuz çok seviyorsunuz. Ama sevdiğiniz adam Bir başkasını seviyor hep halvete onu çağırıyor İlk karısının yüzüne bile bakmıyor mahidevran gidecek ama izin vermiyorlar
Burada suçlu Hürrem ve sultan Süleyman
Erkeklerin canı cehenneme diyorum 😅
Hürrem haklı. Mahidevran kocasına laf söylemek yerine kadınlara laf atan hatta hüremm sinir olsun diye sülümana kadın yollayan gevşek bir kadındı 😂 ayrıca süreklide mağdur edebiyatı yapıp zırlıyordu çekilcek gibi değil
Mahidevran. Ama bunun sebebi Süleymanı elinden alması değil. Zaten dönemin şartları öyleydi. Mahidevran Süleymanin hayatindaki tek kadin olamazdı. Hürrem olmasa başkası olurdu.
Mahidevranın hakli olma sebebi Hürremin Mustafa'yi öldürtmesi. Kendi çocukları icin eljni kana bulaması. Çok acımasiz bir karakterdi.
Tabi bu yorum sadece diziye gore bir yorum. Yoksa dizi tarihi iceren bir dizi değildi ama izlemesi keyifliydi.
Mahidevran oğlunu bile dolduruyordu kendisine karşı. İntikam alması gereken kişi Hürrem de değildi ayrıca. Kendi kendini yedi bitirdi Süleyman ve haremin başı tahtta söz sahibi olma sevdası yüzünden.
Ne olsun istiyorsun , Sen haklıydın bibusesin gel seni Sivas'ın hurremi yapayim İstanbul u fethediyim senin için canakkale biganin prensesi ol ama birakin artık bu muhteşem yüzyıl yasandi ve bitti adi kaldi izi kaldi alabilirsek dersi kaldi...
Gerçekten tarih bilen biri olarak söylüyorum Mahidevran Kafkas asıllı Türk bir kadındır Hürremse Ukraynalı bir köledir kökenleri bu şekildedir kim daha haklı dersek hürrem entrikalarıyla ünlüdür yaptırdığı büyülerle vs.
mahidevran her zaman bana daha haklı ve güzel gelmiştir
Mahidevran aptaldı. Duygularının müptelası oldu kadın. Hürrem sevgisi vardı ama mantığıyla hareket etti dengeyi iyi sağladı. Mahidevran tc kadınının simgesi, hep üzülüp acı çeken😂
Dizi komple haksızdı . Yanlış bilgiler çokdu. Hürrem sultanı kötü olarak tanıtmayı filan saymıyorum zaten. Ben sadece youtube kayıtlarından izledim birazda onu izlemem bile yetti.
umurumda değiller çokta umurumda olarak değiştirebilirmiyim?
Hürrem olmasaydı ne musatafalr selimler Yavuzlar gitmezdk😅
Bunu öğrenmemiz lazım yani çok önemli bir Hadise!!!
Ya ilk bölümlerde hürrem haksız geliyordu bana sonraki bölümlerde haklı gelmeye başladı😂
Bence hiç biri. Burada olan şehzade Mustafa’ya oldu. Kurban oldu masum şehzade. Mazlum oldu.
Mahidevran hakliydi busecim rus cadisi hürrem şeytanın tekiydi
Mahidevran pısırık olmasaydı Hürrem gibi sesini çıkarsaydı bu durumlara düşmezdi
Mahidevran her şeyi hak ediyordu ya dizi tarihinde en sevmediğim karakterlerden bir tanesi. Zırlayıp duruyordu sürekli ve madem Kanuni'ye aşık neden cariye gönderiyor halvete. Hürremim öyle mi? Acımasız kraliçem.
Bi tarih hocamız vardı çok sevdiğim Bi gün TV de denk gelmiş bu dizi Bi izleyim demiş ve sinirden televizyonu kırmış bu dizi hakkında baştan sona yalan derdi bizim tarihimiz bu değil Sultan Süleyman o dizideki gibi Bi adam değil derdi
Izlemedim ama karakter olarak hürrem sultan favım
Umrumda değiller pek izlemedim😄
Bı ara bu diziye başlıyım diyorum ama bir türlü başlayamiyorum
Umrumda değiller
Çünkü boş muhabbet
Ezik mahidevran hürremin bookunu yesin
Ilk Mahidevran baslatmisti
bilmem ben hürremciydim izlerken
Bu diziyi hiç sevmiyorum
Hürrem tabii ki.
Bana ne bundan
İğrenç bir diziydi