Ah, keşke sitede nostalji diye bir kategoride olsa, ne fevkalade olurdu 🌺
Ben seçim yapamam ki, zira çok zordur bu hususta seçim yapabilmek benim için.
Sanki birini söylesem diğer sevdiğim yeşilçam filmine haksızlık edecekmişim gibi geliyor lakin seçtim an itibariyle, sevdiğim tüm yeşilçam filmlerinin yeri bambaşkadır bence.
Ömrümce Aradım filmini çok severim misal vermek lazım gelirse ☺
Çalıkuşu dizisini de çok severim , hani şu Aydan Şener ve Kenan Kalav'ın oynadığı Çalıkuşu , film değildi o diziydi, lakin o da yeşilçamdan sayılır bence. Doktor Hayrullah Bey, Feride'nin güzelliğinden ötürü iftiraya maruz kalmasının önünü tıkamak için onu nikahına almıştı, herkesin dilindeydi Feride'nin güzelliği. Gülbeşeker, fındıkkurdu gibi lakapları oldu, erkekler onu gülbeşeker diye anardı, hatta nikahlı karısına rağmen , karısı aralığıyla Feride'yi kendine istemişti komşusu, mütemadiyen Feridecik yanındaki küçüğü Munise'yle beraber tayinini istedi dedikodulardan kurtulmak için lakin adını Hayrullah Bey'le andılar, aralarındaki sadece baba kız ilişkisiydi oysa ki. Hayrullah Bey , Feride'yi nikahına aldı.
Herkesin evlenmek istediği o Çalıkuşu ve iffetini korumak için tayinini isteyen o küçük , Hayrullah Bey'in böyle şefkatli muamelesi karşısında nasıl "sen benim babamsın"demesin. Baba kız olmak için kan bağına lüzum olmadığını ne güzel de gösterdiler
Beni çok etkilemişti o dizi, kitap ve o dizinin nefis müziği. Atatürk'ün de en sevdiği başucu kitabıymış Çalıkuşu 🕊️
Tabi Kader Böyle İstedi filmi de neydi öyle, o filmde tam bir efsane. Başrollerinde İzzet Günay ve Nilüfer Koçyiğit oynamışlardı. Taksici Ahmet, zengin bir iş adamının kızı olan Nilüfer'e şunu söyler ; " Yalnız demek istiyorum ki, korkum, korktuğum şu; bıkmaz mısın, pişman olmaz mısın, başını alıp gitmez misin, beni yıkıp geçmez misin? Afedersin" Nilüfer ise şöyle cevap verir; "Giderim, elbet bir gün , ölüme çare yok, ölüm Allah'ım emri çünkü" ve sarılırlar.
Sevdiğim bir çok yeşil çam filmi var ama "Selvi Boylum Al Yazmalım'ın" yeri aydır. Filmin sonunda neden Çemşidi seçtiğini anlam verememiştim, ne kadar kızıyordum ama neden İlyas'ı değil Çemşidi seçtiğini anlayacak yaşa geldim. Ne olursa olsun bu sahne hala üzüyor beni 🤦♀️
Ben tabi kide Star Wars seviyorum en çok nostalji dendiği zaman ilk aklıma gelen film Star wars serisi oluyor. bir de tabi ki de yüzüklerin efendisi ya da matrix gibi filmler oluyor. çünkü bu filmler kült ve popüler filmler benim de canım sıkıldıkça açıp izlediğim filmlerdir