Kızılcık Şerbeti dizisinin zorla imam nikahı sahnesi sosyal medyada gündem oldu. Sevgilisi Umut'a kaçmaya çalışan Nursema, tanımadığı bir kişiyle zorla imam nikahı kıyılarak evlendirilince dizinin o sahnesine tepki yağdı.

Kızılcık Şerbeti dizisinin zorla imam nikahı sahnesi sosyal medyada gündem oldu. Sevgilisi Umut'a kaçmaya çalışan Nursema, tanımadığı bir kişiyle zorla imam nikahı kıyılarak evlendirilince dizinin o sahnesine tepki yağdı.
Öncelikle dizi seyretme alışkanlığım yoktur bu diziyi de sadece kanal değiştirirken görüyorum.
Öncelikle şunu da belirtmek istiyorum. Dinimizde kesinlikle ve kesinlikle kimsenin hürriyeti kısıtlanamaz ondan bu hak alınamaz.
Dinimizde kadın ve erkek eşittir ve eşit haklara da sahiptir. Ve kimsenin de rızası olmadan zorla evlendirilemez. Bu zulümdür dâhi zorbalıktır. Allah'ın emir ve yasaklarını uymayanlar kesinlikle Ben müslümanım demesinler.
Günümüzde bu dizideki gibi gösteriş yapan Müslümanlar yok mu elbette ki var. Ama bu dizi tamamen gündemi oluşturmak ve algı üretmek. Dinimiz böyle şeyleri müsaade etmez bunu baştan belirtmek isterim.
Böyle dizi çekerek islamiyeti baltalamak, İnsan haklarından yoksun, insanların özgürlüklerine olan kadınları kısıtlayan onlara haklar tanımayan, erkeğin dediği olur algısı üretilmektedir.
Ama dediğim gibi dinimize kadın ve erkek eşittir. Evlilikte erkeğin sözü geçer diye bir şey yok. Dinimiz evliliği istişare ile inşa edin der. Evde alınacak her türlü karar erkek ve kadının rızası ile olur. Ben erkeğim ben evin reisiyim evi ben geçindiriyorum diye bir şey yoktur.
Kadın ve erkek fıtrat olarak farklı yaratılmışlardır. Erkek fizik olarak güçlü ve sert kadın ise naif yaratılmıştır. Evlilikte erkek hürmeten bir adım öndedir. Erkek evlilik ile alakalı bir karar söyleyecekse bu önceden eşiyle ortak aldığı bir karar neticesindedir. Yani ortak bir kararı söylemek hürmeten erkeğe düşer. Bu saygıdan ötürüdür hürmetendir.
Dinimiz asla ve asla böyle dizideki gibi gösterişi sevmez ve özellikle de uyarır. Eğer bu din gösteriş üzerine kurulsaydı mazlumları kurmazdı kadınları korumazdı yetimleri korumazdı.
Bu dizi sadece Müslümanlığı farklı gösterip bir algı oluşturmak üzerine kurulmuştur. Ama itibardan tasarruf olmaz diyen yöneticiler. İbret-i âlem için o mercedes'i iade edileceğim deyip üzerine binen yöneticiler, din görevlileri ancak ve ancak şarlatan olabilirler.
Biz Bu Yola çıkarken beyaz gömlek giydik deyip vakko'dan altınızdan çıkmayanlara lanet olsun. Allah onları Kâhr-ı perişan eylesin inşallah.
İlk önce Peygamber efendimizin hayatına Bir baksınlar. Ama onlarda utanma hâyâ, haysiyet, Onur, Şerif olmadıkları için gösteriş peşindeler.
Kur'an'da da Allah uyarır inanmayanlar için acı bir azap vardır. Ve yine der ki ne yazık ki namaz kılıp gösteriş peşinde olanlara diye buyurur.
O yüzden bir kişinin namaz kılıp oruç kılıp onun düzgün biri olduğunu düşünmeyin. Her namaz kılan oruç tutan kişi mü'min olacak diye bir şey yok.
Camiden çıkar akşam kumar oynamaya gider içki içer onun bunun arkasından dedikodu yapar karı kız lafı eder. Kızdığım işte bu tür insanlar. Ben de namaz kılıyorum ama kendimi dört dörtlük görmüyorum.
Namaz kılmayana da inanmaya da bir sözüm yok. Kimse kimseyi zorlayamaz bu konuda ve saygı göstermek zorundayız. Ama birileri namaz kılıyor ya da kılmıyor diye de birbirimizi ötekeleştirmeyelim saygı çerçevesinde birbirimize ölçülü olalım yeter. Haddi aşmayalım yeter.
Dediğim gibi bu dizi tamamen algı üretmektir milletin nabzını yoklamaktır. Bu tamamen seçim projesidir Bu benim kendi fikrim.
Yakında devlet büyüğü çıkar kendini Kahraman ilan etmek için bu diziyi kapattırır. Demedi demeyin böyle insanlar puan toplamayı severler. Ama dediğim gibi gösterişe aldanmayın her gördüğünüze de müslüman sanmayın.
Kişileri yargılayın ama dini islamı yargılamayın. Eğer kurallara uyulmuyorsa bu dinin İslam'ın suçu değildir.
Şimdi bir adam kırmızı ışıkta geçiyorsa alkollü araç kullanıyorsa çevresine zarar veriyorsa yani kurallara uymuyorsa bu kanun yapıcıların suçu değil Bunu çiğneyenlerin suçudur.
O yüzden gerçekten dini İslamiyeti bilmiyorsanız dil uzatmak yanlıştır. Kurallara uymayanları eleştirin yeter.
Hepsini okumadım, ama en baştan yalan konuşuyorsun. İslam'da aile tabanlı bir sistem var ve kadın kesinlikle erkeğe tabii kılınıyor. Kendisine karşı gelen kadınların dövülmesi gerektiğine dair ayet bile var
Yalancılıktan sıkılmadınız gerçekten. Bu dinin koftiliği, savunanlarının uydurmasyon tavrı ile tescilleniyor
İslam kötüdür, istediğimizi yargılarız, numara yapmayı bırakın artık
@Ragnar_Lodbrok Madem bu dini çok biliyorsun o zaman doğru tesfiri oku.
İslam kötü değil, kötü olan insanlardır.
Yalancılık İslâm ile bağdaştırılamaz. Bakse ettiğin ayet Nisa suresinde geçer. İyi bir tefsir okur isen ne anlama da geldiğini bilirsin. Kur,'an da bir kelimenin birden fazla anlama geleceğini âlimler de bilir.
Kur'an da geceny dârebe kelimesinin bir fazla anlamı vardır. Önce Ayeti iyi oku.
Diyanet tefsiri; Allah'ım insanlardan bir kısmını diğerlerine Üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Onun için Saliha kadınlar itaatkardır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucusundurlar. Baş kaldırmasında endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin. Onları yataklarda yalnız bırakın ve ( bunlarla yola gelmezlerse) DÖVÜN. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Allah yücedir büyüktür.
Kur'an'da hiçbir yerde kadını dövün diye bir ayet yoktur. Kafasını vurun eline vururum bacağını vurun sırtına vurun herhangi bir yere vurun diye bir ayet olmadı. Buradaki meal'deki dövün kelimesi Bu anlamda kullanılmamıştır.
Şimdi bunu açıklayacağım ama Şimdi sana sorum şu olacak. Sonra ayeti açıklayacağım sana.
Senin eşin bir ahlaksızlık yapsa bir namussuzluk yapsa ve görsen sen ne yaparsın. Günümüzde bir erkek böyle bir şey görse yaşasa yapacağı tek şey o kadını öldürmek ya da en hafifiyle şiddet uygulamak olur.
Şimdi sen inanmadığın halde başına böyle bir Hadise gelse kadına her türlü şiddeti uygularsın ama sen Kur'an-ı Kerim'de böyle bir ayet gördün diye islam'ı yalancılıkla suçluyorsun.
Ayete bak be kadına nasıl bir ceza uygulanıyor bir bak. 14 asır önce dinimiz bize psikolojiyi öğretiyor.
Eğer işiniz bir namussuzluk bir ahlaksız yapmışsa ilk önce öğüt verin diyor ayette. Yani konuşun konuşarak yaklaşın ve ikna edin diyor.
Sonra devam ediyor diyor ki halen devam ederse yataklarınızı ayırın diyor onu yalnız bırakın diyor.
Eğer hâlâ devam ederse bu hatalarından dolayı uyarın, ayrılın diyor. Burada ki Dârebe kelimesi dövmek anlamında değildir.
İkincisi de Peygamber efendimizin hayatıdır. O hiçbir zaman hanımlarına el kaldırmamıştır ve görmemiştir. Eğer böyle olsa idi o da Bu ayete uyar aynısını yapardı.
14 asır önce Kur'an böyle bir psikolokların bile aklına gelmeyecek bir yöntemi belirliyor bizlere aktarıyor. Ve sen budin yalandır diyorsun yalancı olan tek kişi varsa o da sensin
Bir kelime birden fazla anlama geliyor, onun tefsiri şöyle tırı vırı
Bedevi kültürünün manyaklıklarını maskelemek için uydurulmuş yalanlar silsilesi
Kuran'da kadın dövün diye ayet de var, sen de yalan söylüyorsun
Yalanla, dolanla, çarpıtma ve kıvırmalarla savunulması bile İslam'da pek bir numara olmadığının alameti
Eşiniz ahlaksızlık (ki size göre) yapıyor diye dövmeyi de geçtim, eğer bir insanı öldürmeyi kendinize hak görüyorsanız barbar bir bacım başka hiçbir şey değilsinizdir
En kısa zamanda itlafınız gerekir
Ayrıca KS'ye kırgınım. Niye Barbar rspucocuuuğu lafını bacım diye çeviriyor , anlam veremiyorum
İslam işte insan diye senin gibileri yetiştiriyor
Bana kalsa yasaklanması lazım.
Nisa suresini baştan sona bir oku inananlar ve inanmayanlar için o kadar güzel ayetler var ki iyi anlarsın.
Allah diyor ki;
Onlarla huzur bulasınız diye sizin için kendi türünüzden eşler yaratması aranıza sevgi ve merhamet koyması da Allah'ın ayetlerindendir. Şüphesiz ki bunda düşünen bir topluluk için ayetler vardır.
Bu ayetten de anlaşılacağı gibi dayağın eşler arasındaki sevgi ve merhamete ters düşeceği açıktır
Lan ziktir git! Ziktir git yalancı köpek!
Nisa 34:
Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Bu ayet açıkça erkeğe kadına karşı her istediği şeyi yapma hakkı veriyor
Yalancı şerefsizler bari ''biz gericiyiz var mı diyeceğiniz'' diyin
Hıristiyan fundementalistler bile sizden daha samimi
Aklı olan kimse bu dine inanmaz.
@Ragnar_Lodbrok Kâfirun süresi der ki;
Ey imkancılar.
Ben sizin tapmakta olduğunuz şeylere tapmam.
Siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz.
Ben sizin taptıklarınıza tapacak değilim.
Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz.
Sizin dininiz size benim dinim banadır.
Kimse sana Bu dine nan demiyor ister inanırsın ister inanmazsın. Allah da zorlamıyor zaten bu din zorlama dini değildir.
Gelini niye geldin gidene niye gittin demeyiz
Aynı peygamber Bedir'de gidip sonra Mekkelilerin kervanlarına saldırdı, hayatını durmadan ''Sizin dininiz bana benimki bana'' edebiyatı kastığı paganlara hücum edip gücü yettiğince zarar vermekle geçti
Niyeyse, kendisinin senin dinin sana benimki bana ruhu, Medine'de etrafına kalabalık bir grup örgütleyince değişmiş valla
Kendisinin verdiği bütün savaşlarda müslümanlar saldıran taraf, garibim müşrikler bu bitmek tükenmek bilmeyen nefrete karşı kendilerini savunmaya uğraşıyorlar
Seni sadece edebe davet ediyorum. Madem çok medeni bir insansın Bu kadar ayaklar altına düşme. İlk önce konuşmayı öğren.
Küfür senin gibilerine yakışır. Bilesin ki kötü söz sahibinindir. Bilesin ki her sözün vebali de sana aittir.
Hem sözün başında hepsini okumadım diyorsun ama işine gelen ayeti cımbızla çekip yorum yapıyorsunuz. İlk önce Kur'an'ın ne anlama geldiğini bilin
Din tarihini iyi oku. Yahudiler Hristiyanlar bile senden daha iyi tarih biliyorlar. Savaşı her zaman başlatan müşrikler olmuştur.
Müslümanların sayısı 300 kişiyken onlar bin kişilik ordulara göğüs geldiler.
Onlar binlerce olunca senin için sorun yok ama 300 kişi 500 kişi az sayıda Müslüman olunca sana rahatsızlık veriyor öyle mi.
Küfür sıradan bir davranıştır, özellikle senin gibi insanlıktan çıkmış tiplere anca küfür yaraşır.
Din tarihi hakkında da bir mik bildiğin yok, ne bin kişisi ulan? TOplamda 40 kişinin öldüğü barbar mahalle kavgalarını yıllardır bize savaş diye yutturma peşindesiniz
Bir grup baldırıçıplak bedevinin itişmesinin nazarımda kıymeti yok
Bedir'de de Uhud'da da savaşa kalkışanlar her zaman müşriklerdir. Medine'de Müslümanlar hicret ettiklerinde O çok sevdiği müşrikler o Müslümanların mallarına canlarına eşlerine tecavüz ettiler.
Şimdi kalkmış bana birisi müşrikleri savunuyor zulüm yapanları savunuyor haksızları savunuyor.
Sen ilk önce neyi savunduğuna bir bak. Senin evine hırsız girerse senin malına canına namusuna ırzına birileri zarar gelirse sen ne yaparsın. Oturup bekler misin.
Ben sende artık mantık aramıyorum mantığını bitirmiş bir insansın.
@Ragnar_Lodbrok Evet küfür senin gibi kişileri yakışır doğru söylüyorsun. Ve yine doğru söylüyorsun ki senin gibi sıradan insanlara yakışıyor.
Bizim sana kıymet verip vermediğimiz önemli değil önemli olan Allah'ın sana kıymet verip vermediğidir.
Bence daha fazla alçalmana gerek yok üslubunu da bozmana gerek yok. Haddi aşan sensin
Ulan inanamıyorum bu palavracılığa ya! İslam kaynakları belli kardeşim, adamlar kendileri Mekke'den sürülmeyi bahane ederek saldırdıklarını yazmışlar sen nereden uyduruyorsun?
Zulüm falan da ettikleri yok, senelerce orada adamların inançlarına muhalefet olmuş, idollerini hedef almışsın, bir zahmet belli bir yerden sonra sürmüşler arkasından ''Ama bana zulmettiler''
Muhammed'e gidip ''Allah falan yok'' desen seni taşlatarak öldürtürdü, onu ne yapacağız?
Hıristiyanlar falan da saçmalarlar, ama en azından daha üsturuplu saçmalıyorlar bu müslüman retoriğinin palavracılığından kurtulamayacağız biz sanırım.
Müşrikler saldırmışmış, ulan o müşrikler kadar yoksunuz
@Ragnar_Lodbrok İşin gücün hakaret etmek, küfür etmek sadece. Yapabildiğiniz sadece bu işte. Kendinizde inandıklarınızda demek ki böylesiniz. Bu dine BARBAR diyene bak. Hâlen müşrikleri savunuyor.
Onlar değil miydi köle ticareti yapan, kadın ticareti yapan, Kız çocuklarını diri diri gömen. Kadınlara değer vermeyen, 20-30 tane kadını haremine alıp sözüm ona evlenen, köle yapan kendine, aşağılayan, hor gören obje gören onlar değil miydi. Her türlü rezillikleri yapan onlar değil miydi. Kalkmışsın utanmadan sıkılmadan onları savunuyorsun.
İslamiyet gelmeseydi insan hakları diye bir şey yoktu. Daha düne kadar, ikinci dünya savaşına kadar hatta 1950 yıllara kadar kadını ayaklar altına alan, ezen bu dünya ülkeleri değil miydi. Hâlen arşivlerde kendi halkına nasıl zûlm ettikleri ortada. Kendi ülke çıkarları için başkalarını acımasızca öldüren senin MEDENİYET dediğin ülkeler değil miydi. Asıl BARBAR lığı senin gibi düşünenler yapıyor. Daha düne kadar Kadına hak tanımayanlar bugün ahkâm kesiyor.
Müşriklerin sayısı binlerce idi o zamanlar. Sen neyden bahsediyorsun. Bir avuç insan Müslüman olmuş Medine' ye gitmek zorunda kalmış. Sayıları avuç kadar insan. Sen bu insanlardan mı korkuyorsun. Senin bu anlattıklarına çocuklar bile gülmez. Mekke Fethedilene kadar kan dökülmemiştir. O insanların evini yağmalayan bu aşağılık insanlardır.
İstediğine inan. Üslûbuna dikkat et. Gören seni insan sansın.
Köle ticaretini, kadın ticaretini müslümanlar yapmıyor olsa, 40 tane kadınla seks alemleri yapanlar müslümanlar olmasa şu zırvalamalarını ciddiye alacağım
Ulan müslümanlarda yok mu kadınları çırılçıplak halde köle pazarlarında satmak? Kim kaldırdı bunu? İslam mı? Hayır mk İngilizler
Mekke fethedilene kadar kan dökülmemiş, ama aradaki savaşlar ne lan o zmaan?
Her şeyiniz, kurduğunuz bütün diskur yalan. Senin gibi bir palavracıya ancak hakaret edilir. İnsan yerine konmaz.
Ne son yazdığına cevabı lan mk dinci yavuşağı! Bu şeriat meraklıları kendileri ne yapıyorsa, onunla karşı tarafa çamur atıyor
Kendi peygamberi savaşlarda ganimet olarak köle toplar, bütün dini medeniyeti savaşla yayılmıştır, peygamberinin karılarıyla arasındaki seks sırası üzerinden indirilmiş sure bile vardır, gelir başka herkesi barbarlıkla suçlar.
Köleliği ülkesinde gavur dediği Hıristiyanlar, özellikle İngilizler kaldırmıştır, ama sorsan başka herkes köleci şudur budur.
İstediğin kadar kudur, İslam'a atfettiğin bütün insanlık değerleri palavra. Başka etkilerle getirildi, Abdülhamit denen baykuş ''Aman kölelik kalksın ama benim haremime dokunmayın'' diye özel izin aldıydı İngilizlerden, vermeseler ne yapacaktı onu da merak etmiyor değilim.
@Ragnar_Lodbrok Merak etme senin seviyene inecek halim yok. Yazdıkların kadar karakterin var.
Hakaret senin gibilerinin nişanesi olmuş. Senin hakeretlerinle de, iftiralarınla da bu din kıyamete kadar devam edecek. Peygamber efendimiz (s. a. v.) öldükten sonra da bu din devam etti. Bundan sonra da devam edecek. Dini koruyam Allah'tır. Kişiler, Devletler değil.
Senin gibilerin de gücü yetmez. Hakeret ederek, kuduran da, hazmedemeyen de sen ve senin gibiler.
Dini Allah korumadı, bizzat müslümanlara karşı savaş açıp herkesi zorla hizaya getiren Ebubekir'in Ridde Savaşları korudu
Yoksa peygamber ölür ölmez dağılma emareleri başlamıştı, peh
Her şeyi yalan olan bir zihniyet, hayır bak ülkeyi de 20 yıldır yönetiyorlar getirdikleri hal ortada, hala bitmek tükenmek bilmeyen bir kibir var.
Senin gibilerin cehaletinden dini Allah bile koruyamaz, hiç şüphen olmasın
O diziyi bende izliyorum, sonuna kadar izlemedim, ilk kez şimdi haberim oluyorum.
Yok artık, böyle bir şey olamaz. O nikah geçerli olabilir mi? Yüreği de evet demeli bir insanın, aile baskısıyla, istemeye istemeye, mecbur bırakılarak kimse çocuğunu evlendiremez, zinhar olamaz böyle bir şey. Neden imam nikahı kıyılır? Allah'ın rızası için, Müslüman olduğumuz için, inandığımız değerler için, haram olmasın diye, helalimiz olsun diye, sevdiğimiz insanla helal bir şekilde Allah'ın rızasına uygun ömrümüzü birleştirmek için.
Şöyle bir bakıldığında bu nikah geçerli olabilir mi? Ayrıca günaha da girdiler sevenleri de ayırarak.
Keşke Nursema amcasıyla konuşsaydı, Ömer anlardı yiğenini, çıkarırdı Nursema'yı o girdabın içinden, çekip çıkarırdı. Pembe tam bir üvey anne gibi, resmen Abdullah Bey'i doldurmuş, o nikah geçerli olamaz, çünkü Nursema yüreğiyle evet demedi, zorlandı, ayrıca üç talakla boşasın o zaman o beyfendi, kimse istemez gönlü başkasında olan kişinin kendine eş olmasını, akıllı olan kimse istemez.
Pembe'nin analığını sorguluyorum ben. Nilay'ın fitnelik yapmasına müsade edilmemeli. Nilay fitnelik yapıyorsa Pembe de müsade ediyor buna. Nilay gibi fitne birisini gelin olarak alıyorsa kendisine niye Umut gibi insan evladını damat olarak görmüyorlar, düzgün, tertemiz bir adam Umut. Kendi kızlarına verdikleri değer bu işte bu ailenin.
Hem çocuklarını imam nikahına mecbur bırakarak, hemde sevdiğinden ayırarak günaha girdi Nursema'nın anne ve babası.
O sahneyi izlemedim lakin Nusema'nın "ben istemiyorum, gönül rızam yok"demesi lazim gelir, zaten bu söz üzerine hiçbir imam nikah kıyamaz.
Ya arkadaşlar adı üstünde dizi Yani her şey şu keseyi bir yansıtmayın ya dizi İşine geliyorsa izlersin İşine gelmiyorsa izlemezsin yani dizidir adı üstünde Hayal ürünüdür olur olumlu şey olur olumsuz şey olur yanlış olur doğru olur niye bu kadar takılıyorsunuz ya o oyuncu o rolü oynamış mı oynamış o senaryo yazılmış mı yani Bunlar gerçek hayattan da kesitlere de yansıtıyorlar Yok efendim şöyle Yok efendim böyle bir gündem yaratmayın yaratılacak gündem şeyleri yaratmıyorsunuz nerede boş nerede alakası saçma sapan şeyler var geliyorsunuz Gündem yaratıyorsunuz ya
Dizinin yayınlanan bölümünde imam nikahı tam kıyılacak üzereyken bitti
Yeni bölümde tahminimce o nikah kıyılamıyacak.
Son dakika da Nursema tüm cesaretini toplayıp hayır diyecek.
beni istemediğim birisi ile evlendiremezsiniz deyip hakkını arayacak ve kapıyı ve resti çekip gidecek
Yani ben öyle umut ediyorum.
Ben olsam öyle yapardım
Sessizlik bana göre değil çünkü
😃
Fragmanda Doğa'nın Nursema'ya "Umut'la evlenmeyi istiyorsan elimden geleni yaparım" demesi ve Pembe cadısının Nursema'ya "Umut'la koli mi taşıyacaksın?" diye sorduğunda Nursema'nın "taşırdım, çok da mutlu olurdum" demesine bakılırsa, herhalde Nursema'nın istemediği nikah gerçekleşmeyecek.
Cevap
46Cevap
Oldukça kötü bir sahne yani bu tarz dizilere hala nasıl izin veriliyor anlamış değilim. yani bir dizi de sigara alkol sansürleniyor ama kadına şiddet ya da bu tarz zorla evlilik gibi şeyler normal olarak gösteriliyor yani bu yüzden de bence ülkenin asıl sorunu da bu kadını kullanmak kadını değersiz göstermek ve bunları izleyen o kadar çok kişi var ki maalesef türk dizilerinin saçmalığı da bu yani bunun ve bunun gibi bir çok dizi var ki kimse de bir şey demiyor ama sahnede öpüşme olsa herkes ayağa kalkar eleştirir...
ayni bu tamamen cehalettir benim gözümce cahilliktir. yani zorla kimse kimseyi evlendiremez bu zihniyet bitmediği sürece ülke de ki sorunlar da bitmeyecek maalesef
Müslümanca yaşayan insanları bu kadar aşağılayan, saptırılan bir dizi daha görmedim..
İslâmî değerleri olan insanların çok yanlış yaptığını lanse edilen bir dizi daha yok!
Neresinden tutsam elimde kalıyor dizi..
Dizide en anlayışlı görünen amca bile bir kadınla zina yapıyor! Üstelik hâlâ evli!
Özetle bu dizinin senaryosunu yazan her kimse, İslam'la uzaktan yakından alakası olmadığı gibi hassasiyetlerini de bilmiyor..
Bu kadar dikkatli yaşayan bir mütedeyyin hanım, nikahı olmayan biriyle el ele bile tutuşmaz, yalnız kalmaz, habersizce buluşmaz..
Hepsini geçtim "Dengi olmadığı biriyle bir yuva kuramayacağını, kursa bile mutsuz olacağını" çok net bilir.. Üstelik gözünün önünde abisinin dengi olmayan biriyle evliliğini gözüyle görürken!! Üstelik abisi de zina ediyor ve nikahsız bir çocukları oluyor?
O kadar mantık ve izandan uzak olduğu belli ki!
Bu dizinin senaryosunun hiçbir noktası BİZ MÜTEDEYYİN İNSANLARIN YAŞAMIYLA ALAKASI YOKTUR!!
İslam'da kızın da rızası sorulur!!
Böyle saçma sapan bir senaryo, bizi bağlamaz! Gidin senaristlere hesabını sorun!!
İlk baştaki kapalı ve açık yorumunu beğenmemiştim birbirlerine düşürmekle
Saçmalık yapmışlardı çünkü günümüzde
Kimse kimseye açık kapalı yadırgaması yapamaz
Bu dizi için ne kadar dini kötülüyor deselerde
Maalesef günümüzdeki İnsanları anlatıyor
GERÇEKLER! Zoruna gidenin etrafında böyle ailesi vardır diye düşünüyorum başka açıklaması yok
Ben de bizzat böyle bir ailenin içinde böyle şeyler yaşadım süslü Müslüman olarak nitelendiriyorum ben bunları önce ahlak önce terbiye sonra İslam
Bizim bazı insanlarımız karşısındakini
eleştirmekten yargılamaktan kendi dinlerini
yaşamayan insanlar yazık.
Dizideki Ünal ailesi gibi aileler fazlaca vardır, hem böyle zengin, hem de daha alt sosyoekonomik düzeyde. Dizinin yaptığı şey, dini veya dinine göre yaşayanları kötülemek değil, din maskesi altında insanların ikiyüzlülüğünü göstermek. Din mi diyor "evlatlarınız arasında ayrım yapın, oğlunuz bir kızı nikahsız hamile bırakırsa kabul edin, ama kızınız birine gönül verirse önünü kesin, eşini siz belirleyin, kızınıza sormadan hayatını mahvedin" diye? Toplumda ne varsa dizide de o var.
Sen iyi niyetlisin belli ki ama gerçekler öyle değil
Az önce son bölümünü izledim
Tamamen gerçekleri anlatıyor
Dizide gördüğüm hayatta görmediğim pek bir şey göremedim hatta eksiği var fazlası yok maalesef bizim insanlarımızı anlatıyor umarım izleyen olurda birazda olsa ders Alır.
Hele Ünal ailesinin, sırf kendilerine boyun eğiyor diye Nilay gibi karaktersiz, fitneci, ikiyüzlü, riyakar, aşağılık bir karakteri gelin olarak kabul etmesi, Ünal ailesinin dini ne kadar şekilci yaşadığını ve ahlaki değerlere pamuk ipliği ile bağlı olduklarını gösteriyor. Buradan da aslında her dindar görünen/dindar geçinen ailenin asgari ahlaki değerlere sahip olmayabileceğini gösteriyor. Ailede özel hayata müdahale var, dedikodu var, fitne fücur var, arkasından iş çevirme var, her şey var. Aklı olan insan bu diziden "muhafazakarları kötü gösteriyor" değil, "dinine bağlı insanların bu kadar, bunlar gibi 'görünüşte Müslüman' olmaması gerekir" sonucunu çıkartması lazım. "Muhafazakar kesimi kötü gösteriyor" dediğinizde Pembe'yi, Nilay'ı, Nursema'ya yapılanları, Fatih'i aklamış oluyorsunuz.
Hayır ben de onu demek istedim zaten sizinle aynı fikirdeyiz Sadece sizin kadar açık söylemedim ama demek istediğim buydu
"aklamış oluyorsunuz" derken sözüm zaten sana değildi, genel izleyici kitlesine hitaben yazdım. Ben anladım seni @seymabasu1
islamda namaz “5 vakit ahlak 24 saat farz” kötü bir ailede yetiştiniz diye başkalarının ailesini tüm müslümanları kötülüyorsunuz. Bende müslümanın ailemde çevremdekiler de müslüman kim zorda kalsa koşan iyi insanlar.
yaşanmış hikayelerden film izlemek isterseniz size filim öneririm gerçek yaşanmış hikayeler izleyince anlarsınız bizim filimlerin ne kadar zamana olduğunu.
artdogistanbul.com/.../
Kardeşim bütün Müslümanlar böyle demedim zaten böyle Müslümanlar var dedim süslü Müslümanlar oluyor bunlar
Benim etrafımda dizi dekilerin aynısı insanlar var hatta böyle hayatlarda var
Gerçek İslamiyeti yaşayan insanlar zaten aklı başında ahlakı yerinde insanlar olur
@Banker_Bilo tamam
Depremde bizzat görev aldım sizin beğenmediğiniz kötülediniz insanların orada nasıl canı pahasına çalıştığını gördüm
“İnsan kendi nasılsa başkalarınıda öyle görür”
Offff Çok saçma sapan konuşuyorsun yani depremle ne alakası var ya benim bahsettiğim olay ne senin bahsettiğin olay ne ya. Cidden komik oluyor yani
kimden bahsediyorsun neyden bahsediyorsun önce onu örnek ver benim örnek verdiğim dizideki gibi ayrımcılık yapan ahlaklı bir görünüp bütün kötülükleri yapan insanlar sen gelmiş yok depremde gördüm yok böyle ne alaka yani anlamadım ne alaka
Benim söylemek istediğim şu kötü insanlar olduğu kadar iyi insanlarda var bu dizide sanki herkes böyleymiş gibi gösteriyorlar dışardan gören bilmeyen kişilerde İslamiyetin böyle olduğunu sanıyor.
Hayır böyle bir şey yok dizide de herkes böyle diye bir şey yok dizide iyi insanlar da var sadece orada bir aileye gösteriyorlar tüm Türkiye’yi göstermiyorlar yani böyle aileler hala Türkiye’de var demek istiyorlar gerçekten de öyle ilk başta bu diziye karşı önyargılıydım ama ondan sonra bir hayata baktım bir diziye baktım eksik varmış fazla yokmuş
Oğulları elin kızını hamile bırakmış ona gıkları çıkmadı ama nursema birini sevdi namussuz oldu herkes ana baba olmamalı nursemaya yapılan çok büyük eziyet yazıklar olsun onların ana babalığına kardeşliğine hepsinin suratına ayrı ayrı tükürmek istiyorum
Türkiye'de çekilen dizi ve filmlerin bir çoğu toplum ahlakını bozmak , ailenin örf ve âdet geleneklerini saçma buldurmak, anne ve babaya saygıyı hiçe saymak, özgürlük adı altında kızların evden kaçmasını teşvik etmek, aşk adı altında evli bir insanla yatan kişiyi haklı göstermek, genç nesillere İslam'dan nefret ettirmek ve LGBT'yi topluma masum göstermeye çalışıp, çocukların ve gençlerin bilincine LGBT'yi aşılamak için varlar. O yüzden dizi izlemiyorum. Bu İslam düşmanlarına da kendi elimle para kazandırmıyorum.
Kizi zorla evlendiriyolar diyolar siz gelmissiniz dini kötuluyolae evet yasanan seyler bunlar kusura bakmayim eger boyle aileler varsa zorla bir sey yaptirmaya calisan ben ona anne baba demem askl ahlaksiz onlar ki varlar cunku kendi ogullari her sey yapabilir kadinlar yapamaz bu zihniyetteki herkesin beynine tükirim benn
bu filmi sevmiyorum doğrusu dini çok farklı ve zorba yansıtıyor ama alakası yok dinle zorba olan zorbadır bu sahneye de hiç olumlu bakmadım nikah zorla yapılıyor kimisine günümüzde de böyle bir şey olmamalı herkes istediğiyle eğlenmeli başkasını seviyordu
evlenmeli*
Din bu'cular geldi.
***Din bu degilci'ler...
@düşünmektükenmektir anlamadım?
Boyle yapa yapa milleti dinden de soguttular insanlardan da bazilari hep elestirip hem izliyo sadece bu da degil kismetse olur vs igrenc ya toplumda o kadar kotu sey varken kadin cinayetleri tacizler vs bu canım dizilerin ve programlarin kaldiriması şart!
Her köşeden oluk oluk cehalet akıyor. Hiç şaşırmadım bu yüzden. Artık hiçbir şeye şaşıramıyorum.
Bu diziden, bu cehaletten diziyi çekenler kadar izleyenler de sorumludur. Seyirciler sadece diziyi izlediğini sanıyorlar. Oysa bu diziyi izleyerek cehaletin oluk oluk akmasına izin veriyorlar.
Cehalet bir suç olarak nitelendirilmelidir. Çünkü kötülüklerin anası içki değil, maalesef cehalettir. Yani çekenler kadar siz seyircilerde suçlusunuz.
Artık şu cahiliye döneminden kurtulmalıyız. Yeter artık, gerçekten yeter. Ye-ter!
Neden tepki yagdiriyorlar ne tuhafiz ya... senoryada bu konuyu isliyorlar iste yonetmen bunun yanlis ne kadar aci oldugunu gostermeye calisiyor iste... istemedikleri olaylari kisileri gormek istemiyorum demek ne ya sanki bunu ovuyor kutsuyor... bunu bile anlamiyorlar seyirciya pess
burada anlamamiz gereken her tarafa hitap ediyor oluşu. Dinden soğuyacak görüntüler tutumlar harici dinini bu şekilde yaşayan milyonlarcasi için besleyici öğeler oluşturuyor. Dizi, sanıyor musunuz ki sadece "İslam işte bu"diyor?
Yani ne diyeyim yazdigimi tekrar mi yazayim... senaryo bu... senorya yanlisa da dikkat cekmek isteyebilir ki bu topluma bir mesaj vermektir... elestirmek aslinda...
@Cacikkoo İyi de bu zihniyet böyle gerçekte de. Olmayan bir şey uydurmuyorlar ki mk!
@Ragnar_Lodbrok evet gormek istemedigimiz seylerin daha fazlasini yasadi millet senaryoya tepki gosterdikleri gibi tepkide gostermediler... dizilerde bu konularin islenmesi iyi bir sey halk empati kuruyor bakis acisini gelistiriyor... bence daha fazla toplumsal diziler yapilmali
Bizim insanımız gerçekten o kadar tuhaf ki. Hem eleştirirler hem de sonuna kadar izlerler.
Çok heyecanlıydı ben izledim.
Tepki gösterecek bir şey yok ki kabullenmek gerek bu bizim gerçeğimiz.
Oğulları evlenmeden sevgilisini hamile bıraktı ufacık bir tepki gösterip hemen evlendirdiler, kızları istediğiyle evlenmek isteyince kendi istedikleri biriyle evlendirmeyi tercih ettiler.
Bana bu sahneler çok tanıdık gerçekten. Erkek çocuğunu kayır kız çocuğunu değersizleştir..
bu tip insanlarin yüzünden düzgün erkek yok ne bicim yetisdirmisler katil sapik pedofil falan
Var olanı gösterdiği için mi toplum etkileniyor, çocuklara ne kadar zarar verdiğini yıprattığı aşikar durumlar aksine insanın onu görüp kendine çeki düzen vermesi lazım.
Herkes sizin gibi bilinçli değil maalesef bunun yanlış olduğunu fark etmeyip normal sananlar çoğunlukta
O da onların sorunu beni ilgilendirmez
Neyi ornek oluyo pardon kendi oglu evlenmeden cocuk yapiyo bir sey demiyolar kiz bi erkekle konustugu icin evlendiliyo insanlari asil bunlari gordukce kadinlarin daha da degersiz goruyo allah askinda sokakta cinayet islenuyo bu ulkede kimsenin umurunda degil bi diziye bakipta mi vay be hataylimis dicekler komiksiniz
Tamam ablacığım şimdi senin bu yazdığını görürler yarından itibaren kapatılır tüm televizyon kanalları.
Müsterih ol.
@Cacikkoo bana mı dediniz?
Hıhı haklısın
@Adin_berenn yok
Şu dizi kadar islamı kötüleyen karalayan bir yapım daha görmedim.
Dizi zaten baştan yanlış ki o sahneden bahsetmiyorum bile. Şu da var bazı dizilerde tecavüz vs sahneleri bolca var fakat bu kadar gündem olmuyor. Neden acaba
Cahil bi toplumuz çünkü
Önce din maskesi altında işlenen suçları ve faillerini eleştirin de, dizinin dindarları kötü göstermesi sonraya kalsın.
@Banker_Bilo burada konu diziler yalnız
Avrupalılardan çok bizimkiler islamofobik olmuş 😃
Dizi İslam dinini kötülemiyor, karalamıyor. Ünal ailesinin, sırf kendilerine boyun eğiyor diye Nilay gibi karaktersiz, fitneci, ikiyüzlü, riyakar, aşağılık bir karakteri gelin olarak kabul etmesi, Ünal ailesinin dini ne kadar şekilci yaşadığını ve ahlaki değerlere pamuk ipliği ile bağlı olduklarını gösteriyor. Buradan da aslında her dindar görünen/dindar geçinen ailenin asgari ahlaki değerlere sahip olmayabileceğini gösteriyor. Ailede özel hayata müdahale var, dedikodu var, fitne fücur var, arkasından iş çevirme var, her şey var. Aklı olan insan bu diziden "muhafazakarları kötü gösteriyor" değil, "dinine bağlı insanların bu kadar, bunlar gibi 'görünüşte Müslüman' olmaması gerekir" sonucunu çıkartması lazım. "Muhafazakar kesimi kötü gösteriyor" dediğinizde Pembe'yi, Nilay'ı, Nursema'ya yapılanları, Fatih'i aklamış oluyorsunuz.
"İslam güzel ahlaktır" diye bir söz var. Ünal ailesinde, Nursema, Mustafa ve Ömer hariç güzel ahlaklı biri var mı? Fatih nikahsız ilişkiden Doğa'yı hamile bıraktı, Nilay desen işi gücü fitne, fesat, dedikodu. Pembe elalemin lafıyla başkalarına iftira atan bir kadın, Abdullah Bey Alev ile yakınlaşma peşinde kart zampara.
İşte bu dediğin "dindar aile" profilinde olduğu için bilmeyenler nası yaa dindar insanlar böyle midir diye bir yanılgıya düşerler. Bu yüzden dizi dine leke çalıyor resmen. Dinine bağlı aile profilinde yobazlıklar had safhada rezillik tek kelimeyle başka bişey değil.
Dine leke çalmıyor, anlamıyorsun. Aklı olan insan bu sonuca varmaz dedim. "Dinine bağlı yaşamak, bu kadar ahlaksızlıkla olmamalı" sonucuna varır diyorum.
Anladım pekala
Gördüğün gibi ben izlerken "oha İslam dinini, muhafazakarları kötülüyorlar" demiyorum. Aksine "dindar insanlarda güzel ahlak olmalı, o halde Ünal ailesinin dindarlığı sadece görünüşte" diyorum. Ünal ailesi özde değil, sözde dindar.
Ben bu diziyi izliyorum ve aynen doğru yansitiyorlar ben 29 yaşındayım evden dışarı annem olmadan çıkmama izin verilmiyor 10 dkdan fazla bir süre bir yere gitmeme izin verilmiyor harçlık verilmiyor ailem yaşadıklarımı sürekli suratıma vuruyor üniversitede birini sevdim platonikti bana her kavgada seni okula gönderdik sen fingirdeşmeye gittin diyorlar kesinlikle erkeklerle konuşmama izin vermiyorlar erkek arkdaşım olmasına izin vermiyorlar telefonuma bakmak istiyorlar ve telefonumu da aldıkları oldu geçmişte vermedikleri oldu erkek kardeşlerim de onlara anne babama destek çıktı bu dizide yansitilanlar kesinlikle doğru.
Bizim insanımızın dizi ve film izleyecek beyin kapasitesi yok. Adam karısına çiçek alsa onuda eleştirecek insanlar var. Bizim insanımız dizi ve filmi eleştirmeden izlerse içten içe sinir krizi geçirir ve kudurur.
Dizinin her şeyi olay sadece bu değil ki dndksisjjenen
Durum cidden vahim!.. 😕
Valla mı başka ne var ki dizide
Genel anlamda tesettür-tesetürsüz çatışması olduğunu biliyorum. Sosyal medyada devamlı bu tarz ayrimlarin yapıldığı kesitler ve senaryoları mevcuttu. Ve o paylaştıkları görüp izledim. Diziyi televizyonda sadece kanal değiştirirken görüşumdur.
Paylaştıklarıni*
Dini yanlış gösteriyor diyenlerin hayatta bizzat yaşadığı ve yaşattığı sahneler değilmi bunlar😂 Yaparken zorlarına gitmiyor da izlerken mi zorlarına gitmiş alla alla bak sen🤔😂
Saçma sapan türk senaryolarına yetmezmiş gibi birde islam ve türbanıda bulaştırdılar tam oldu biraz sonra dizerde türbanlı kızların ofislerde zengin erkek avıyla imam nikahı adı altında öpüşüp seviştiklerinide görürüz oh ne güzel al sana cillop gibi senrayo işte
İğrenç bı dizi. Cocugn ailesinin sacmalig bir değil iki değil yani
Şuanda zorla nikah mı kaldı yahu
Saçmalık dizisi işte ya.
O kısmını izlememiştim bu arada. Nasıl oluyor olay?
Anladım. Çok eleştiriyorlar diziyi. Senin keyfin nasıl bu arada?
Böyle hayatlara böyle kızlara acıyorum. Yazık... Düşmanımın başına böyle zihniyette aile gelmesin.
Senaristlerinden oyuncularına kadar hepsine sevgiler. Ne güzel işler çıkartıyorlar. Ülkemizin aydınlık yüzleri
Türk dizi ve filmlerini eskiden nadiren izlerdim şimdi hiç izlemiyorum. Hepsi kafayı yemiş senaryolar vs saçma
Awk dizisi bir final olmadı gitti. Toplumun manevi değerlerini bu kadar aşağılayan başka bir dizi görmedim. Bunu izleyenlerin de awk, yayınların da...
Aile baskısı gerçeği. Sonra kızım evden kaçtı başımızı öne eğdi.
Bu dizileri ilk defa duyuyorum. İnsanları bu tür dizileri izlemeye nasıl zaman buluyor?
İslam'da nikah olması için iki kişinin karşılıklı rızası gereklidir. Vekâlet ile nikah olsa bile rıza şarttır.
Rızası olmayan birinin yerine vekaleten nikah kıyılmaya çalışılsa nikah Allah huzurunda geçerli olmaz.
Dizi saçma sapan bir şey yapmış.
Eğer İslam yoksa ahlak ve terbiye yoktur. Croplu kızların verdiği mesaj ortada. Gece evine çağırıyorlar. Hiçbir kapalıdan böyle mesaj alamazsınız yapanlarda kafasına 1 günlüğüne başörtü takmış kapalıları karalamak isteyen croplu-taytlı kızlardir.
Ulan bu kapalı dinci toplulukların 6 yaşında kızları evlendirdiklerine bile şahit olduk.
Zorla imam nikahına neyin tepkisi varsa, hem böyle şeyleri yapıyorlar, hem de kimse bir şey demesin istiyorlar
nikah zorla olmaz dinimizcede asla uygun degildir , birbirinden razi olup sevip evlenmeliyiz
Dindarlari; saygısız, yobaz, baskıcı olarak lanse eden karalayan bir dizi anladığım kadarıyla.
Ben dedim izlerken gündem olur bu sahne dedim. Hatta ağladım.😅İslamfobiciler iyice çoğalır şimdi dininizi ne yanlış gösteriyorlar. Ne saçma sahneydi beni ağlattınız üzüldüm arkadaki fon müziği duygusaldı 😂
Kızın rızası yok, senaryo biraz yanlış seyretmiş, babasının kendinden epeyce küçük biri ile ilişkisi var, amcası dünürü ile ilişki içinde, kız da bekar ve sevdiği bir çocuk var sen gel buna mani ol. Olmadı bence
Türk dizileri tamamen aile hayatını bozmaya yönelik projeler olmuş. Her erkeğin 1 karısı bir metresi var aldatmalar normal karşılanıyo. Herkesin şirketi var işe gitmiyo falan. hep özendirilen zengin hayat. Ondan sonra kadın hakları savunurlar.
Yorum yaptığım takdirde bir yığın karanfille (!) uğraşmak zorunda kalacağımdır.
Birçoğu tepeden tırnağa belirsizlik içinde boğuşmakta ve ağır bir kişilik bozukluğu yaşamaktadır.
Sakınmak gerekir.
Türkiye'de olmaz diyemeyiz. Muhafazakar aile ikiyüzlülüğü. Oğulları bir kızı gebe bıraktı, bebek için Allah'ın lütfu deyip evlendirdiler, kızları birine gönül verince oouuvvv kıyamet koptu, zorla başkasıyla evlendiriyorlar.
Yani çok abartıydı valla bizde muhafazakarız sanırım, ama böyle bir şey yok.
Yeni duyuyorum, klasik şeyler
Her yerel dizi de aynı olaylar
Bunları dizilerde görmenize gerek yok yan komşumuz akrabalar mahele semt çok bu tür evliler zorlamayla karşı mahallenin yüzde doksan evliler bu durumdan zaten
Dinde böyle bir şey yok kimse kimseyi zorla evlendirmez dinle alakası yok bunu dine bağlayip dizi diye millete izlettirenlerin de niyeti zaten dini bu şekilde lanse edip dinden soğutmak türk dizilerinde hep bu yapılıyor kasıtlı olarak ya da din ve din adamlarını kötü tanıtıyorlar yani islam dinine kasıtlı olarak saldırıyorlar bu yahudi tohumları ama hristiyan papazlarına gelince cok saygin itibar sahibi kişiler olarak tanıtıyorlar
İmam nikahı resmi nikahtan sonra kıyılır. Ve bunu resmi nikahtan önce kıyan imamları şikayet ederseniz ceza hatta görevden uzaklaştırma bile alırlar ve ayrıca resmi nikah bitince yani boşanılınca dini nikah da düşer yok biz dini nikahlıyız falan lafa luga. O zaman resmi nikah bizim şimdiki dibi nikahtı. yani isteyen Allah katında da kabul görmesi için dini nikah kıydırıyor sorun yok orada ama boşanma da yüz kere boşanmaya gerek yok hani resmi nikah bitince dini de düşüyor
Saçmalık. Dinimizde de böyle bir şey yok sağlıklı bir ailede de. Sorun ailede yani ne dinde ne toplumda ne de başka bir şeyde :) genellemenin lüzumu yok.
O kadar iğrenç bir şey ki. Elhamdülillah müslümanım ama bu kızı zorla evlendiren babası/annesi gerçekten müslüman değiller (dizide). Hem kız kaç yaşına gelmiş, reşit olmuş, kimi seveceğine de kendi gönlü karar versin. Zaten karşı zorla evlendirildiği adam da pek istekli durmuyor, o da kenaa sıkışıp kalmış vaziyette. Genel olarak dizide İslam dini çok yanlış yansıtılıyor.
Zorla imam nikahı sahnesi yanlış olumsuz tepkiler çok normal resmi nikah kıyıldıktan sonra istenirse imam nikahı kıyılıyor bu sahne yanlış tepki doğru !!!
İslamafobi fazlaydı zaten, bunu bahane ederek iyice salça olur bazı ahmaklar 😂 ben hiç anlamıyorum harbiden, Allah diyipte böyle aptalca şeylerin yapılsını. Allah görmüyor mu? Zorla yapıldığını 😁
Bu dizi gerçekten çok saçma ve insanları kutuplaşmayı ön plana çıkan bir dizi bunun neyini izliyorlar anlamıyorum
bu maalesef gercekler oglu evlenmeden cocuk yapiyor tepki göstermiyorlar oysaki zina iki cinsiyetede günah zorla evlenme dinde yok
Şaşırmadım, çünkü 12 yaşında olup 72 yaşındaki kişiyle zorla evlendirilen kız çocuklarını duydu bu ülke.
Evet cahil kesimi çok iyi yansıtan bir dizi ama gerçek müslümanlık bu değil dini kötü göstermeye çalışmaları hos değil ama günümüz insanı dini kendine göre yorumluyor oysaki kuran tek gerçek allah sonumuzu hayreylesin
Şu s2timin siyasal islamcıları bir defolup gitse de her şey normale dönse a... m... k sapıkları yav
Kötü bi sahne maalesef. Bu diziyi parça parça izliyorum. Evet bu bi dizi ama maalesef hayatında gerçeği.
Olay ne bilmiyorum ama insanlar her türlü dinle ilgili şeye saldırmaya dünden razı. Bu değil başka bişe olsa yine dini suçlarlardı.
Garçekler bunlar dizide böyle olunca herkes bir taraflarain yırtıyor sanki garçek hayatta yokmuş gibi
Adamlar zaten dini kullanmaya utanmıyolar üstüne dini kötüye kullanmayada utanmıyolar Türkiye burası ne bekliyorsun ki
Bu ülkeden bi cacık olmaz
Su türk dizilerini izleyip bide eleştiri yapacak kadar boş vaktim yok.
Sanırım eleştiriyi de sadece izleyenler yapıyor
Bende diyorum bu diziyi izlemek neden içimden gelmiyor
Meğer dinimi kötülemek için üretilen bişeymiş.
Ya denir ki resmî nikah da dini nikah da aynı şey insanlarda ne arasan var ihanet de osu busu şusu da
bayatim da bu kadar berbat asaglik bir dizi gormedim neden kaldirilmiykr gercek disi bir dizi ya
kızılcık şerbeti fanı olarak küfür ettim kızı zorla nikahladı oro0bu anasıyla babası o kızın babasıda doganın teyzesiyle birlikte ahlaksızlık diz boyu izlemicem böyle devam ederse
valla nursemanin sucu ben istemiyorum deseymis imama
Sinirlerim aşırı oynadı o sahnede. Aşk her şeyi yene bilir halbuki
Bu tarz dizilerin derhal kaldirilip yasaklanması lazım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?