İmam nikahını Kabede; kutsal topraklarda kıydırmak ister misiniz?
Benim en büyük hayalim 😍
Benim en büyük hayalim 😍
Güzel ama , teknik olarak mümkün değil..
Neden dersen , Suud krallığında dahi nikahın kaydı var , ister imamla yap ister memurla ama , kesin olan şu ki kaydı var. Yani allah katında evli ilan edilmiyorsun direk devlet önünde evlenmiş oluyorsun.
Yok ben o kadarını istemiyorum , orada nikah yaparız da Türkiye'de Allah kerim dersen buna da " Misyar nikahı " denir. Yani bir süre ya da durum geçtiğinde adamla ayrılma olabilitesi yüksek bir " aranızda " nikah yapıp bir de cima edersiniz , üstüne bir de helalim sayarsınız. Aslında , suudlarda bile böyle bir evlenme tarzı yok , hal olarak hikayeden yapılan " mut! a nikahı " yani boşanmak üzere evlenmek ve cimadan sonra boşanmaktan bir parmak farklıdır.
Kısacası , Kabe diye orada nikahın bir kutsiyeti ulviyeti yok devlet kaydına girmediği sürece... Ne kadar da ulvi bir hareket görünüyordu oysa , konu komşu da ne imrenirdi duyduklarında değil mi? Yani misyar nikahının gösteriş kısmı da bu...
Kabe bu amaçlara hizmet eden bir yer değil kısacası...
Görüşlerine saygı duyuyorum kardeşim..
Saygı duyulması için yazılan bir görüş değil bu ( saygı duymak da takmıyorum seni ile özdeşleştirildi son zamanlarda dillerde ) , senin dışında bütün okuyanlara bilgi.. Yok böyle bir kutsal nikah tarzı onu söylüyorum okuyanlara , nikah bildiğin devlet nikahıdır , öyle ya da böyle öteden beri de kayda alındığından bugün hangi nüfus müdürlüğüne giderseniz gidin 400 500 yıllık ecdad dökümünüzü tc kimlik nosu ile beraber alırsınız.
O değil de nikah derken Allah katı diye imam da imam derken ; soydan miras deyince neden nüfusa mal müdürlüğüne tapuya yani devlete koşar belge toplar o anlaşılır değil...
Nikah = duyurmaktır.
Dini nikah ya da resmi nikah olsun ikisi de geçerlidir.
Ben bu soruyu içimde o topraklara gitme isteğimden kaynaklanan aşkla ; gitmişken bu hayırlı iş yapılsa fena mı olur düşüncesiyle sordum..
Yorumların için teşekkürler..
En Büyük Hayalimdir.. Allahım o günleri nasip etsin hepimize..
Amin Ecmain..
Benim de oyle ☺️
Cevap
20Cevap
Sacma.. Allah'in daha iyi cektigi yerler yok bunu kafaniza koyun agacta kimildayan yaprakta Allahi gorebilirsiniz...
Bazi insanlar Allahi uydu saniyor sanirim kutsal toprak felan Allahin her topragi kutsaldir kabe, Ankara , newyork, kudus...
balayinida kutsal topraklarda yapmak isterdim ama tabi öyle bir eş bulamayacagim icin :D
Neden bulamayasın bulursun İnşallah :)
simdiki kizlarin tek amaci farkli seyler efendim
ilginç bir hayalmiş 50 kişiye sorsan 1 kişi anca böyle bir hayal kurar, yanlıs anlama kötü anlamda demiyorum
Yok yok yanlış anlamadım :)
Amin İnşallah :)
sen namusuna bak peygamberler arap topraklarindan cikti hz isa bir dusun israyil ogullarina ne diyor allah nerde nasil dogarsan dog iffetlinden dolayi hz meryemi ovmuyormu allah
iyide oraya gidene kadar.. ne durumla karşılaşıcan.. orası da var..
Eskiden bende senin gibi düşünürdüm:)
Artık büyüdüm:)
Çoçuk olmak güzeldir
Olgunluğun sadece yaşta olabileceğini düşünenlere selam olsun; bazı şeyleri ne yıllar ne de eğitim verebiliyor bazen, kimisi ise büyüdüğünü sanıp ti'ye almaya ''çalışıyor'' işte etrafını...
Olabilir ama zor gibi.
İmkansiz değil ama
orası öyle..
İsterse neden olmasın🙈
MaşAllah.
Allah gönlüne göre versin ;)
@Lonelywarrior40 Amiin inşAllah🙏
İstemem oraya gidip geleme bir dünya masraf. O parayla ya düğünümü yaparım ya da fakirlere yardım ederim.
Ole. bir imkan olsaydi keske ya 😔
İnşallah olur
Gecti artik canım ya duan icin saol genede
Ozel gorusu acsaydn keske sohpetin cok. hos bence
Allah katına VİP den çıkmak :))
Ne fark ediyor.. ne salakça
umarım hayalimiz gerçek olur
hayırlısı be gülüm
Isterdim
nasip işi
İstemem, kanunen nikah yeterli
Umarım olur