Özellikle son bölümde camdan itme sahnesi çok tepki çekmişti. Sizce haklı bir ceza mı?

Özellikle son bölümde camdan itme sahnesi çok tepki çekmişti. Sizce haklı bir ceza mı?

Dizide veya Dizilerde saçma bulduğum çok konu varken bu sahne için ceza alması komik olmuş.. Ayrıca öyle gösteriliyor deniyor fakat yalan bir şey değil, Çoğu ailede yaşanıyor bunlar.. Bu dizide beni rahatsız eden başka bir şey var, Oda Muhafazakar İnsanlar çok dindar görünüp her boku yiyorlar demeye getirmeleri.. Mesela Amca bey, Muhafazakarlar ama Hıristiyandan bir farkı yok, Diğer Apo herşeye höt höt ama kendisi kızından az biraz büyük Aleve aşkını itiraf ediyor.. Pembe hanım habire dilinde dua ama Aileyi paramparça etmeye sürüklüyor.. Neyse yerinde bir karar olmuş, Fakat Esra erol, Seda sayan gibi programlar diziden daha çok ahlak bozucu. Hepsinde Tiktokdan başka kadına kocaya kaçan tiplerle dolu. Dayıyla kaçan yeğen mi ararsın, kozkardeşinin kocasıyşa kaçan mı ararsın, komşuyla fingirdeyen mi ararsın. Onlara asıl ceza kesilip ortadan kaldırılması lazım. Müge anlıda o yola gidiyor yavaş yavaş.
Maalesef bu tür şeyler her zaman oluyor yani ülkemizde o kadar yaygın ki resmen kadına şiddeti örnek olarak gösteriyorlar yani ne zaman bir tv dizisine denk gelsem hep bu tür sahneler oluyor kimse de bir şey demiyor..
İşlerine gelince alkol sigara gibi maddeleri sansür yapmayı ya da küfüre sansür yapmayı biliyorlar ama iş kadına şiddete geldiği zaman bir şey yapmıyorlar çünkü her zaman söylerim bu ülkede kadına yeterince değer vermiyorlar zaten gördüğümüz üzere de kızların hep bu tip erkeklerden etkilenmelerinin nedenleri de bu maalesef. yani nerede serseri nerede kötü erkekler var onları seveler çünkü bu tamamen algı meselesi yani kadın görüyor bu tür programları ya da tv dizilerini sonra da erkek bu yapar ayda benim sevgilim de böyle olmalı normaldir diyor. zaten ülke de adalet yok ki bu konuda da adalet olmasını beklemiyorum zaten yani bu tür dizilerin aslında tamamen yayından kalkması lazım sadece bunlar da değil bu tür olan tüm diziler maalesef izlenmemelidir. işte kadına şiddet küfür ya da küçük düşürmeyi normalleştiren. madem ceza veriyorlar o zaman buna ceza versinler işlerine geldiği gibi davranıyor çünkü hepsi de
bu yüzden de ben izlemiyorum ve hiç bir şekilde desteklemiyorum bu tür saçma dizileri ya da filmleri...
Olması gerekeni yaptı bence RTÜK. Biri demiş ki "O kadar şiddet haberlerini izliyoruz sanki diziymiş gibi. TV'de gösterdi diye mi ceza veriliyor. Muhafazakar aileler olmasaydı bu ceza verilmezdi" demiş.
Bu çok aptalca bir düşünce. O dizilerde kadına karşı uygulanan şiddet topluma bir normmuş gibi gösteriliyor. Toplumun kadınların, erkeklerin bunları kanıksamasına sebep oluyor. Şiddeti çekici bir unsur gibi gösteriyorlar. Olması gereken televizyonda dayak yiyen kadın görmek değil. Kadının hayatındaki tüm zorlukları gösterip kadının bunlardan kendi becerisiyle, devletten, sivil toplum kuruluşlarından yardım alarak ve kendi zekasıyla bunlara karşı başa çıktığını senaryo olarak yazıp halka göstermek şeklinde olabilir. Bu diziyi izlemedim ama bunun gibi çok dizi gördüm. Genelde erkek şiddeti gören kadını yine bir erkek kurtarıyor. Kadın bu sefer kendisini kurtaran erkeğin tahakkümüne giriyor. Kendisi devletten, adaletten yardım alarak. Kendi ayakları üzerinde durarak birey olarak kurtulamıyor. Yani döven de erkek kurtaran da erkek. E sokayım böyle diziye. RTÜK ilk kez doğru bir şeyler yapmış. Böyle diziler tamamen kaldırılmalı bence.
Sorun bence bu tip dizilerde kadına şiddetin normalmiş gibi yansıtması.. Dizilerde hayatın gerçekleri yansıtılabilir. Dizilerde şiddet ögeleri olabilir ama bu dizilerde eşini/karısını/partnerini/kızını/kardesini/annesini.. vb döven adamlar ceza almıyor. Hapse girmiyor. Uzaklaştırma almıyor, dizide her şey olduğu gibi gidiyor.
Zaten kadına şiddetin cezası oldukça hafif ülkemizde ki herkes bu kadar rahat şiddet uyguluyor hayatındaki kadına. Kimisi öldüreyim birkaç sene yatar çıkarım diye bakıyor... Bu dizilerin insanlara yanlısı göstermeleri gerekir..
Cevap
24Cevap
RTUK kurumunu doğru bulacağım aklıma gelmezdi ama kesinlikle doğru bir karar. Muhafazakar ailelerin dizilerde aşırı sığ ve cahil gösterilmesine, modern yaşam tarzına sahip olan ailelerin de 'aşırılık' anlayışına sahip olduğu dizilerden midemiz bulandı artık.
Saçma Türk dizileri yıllardır tonla var.
yenimi fark etmişler.
komple kaldirilmalilar, en öncede Esra Erol’un program hemen kalkmali.
Hangi çocuk kimden, hangi evlilerin kimlere kaçtığı gôsterilen dehset verici bir progtam. Vede bu yıllardır sürüyor.
Hersey normellestiriliyor kimsede birsey yapmıyor.
Belki tepki gösteren olabbilir ama bu olayı çok fazla abarttilar örneğin kadının beyanı esastır maddesi kadın şikayetçi olsun adamı direk hapse atıyorlar ana yasada geçerli bir madde oluşun olmasın bekli hak eden olabilir ama bir çoguda suistimal ediyor
muhalif medyaya ceza üstüne ceza kesmekten başka işi olmayan RTÜK nasıl olmuşta kafasını başka yere çevirebilmiş. bence RTÜK güldür güldür show da Ali Sunal ın konuşmasına içerlediği için SHOW TV ye ceza kesmiştir. bunu ispatlayamam ama yemin edebilirim.
Yıllardır o kadına şiddet sahnelerini haberlerde izliyoruz sanki diziymiş gibi... Gırtlağı kesilenler, camdan atılanlar, intihar süsü verilen cinayetler...
Şimdi açıkça ortaya konuluyor diye mi bu ceza... Saçma... Ortada muhafazakar aileler olmasa ceza falan olmazdı.
Yerinde bir karar olmuş evet. Ama daha birsürü dizi var babasından kocasından dayak yiyen kadınların olduğu. Sen anlat karadeniz vardı, güncel dizilerden Yalı çapkınında kız bir ton dayak yedi babasından mesela.. bunlara kimse sesini cıkarmadı neye göre karar veriyorlar ceza kesmeye anlamış değilim
Hayret seçim yakın olmasaydı bunu yapmazlardı, bir çok defa kadına ve çocuğa şiddet sahneleri ve kadına tecavüz sahneleri içerdiği için şikayet edilen yandaş kanallara ceza verilmiyordu, gidici olduklarını gördükleri için bunu yaptılar...
Dizilerde türk aile toplum yapısına savaş açmışcasına işlenen konulara rtüğün hiç ceza vermediğini düşünüyorum. Bu dizilerin hiçbirine müsade etmemesi gerek rtüğün. Görevininyeterince iyi yapmıyor rtük
Kadın dövmek, tecavüz etmek, ilişkiye zorlamak Türk aile yapısını bozmuyor mu?
@NickSevmeyenlerden ne saçmalıyorsunuz hepsi türk aile yapısına ve kültürüne ters şeyler zaten. Ama türk aile yapısına saldırı niteliğinde diziler yayınlanıyor. Tamamen saldırı var farkındamısınız?
Evet farkındayız.
@NickSevmeyenlerden teşekkür ederim bunun için. Ve şiddetin her türlüsüne karşıyım. nerde o eski güzel diziler. Gülbeyaz ayarında kaliteli dizileri izlemeyeli yıllar oldu. Sürekli dizilerde işlenen konularla bizi kötü yönlendiriyorlar.
Bence sapık filmleri kaldırmak için önce Aşk-ı memnudan başlasınlar. Hayat devam ediyor, yaprak dökümü vs vs gibi dizilerde başlasınlasınlar çocukluktan beri insanların aklına sokan asıl fitne diziler bunlar yüzünden başladı. Kardeşi kardeşe düşman ettiler, amcayı yeğene, yaşlı adam kıza. Böyle diziler önce geçmişten silinmeli ahlak düzeltilecekse
TV ne verirse onu yapacak bir kitle var algı kötüye kanalize olabiliyor savaş ölüm şiddet tecavüz bu pislikleri yayınlamasalar haberlerde de az göreceğiz Rutuk olaylar vuku bulmadan kural koysa sonradan engel koymak zorunda da kalmayacak. Bir iş iki kere yapılmamali!
Kızılcık şerbetini öyle izlemem bazı kesitlerini sosyal medyada görmüştüm ama kesinlikle benim ailemi gösteriyorlardı tabi bizim tek farkımız zengin olmamak.
Kadına şiddete karşıyız diye kadına şiddet dixi yapıp, bu roldekilere kaşe yağdırmak mide bulandırıcı.
Hangi bölümde vardı ki 1 bölümde tek hatırlıyorum anlamıyorum dizilerde cinsel sahneler oluyır onlara laf eden görmedim.
Bence haklı bi ceza. Tabi ki o sahneyi çekerken şiddet övmüyolar eleştirme amacıyla çekiyolar. Ama tvde izleye izleye böyle olaylar normalleşiyo. Gerçek hayatta zaten var bunları normalleştirmemeliyiz
Kızılcık Şerbeti ne kadar ceza kesilmesi gereken ve yayından kalkması gereken bir ton dizi var
Evet bunca yıl çok kadına şiddete önem verdikleri tvde asla şiddet tecavüz töre cinayet kuma vs vs görmediğimiz için çok haklı olmuş.. sadece dini karaladıklarını düşündüklerinden verilmiştir muhtemelen.
Çok saçma bi dizi bi kaç editini gördüm sürekli izlesem kanser olurum herhalde
Ben hala bizim millet niye Türk dizisi izliyor diye düşünüyorum
Türk dizilerini sevmiyorum zaten hep aynı senaryo jddj
Program durdurulmadı ki devam ediyor diye biliyorum fragmanları yayınlandı
20. Bölüme geldi bitane sahne oldu onada siddet denemez. Yalan haber olmasın
o diziye yayin için izin bile verilmesi büyük bir yanliş acil kaldirklmali
Zaten yeteri kadar var bide bunlar korukluyo
Bu kanallar neler gördü neler. Çok anlamsız buldum buradaki cezayı
Her kanaldaki filmlerde verse keşke evlenmeden cinselliğe giren filmlerde eyüklğ miktarda cezalar verilse toplum ahlakına bozuyorlar özellikle yasak elma
Sanane ya yasak elmadan zaten yakında final oluyor. Bihter ile Behlül dizisi de yayınlanmasın o zaman tamamen yayından kaldırılsın. O zaman ülkedeki erkekler kızların eline bile dokunmasın. Ülkedeki sapıklar bitsin önce. O dizi kaç kere topluma ders verdi biliyor musun birkaç rol yüzünden diziyi burada kötüleme
Vallaha hiç bir şekilde bana ders vermedi meselaaa adamı öldğrüm mallarına üstüne kakıyorsun dala çare ederek mallarına alıyorlar mafyatik is adamları türü bana hiç bir şekilde ders vermesi 1 kişi anasına yatağa atıyor ay ı hafta koçuna yatağa atıyor bu mu ders o zaman senin kocan da aman dikkat et ders alır malır böyle konuları örnek olmayı örğrüsn anasıyla kazını yatağa atıp kullanan erkek buna Mi örnek filmi
O sahneler dışında ne var allahaskına
Çok saçma bu dizi bir kere ilk bölümünü izledim sonra izlemedim final olsun bu tamamen
Az bile ceza kadına şiddet bu kadar yaygınken bide programlarda gösteriliyo marifet gibi
Bu zamana kadar nerdeydiler ilk mi sanki bu mı battı gözlerine neler neler yayınlandı Rtük sustu
nursema gibi kaç bin kız var aile baskısıyla sevmedikleri adamlarla evleniyolar insanlara anlayın diye gosteriyolar yok neymiş olması gerekeni yapmış rtük önce trt de atv de dayak yiyen dizilere el atsın ağzımi actirmayin benim
Öğüt verici diziler çekmek yerine kim kimi nasl aldatr nasl şiddet gösterilir din nasl kötü anlatılır ne ararsan var TV de
Yahu saçmalık
Sanki hiç olmayan bir şeyi gösteriyorlar
Doğru düzgün dizi yok zaten, bunun da içine etmeseler bari
Evet çünkü bunu izleyen çocuklar var her şekilde etkilenebilir ve şiddeti normal görürler
Kaç tane dizi çekilde bunların 10 katı ama nedense hiçbir gelişme olmadı rtükte bilemedim şimdi
bu dizi baştan aşağı saçmalıktı acıkları * gibi kapalıları çok namusluymuş gibi yansıtmalar sonra ne hikmtese evli adamın kızın yengesine aşık olması o bu saçma sapan işler:P
Saçma sapan bi dizi zaten yerinde olmuş, insanımızı ikiye bölüyorlar
Olması gereken yapılmış toplumda bu normal gibi algılanabilir ve algılanıyor.
Kesinlikle haklı bir ceza oldu kadına yapılan bu tür çirkin davranışlara az bile bence bu
Hayır bu doğru değil camdan atılan binlerce kadın var demek ki birilerinin zoruna gitmiş bu hafta yok mu şimdi dizi ya inanamıyorum size 😡😡
Sonunda Yüce Tanrı ya şükür olsun
Kaldirilsin şu dizi ya
Ohh bee sonundaa
Kadına şiddete hayır! 🥺
RTÜK afk'lıktan çıktı sonunda
Dizinin komple kalkması gerek
Umarım tamamen biter.
Çok yanlış yerinde bir ceza
Bu tarz dizileri izleyenler var mı hâlâ
Seyretmiyorum ben saçma sapan diziler işte.
Böyle diziler hep kalksın
Bence yerinde bir karar olmuş
Yeni bölümü oynamayacak mı?
canım canım diziler 😒
Bunlarda ota moka ceza veriyor
Tüh ya ne güzel izliyorduk
Olumlu bakmıyorum
sacma bir dizi bence
neden
Doğru bir karar
haklı bi ceza
İsabet olmuş