Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Diziler & Filmler konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yetişmiş bireyin ahlakı bozulmaz ama yeni yetişen neslin, cahil kalmış orta kesmin kültürel yapısı bozulur.
Medya 4. Güç derken fikir empoze etmekten bahsedilir. J. J'nin dediği gibi KİA sahipleri ana düşünceyi oluşturma gücüne sahiptir.
Eskiden ayıp olan şeyleri meşrulaştırma işidir. Bunların örnekleri hırsızlığı meşrulaştırmak, cinsel olayları normalleştirmek, kötü düşünmenin, bencil olmanın normal olup insan iyiliği için olmasının sanılması vb olaylar.
Kurtlar Vadisi döneminde nasıl herkes mafya olmuştu? Diziler sayesinde.
Medya her zaman fikirleri oluşturur, tohum eker yeşertir.22 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDizi ya da filmler insanın ahlakını bozmaz. Fakat verilmek istenen mesaj izleyiciye iyi bir şekilde iletilir. Çünlü hem kulağa hem de göze hitap ettiğinden beyin hafızasına kaydedip işlemeye başlar. Ahlak bozmak isteniyorsa, evet ahlakı da bozar. Şiddet öğretilmek isteniyorsa öğretir. Sevmeyi, sevilmeyi, mutlu olmayı, entelektüel bir yaşama alıştırmayı hedefliyorsa hedefine ulaştırır. Bu, izletilen şeyin genel havasıyla ilgilidir. Bu yüzdendir ki, izlediklerimiz ve hatta dinlediklerimiz yaşamımızı etkiler. En basit örneği, klasik müzik dinleyen insanların (daha doğrusu, para kazanmak için değil, beyin patlatılarak yapılan her müzik türü) sanata, aktüalite ve bilime daha çok vakit harcamaları ya da düşündüren, yorum yaptığında ufkunu açacak filmleri izleyen insanların, basit senaryolu filmleri izleyen insanlardan daha farklı bir görüşe sahip olması.
11 Yorumla
+1 yılYani eğer boşluktaysa doğru yolu seçemiyorsa izlediği kötü bir dizi onu etkileyip karakterine kadar itebilir Bu yüzden kendimizden emin olarak her şeyi yapmalıyız bu film bile olsa
33 Yorumla- +1 yıl
Saol 👋
+1 yılDiziyi, dizi olduğu için izleyen birisinin bozulmaz. Çünkü kendini ve ahlaki değerlerini biliyordur. Diziler dünyadaki olan olayların, hayal gücüne yansımasıdır. Gerçek dünyayı bir nevi diziden de öğrenebilir izleyen. Tamamen zihniyet ile alakalı bir durum bana göre.
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
15Cevap
+1 yılLütfen sağdan sağdan sektirip gitsinler. Hacivat seks yapacak, ceremesini karagöz mü çekecek yok ya. Allah akıl fikir dağıtırken bazıları da sıraya girseymiş.
11 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 29,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBozulmaz.
10 Yorumla Ahlak, cinsellik, açıklık değildir. Yalan söylememektir aldatmamaktır. Bir film izlersin ahlakın bozulmaz. Ama Türk dizisi izlersin aldatma normalleştirilmiştir ve bilinç altına işler. Süreklilik esas olunca bilinç altı buna yatkın olur. Ama asıl ahlaksızlık beyinde bitiyor
31 Yorumla
+1 yılSanmıyorum ya, bu ahlak bozulması aile yapısından ve küçüklükten olan bir şey. Alakası yok yani mesela Polat metonun kafasını kesti diye gidip kafa kesmiyorum ben ya da birilerine küfür ediliyor diye etmiyorum. Yapılan hareketleri kopyamıyorum.
11 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 731 cevap paylaştı.
u +1 yılAhlak dediğimiz şey zamanla dejenere olur. Ama bu ahlaksız olacağız anlamına gelmez. Diziler ve filmler ile her şey normallestiriliyor. Örneğin küfür ne kadar çok aşina olursan zaman içinde diline dolanıyor normalleşiyor. Aynı şekilde lgbt o kadar çok gözümüzün önündeki dizilerde filmlerde alıştık artık tepki vermiyoruz. Eskiden öpüşme sahnesi çıkınca kanalı değiştirirdik şimdi gayler lezbiyenler seks yapıyor hiç bir şey olmamış gibi sinemalarda evde ailece izliyoru
214 Yorumla- +1 yıl
@BadmanCan netflix de bütün dizilerde var. Ayrıca bütün dillerde bir tane yan rol gay var.
- +1 yıl
Evet sosyal. medya dizi ve filmler hepsi benim icin aynı her şeyi normallestiriyorlar. Tek bir taraf suçlu veya tek bir taraf MTA hata var demiyorum. İsteyen zaten kendini bilen birini etkilemez bunlar sadece normal bakılıyor şiddete bile fepki vermez olduk. Çok uzun ve karışık mevzular bunlar
- +1 yıl
O zaman şöyle anlatayım sana, çocuklar nasıl egitilirse öyle olur. Oysa okul çevre arkadaşları sosyal medya gibi yerler hayatında hiç küfür ve siddet nedir bilmeyen çocuğa bunları zaman içinde kulak aşinalığı yapıyor. Ve bir yerden sonra hiç küfür etmeyen şiddet eğilimi olmayan çocuk küfür ediyor ve yeri geliyor şiddet uyguluyor. Etki tepki olayı...
Yine ayni şekilde ki ben sadece dizi film insanları bozar demiyorum. Ama büyüme çağında olan merak eden gençler filmlerde dizilerde gördüklerini merak edip dejenere oluyor.
Dün burada biri soru sormuş " pasif olmayı denemek istiyorum merak ediyorum nasıl olur " diyerek ve görüşlerde erkek olduğunu kızlara ilgisi olduğunu ama heyecan aradığını ve merak ettiğini yazmış. Bende uzun uzun bir cevap yazdım anında benim görüşümü sildi isine gelmedigi için. Şimdi soruyorum. 13 15 17 yaşlarındaki bir çocuk hatta daha küçük çocuklar bunlari nereden biliyor ve merak edip yaşamak istiyor. Kısaca her şeyin ilgisi var etkisi var diyorum. İçinde mi var bu gençlerin bunlar hayır yok bence ama etkeniyorlar buda bir gercek. Ne empoze edersen o olur. Çok ahlaklı olmak kime göre neye göre ben çocukları gençleri etkilediğini düşünüyorum. Ama yetişkin bireylerin içinde olanıda dışarı çıkarttığını düşünüyorum. - +1 yıl
Keşke haklı olmasaydım..
- +1 yıl
Bu ülkenin bu konudan önce birçok sorunu var. Onların çözümlenmesi elzem, işsizlik, fahiş fiyatlar, bozuk ekonomi, kadına şiddet vs. Yoksa banane ben eşcinsel değilim ama eşcinsellikmiş falan birçok insanın doğasında varsa bizim de bunu tartışmamız değil kabul etmemiz uygun düşer gibi. Evvelden ben de karşı çıkardım ama insan doğayla mücadele edemez etse de kısmen eder. Herkes kabüllenmez tamam ama. Neticede insan da alet yapan bir hayvan addedilebilir (ateist değilim ama bu bir gerçektir evrim konusu)
Ahlakı bi diziyle bozulacak kadar zayıf ise daha da bozulur. Ama şöyle ki bi diziyle belki tam olarak bozulmazsa da zarar verebilir yani ders çalışırken bi telefona bakıcam diyip gün bitene kadar telefona bakman gibi. En iyisi hiç başlamamak bana göre.
11 Yorumla
+1 yılSinemanın geçmiş yıllarda bir propaganda aracı olarak kullanılmasını baz alacak olursak, görsel ve işitsel medyanın insanların zihnini yönlendirmede büyük etkisi var. Özellikle çocuklar ve gençlerde bunun etkisi çok fazla görülür. Zihinlerine kodlanan bazı değerleri zamanla bilinçsizce taklit etmeye başlarlar. Bunun etkisi de öyle 3-5 yılda görülecek bir şey değil bana göre. Yaşlandığımızda “zamane gençleri” diyerek bir kere daha değerlendirebiliriz bunu
11 Yorumlaİzleyenin diziden ne aldığına bakar. Ahlâk da kazanabilir. Öpüşme sahnesine bakıp " aaa burada ahlaksızlık var" diye böbürlenip, diğer sahnelerine hiç alakası olmuyorsa, bu kişinin ahlak bozukluğu değil kişilik bozukluğu vardır. Realite bu öpüşme gerçek hayatta da var. Her gün p*rno sitelerinde gezip mastürbasyon da yapıyorsun. Neyin tribi bu şimdi ! Derler adama 🙂
11 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 810 cevap paylaştı. İnsanlar yaptıklarına kılıf uydurmayı seviyor.
Eğer bir insanın içinde yoksa ne yoldan çıkar, ne de ahlakı bozulur.
Yıllar önce de bu ahlaksız denilen şeyler yapılıyordu ama iletişim bu kadar kolay olmadığı için göz önünde olmuyordu sadece.
Tamam zaman eski zaman değil o ayrı ama önceden gizli yapılıyordu, şimdi ise açıktan.
İşte tek fark bu..11 Yorumla
+1 yılNeyin doğru neyin yanlış olduğunu bilen insanın ahlâkını dizi ile bozulmaz. Tabi bu çocuklar için asla geçerli olabilecek bir durum değil. Büyüme döneminde olan çocuklar için bazı aile yapısı bozuk diziler çocuklara kötü örnek oluşturacaktır. Evlilik dışı ilşkiler, aldatmalar, insan öldürmeler çocuklar için normâl görünebilir.
13 Yorumla- +1 yıl
Gelecek neslin ahlâklı, vicdanlı, edepli bir şekilde yetişmesini istiyoruz o zaman TV'den, telefondan olabildiğince uzak tutmalıyız. Ve bu ahlâk dışı, dine ters düşen yaşamlar süren dizi ve filmlerin normâl amaçla çekildiğini düşünmüyorum. Saygılar
- Diziler & Filmler konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yılDizilere fazla takilan, kendi hayatinda uygulamaya calisan insanlarda bozulabilir. Kendini polat alemdar sanan cok insan var maalesef. Benim ahlakim bozulmaz cunku izleyip geciyorum ustelik kotu davranislara ozenecek biri degilim.
11 Yorumla
+1 yılBence hayır, Ahlak içinde hissettiğin ben bunu yapamam , kendime yakışmaz dediğim bir olgudur.."Ne var dizide de oluyor du artık çok normal " denilen şey maalesef medya ozentiligidir ve maalesef bahanedir..☝️
11 Yorumla
+1 yılHep dizi ve filmlerle insanların şuur altlarına giriş yapmadılar mı zaten. Önceden abes ya da ayıp dediğimiz ne varsa normal hayatımızın bir akışı haline geldi. Özellikle yeni yetişen gençlik öyle bir etkileniyor ki aklın durur
11 Yorumla- +1 yıl
Bir mesaj olduğu açık ve net
+1 yılHayır tabiki bana göre saçmalık evet çevre önemli ama bir dizi insan kendi iradesine sahip çıkmalı , ne yapacağını bilmeli ama ergenlik dönemi veya çocukluk dönemi için bu geçerli olabilir özelliklede çocuklukta ordan gördüğü hareketleri yapabilir.
11 Yorumla
+1 yılAkıl ve irade hakimiyeti tamamen bizim kontrolümüzde biz istedikçe gelişen ve değişen olgulardır. Şahsen böyle şeyler benim ahlaki değerlerimi ve tutumumu etkilemez. Tabi bu durumum yine kişiden kişiye göre de değişebilir.
11 Yorumla
+1 yılBence cok etkiliyor cunk uozentilik var ve genc yaştakıler basta olmak üzere öyle şeylerin gercek ten yaşayacagına inanıyor o tarz hayaller kuruyorlar atasözümde der üzüm üzüme baka baka kararır yanı 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Hahaha dimi 😂😂😂
- Diziler & Filmler konusunda 564 cevap paylaştı.
+1 yılİçeride baskilanan şeyleri dışarıya vurmaya etki edebilir. Nesilden nesile değişen bir evrim içerisindeyiz ve ne yazık ki çok büyük yozlaşma dönemindeyiz.
11 Yorumla
+1 yılO zaman herkesin zombi vampir olması lazım.. Izlediklerinden etkileniyorlarsa kürt adam filanda çıkabilir.😂 İnsanın karakteri bir filmle değişmez aklı kıt olması lazım
12 Yorumla- +1 yıl
Mevcut yönetimler bozuyor bütün dengeyi İnsanlarda. ekonomi kötü olduğundan para için herseyi yapan insanlar çıkıyor hırsli ve acımasız. duzilere bakıyorsun hep luks evlerde lüks arabalarda hayatlar var özenti yapılıyor
İnsanların ahlakı zaten bozulmuş tamamen de.. belki örnek teşkil edebilir.
Çünkü zihin de yer edebiliyor sapıkça fikirler
Karpuz kabuğu sokmaya gerek yok14 Yorumla
+1 yılIzlenen filmler veya diziler mesajı çok iyi bir şekilde iletebiliyorsa kişi kendini sorgulayabilir. Ruhsal boşluktaysan veya inanç konusunda problemler varsa ahlaksal bozulmalar yaşanabilir.
11 YorumlaGerçek hayat ile dizinin arasındaki farkı anlayabiliyorsan neden ahlakın bozulsun? Çocuklar için çok ayrı durum, o iş aileye düşüyor zaten. Onun dışında, düşünme yetisi önemli.
11 YorumlaToplumun ahlakını basit bir televizyon dizisi bozabiliyorsa demek ki ortada ahlak diye bir şey hiç olmamış.
21 Yorumla
+1 yılBozulur evet.
Diziler , filmler toplumu şekillendirme de ciddi unsurlar. Etkileri hafife alınmamalı.11 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen özellikle bir şeyler ögrenme yaşında olan çocuklarımızın etkileneceğini düşünüyorum. Taklit etme olur, örnek alma olur, özentilir olur vs. Bunlar işte toplumun değerlerini gelenekselleştiriyor. Yaşasın Amerika! dhajsgha
11 Yorumla
+1 yılEğer karakteri herşeyden etkilenmeye eğilimliyse bozulabilir o zaman maşa ile koca ayı izlesinler sjssj
12 Yorumla- +1 yıl
Sjsjsjsjs
+1 yılAhlak kavramı kişide vardır ya da yoktur. Topluma ayak uydurmak için oluşturulmuş bir ahlak, bir dizi için değil. Doğuştan olmayan bir ahlâk olur
11 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru söylüyorsun
Diziler & Filmler konusunda 354 cevap paylaştı. Bir diziyle ahlakının bozulduğunu iddia eden kişiler toplum için tehlike arz ediyor. Çünkü bu normal bir şey değil.
11 Yorumla
+1 yılSadece bir diziyle değil eğer karakterinde varsa da bozulur
21 Yorumla
+1 yılevet lucifer izleyenlerin hepsi dinden döndü allaha küfretti seytana asık oldu kahkjhggh
14 Yorumla- +1 yıl
evet sen
- +1 yıl
+1 yıldirek ahlak bozmak olmasa bile insan davranisini yonetme gibi bi ozelligi var evet
11 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılDizilerin bilinçaltına işleyen konuları sayesinde bozulabilir
11 Yorumla
+1 yılAhlak anlayışı kişiden kişiye değişen bir etik kuramıdır, sorunun cevabı yok
11 Yorumla
+1 yılDizi bahane kanın bozuksa mayanda varsa her şey bozulur
12 Yorumla- +1 yıl
Evet
- Diziler & Filmler konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılOff süper soru😍
Gerçek ahlak dış etkenler ile bozulmamalı.11 Yorumla
u +1 yılBozulmaya müsaitse bozulur, beyni yok mu bu insancıkların? 🥹
12 Yorumla- +1 yıl
Tanışmıyoruz sjsjs 😅
Bozulmaya meyilli olan ahlaka bir kıvılcım yeter toplumumuzdaki anormalliklerin suçlusu diziler değil biziz mesela kitap okumayı yasak elma izlemeye tercih edebilirdik
21 Yorumla
+1 yılMeyilliyse ve sağlam karakteri yoksa bozulur. İzlemese de bozulur
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla Allah vergisi verilen beyni kullanmayan her insanın ahlakı da bozulur başka şeyleri de.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle öyle. Bozulacağı varsa her türlü bozluyor
Hayır tabii ki kendi ahlaksızlıklarına bahane buluyorlar
20 Yorumla
+1 yılEbana göre evet bu konuda bir makale okudum ve o kadar mantikliydiki 1 yildir tv izlemiyorum hiç
10 Yorumla
+1 yılbozar çünkü kişi ordaki beğendiği karakteri kendine aktarır,
10 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bir dizinin bu denli etki edebileceğini düşünmüyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılresit degilse izleyen kisi bozulur tabiki ama yetiskinse bozulmaz
10 YorumlaBozulur, hayalgücünü etkiler🙃
21 Yorumla
+1 yıl+18 uygun olmayan diziler bozar tabiki..
11 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılAhlak bozuksa isterse Hz yusuf izlesin yine nafile
12 Yorumla- +1 yıl
✋😎
aklı fikri olmayanların bozulur
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAhlakı bilmem ama zeka seviyesini düşürdüğü kesin
11 Yorumla
+1 yılTemel zayıfsa bozulabilir
10 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 971 cevap paylaştı.
+1 yılKarakteri oturmamış kişilerde olabilir o.
10 Yorumla Özellikle açıp izlerse bozar elbette
10 Yorumla
+1 yılahlak denen bir şey kalmadı ki artık
10 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılBozulmasa bile etkiler
10 Yorumla Bizim büyüklere göre evet
Bana göre hayır10 Yorumla
+1 yılO ahlakin bozulacagi varmis
10 Yorumla
+1 yılKarakteri zayıfsa bozulabilir…
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDiriliş Ertuğrul bozar
10 Yorumla
+1 yılKatılmıyorum.
10 Yorumla
+1 yılBabama göre bozuluyormus peh