Yani bu ahlakı nasıl tanımladığınıza göre değişir. aslında dizilerin günümüzde ki hallerini ben hiç güzel bulmuyorum yani eskiden de vardı tabi ki ama yeni halleri çok çok kötü yani o onu aldatır gider eski arkadaşı ile çıkar sonra da tekrar sevgili olur..
yani konular tamamen bunlardan ibaret benim derdim zaten sigara alkol gibi şeyler değil çünkü bunu isteyen içer istemeyen içmez. ama kadına şiddet en çok nefret ettiğim şeydir dizilerde. bu yüzden de geneli hep bunu işler yani kadını aldatmak kadına şiddet gibi ahlaksızlık kötülükleri normal gösterirler.
bu yüzden de günümüz dizileri maalesef çok kötü buluyorum yani o kadar saçma ki zaten sanki tiktok kullanan birileri bu dizileri çekmiş gibi. kadına kötü davranmak genel olarak şiddeti normal gibi göstermek ya da işte kim kiminle belli değil veya aile arasında ki saçmalıklar...
yani bu böyle uzar gider maalesef. bu yüzden de türk dizileri hiç bir şekilde izlemiyorum ve kimseye de tavsiye etmiyorum ama zaten herkesin işi gücü yok bu saçmalıkları izliyorlar..
Adama bak ilk 11 kurmuş.. yalı çapkınındaki serfsz erkek basrolede uyuz oldum ben 2 bölüm anca sabrettim.. Türk kadınları niye dizilerde çarpık ilişki yaşayan , çapkın, flortoz , maço gözüken ama aslında uçkur düşkünü olan tipleri yuceltiyor izliyor bu gerçekten araştırılması gereken konu..
Empoze konusunda katılıyorum. Mevcut konjektur ülkede sorgulayan , kadın haklarını erkek ile esir gören, ezilmeyen , güçlü , erkeğe tek başına minnet duymayan kadın figürü görmekten rahatsız. O yüzden içten içe bunlar işleniyor.
Yeğenim geçen gün bir diziye bakıyordu kardeşlerim diye.. biraz bende izleyim dedim. Ordada kim kimin eşi kim kimin çocuğu kim kimin eski eşi belli değil. Çocukların izlediği dizide bile o var..
Yorumlarda herkes seni haklı bulmuş ta kim izliyor o zaman bunları? Yalı capkininin izlenme reytingine bakın insan utanıyor.. ülkenin yarısi diziyi izliyor.
Diyeceklerim feminazistlerin hoşuna gitmeyecek. Olsun umrumda değil. Eskiden kadınlarımız daha ahlaklıydı. Erkeklerimiz ise görece şimdinin erkeklerine göre daha ahlaklıydı. Allah erkeklere farklı olarak nefis verdiği için elbetteki eskiden erkeklerin arasında da ahlaksız vardı. Ama erkek temelli toplum sebebiyle erkek için normal olan şeyler kadın için ayıplanırdı. Doğru muydu hayır. Kuranda hem erkeğe hem kadına iffetini muhafaza etmesi emrolunur. Kadını obje haline getiren birtakım zihinler yüzünden maalesef kadın erkeğe nazaran 360 derece yozlaşmıştır, diyerek sorunuzun asıl cevabını vereyim. Toplum nasıl mı ahlaklı kalabilirdi? Toplumun bozulma sebeplerine inelim. Bunda iki büyük etmen gözüme çarptı Özellikle 90 sonrası gençlere din maalesef hakkıyla anlatılmadı. Bi aralar camiler de eğitim artsa da belliki işe yaramadı. Çünkü anne babalar da cahildi. Ve sonuç olarak şu an bir sürü ateist gibi gezinen ama ateistliğin ne olduğunu bilmeyen insanlar görmekteyiz. Acınası haldeyiz.. İkinci sebep diziler. Eskiden aile merkezli diziler varken şimdi aldatmayı, yaş farkını, her tarafta öpmenin doğru olduğunu anlatan ahlaksız diziler bizi etkiledi. Bizi gerçeklikten kopardı. Bizi biz değil, münafıklar bozdu. Yani sonuç olarak kadın da erkekte bu oyunun bir kuklası oldu. Bize düşen oğlumuzu efendi, anaya babaya, toprağa saygılı, iffetli; kızımızı da hanımefendi, asil, bilgili ve yine iffetli olarak yetiştirmek..
Ya iş alkole gelince "buğula kardeşimm" derler. Ama kadına şiddete gelince "tepkimizi gösteriyoruz" diyorlar. Kadına şiddete tepkiyi yine kadına şiddet içeren dizilerle gösteren beyincigi hasar almış, gereksiz solunum yapan insanlar var.
Bir de şu zengin koca avı. Ay yemin ederim o kadar çok dizi çıktı ki bu kurguda.. kurgu değil gerçek olsaydı tüm masum gecekondu kızlarımız kapmıştı zenginleri.. ortada bekar bir zengin kalmazdı.
Şu yıldız ayrı olay zaten. Resmen para için kendimi veririm, çocuk da yaparım, boynuzlanırım ama olsunnn ahahaha demediği kaldı. bir de öyle guluyor ya hani.. yasak elma'nin elmayla alakası yok kardeşim parayla alakası var. Yasak para olsa daha kâfi.
Ahlaki değerleri geçtim bunlar bize nasıl karaktersiz olunur onu gösteriyor. Ve ben kendimle gurur duyuyorum, böyle dizileri izlemediğim için 👏👏
Çok güzel soru sormuşsun hemen açıklayım şimdiki diziler de maalesef üzülerek söylüyorum ki ahlak namus diye bir şey kalmadı Ahlaksızlik normalleştirildi böyle pislik zihniyet olduğuna çok kızıyorum ama gerçek bu yok cinsellik yok adam öldürme onun için günümüz yapımları izlemiyorum
Müge Anlıya gelenler daha fena hem de gerçek 🙄 evet şimdiki diziler tabii ki ahlak çerçevesinin dışına çıkıyor ama yavaş yavaş topluma zaten aşılamışlar böyle şeyleri. Eski filmleri falan izlediğimde şimdi hiç dikkatimi çekmeyen şeyler çekiyor. Küçükken anlamıyor tabii insan.
Önce yaşananlar da ekrana aktarılıyor olabilir. Sadece dizide görüp bozulmuyor sonuçta. Ünlülerin yaşama biçimi sayesinde toplum " bu rezillik de varmış" diyebiliyor. İnsan kendisine sahip çıkmak zorunda. Dediğin dizi ve benzerlerini hem ahlaken tasvip etmediğim için hem de aklen tasvip etmediğim için izlemiyorum.
Bu tür dizilerde kimin eli kimin cebinde kim kimle beraber herkes rahatlıkla bir onunla bir bununla ilişki yaşayıp toplum ahlakını bozuyor bu tür diziler gece 12 den sonra yapılması bence daha iyi olur.
Veya çocukların uyuduğu 23-24 saatleri arası iyi olur. Şimdi çocukların olduğu sat 20 de başlıyor onlara o birbirinin karısıyla ilgili ilişkileri gösteriyorlar en az 20- 22 saatlerinde eğitici filmler olamazmi
Çocukların izlemesi çok kötü ya biz çocukken öpüşme sahnesi gelmesin diye dua ederdik yerin dibine girerdik şimdikiler her şeyi erkenden biliyor sonra ergenlik yaşı düşüyor.