Şehzade Mehmet, Mustafa’ya üzülmeyecektim anası öldürdü mehmeti diye ama ona da çok üzüldüm:((

Şehzade Mehmet, Mustafa’ya üzülmeyecektim anası öldürdü mehmeti diye ama ona da çok üzüldüm:((

Dizilerde nlere pek üzülmem. Sonuçta hayal ürünü senaryolardır. Ama Muhteşem Yüzyıl gibi tarihi gerçekleri gösteren dizilerdeki öldürmeler haliyle bizi üzer... Osmanlı Tarihinde imparatorluğun bütünlüğünün bozulmaması için şehzadeler birbirlerini öldürüyorlarmış. Fatih Sultan Mehmet, zaten yapılagelen bu olayı bir fermanla meşrulaştırmış. Bu gelenek nedeniyle padişahlık hep babadan bir oğula geçmiş. Sanırım 1. Ahmet de öldürmek yerine hanedandan en yaşlısı padişah olsun demiş. Böyle olunca hanedan giderek çoğalmış ve yaşlılar padişah olmaya başlamış.
Nedendir bilmiyorum hiç kimsenin aklına oylamayla seçmek gelmemiş.
Osmanlı döneminde okur yazar oranı %1'i geçmiyormuş. O nedenle halk oyu tabi ki düşünülemez.
Ama hiç değilse sarayda bulunan hanedan mensupları ve vezirler arasında bir oylama yapılabilirdi...
Tabi ki olmuş bitmiş olaylar. Üzülsek de sonuç değişmeyecek.
En iyi görüş seçtiğiniz için teşekkür ederim...
Dizi izlemiyorum ama Joker filmine çok ağlamıştım zaten kendisi en sevdiğim karakter benim. bunun dışında dizi olarak birde güç yüzüklerini seviyorum
Cevap
27Cevap
Mehmet'e ben de çok üzülmüştüm şimdi sen deyince hatırladım.
Jerome Valeska 😔 Cedric'in üzümlü keki varsa benim de deli Jerome kekim var (dı) Ama öldü be. Öldürdü zalimin oğlu. Öldüğüne de pek inanmıyorum gerçi çünkü ilerleyen sezonlarda yeniden ortaya çıkıyordu kahkahasını sevdiğim ¢

Harry Potter'da Dobby ölümü diyebilirim. 🥺
Kösem de çok üzülüp ağlamıştım beren saatin bagra bagra agladg sahne bayag fena etkilemişti bni
Ay o kadar var ki, ama en çok ağladıklarımdan biri "Crash Landing On You" dizisinden "Kim Jung-Hyun"
Mustafa ve genç osman biri babası tarafından diğeri eşine güvenerek verdiği sırrıyla yenişeriler tarafından yazık çok yazık
Süleyman Çakır'ın ölümü kadar koymuştu be🥀
Şehzade Mustafa'nın ölümünü kaç kere izlesem ağlarım hala kafamda dönüyor o zahit bizi Tan eyleme diye
Konudan bağımsız Şehzade Mustafa, gerçekten çok iyi yetiştirilmiş bir devlet adamıydı. Katli, hangi sebepten olursa olsun, çok büyük bir kayıptı.
Vasily İgnatenko 😥 (HBO Çernobil) 🔥☢️
Crystal Reed , üzümlü kekiim
AFŞLKDAJSŞKLFADFA
Walter White, Berlin, Michael Scofield, Rick, Tom Shelby, Kang Sae-byok bu liste uyazıp gider
Bihter ziyagil
Alı rıza bey - yaprak dökümü
Muhteşem yuzyil pargalı İbrahim
Lale devri yeşim
😭😭😭
Breaking bad: Walter White
İçerde: Celal baba
🥺😓😪
ben bi Mucize Doktor'daki Adil hocanın ölümüne çok üzüldüm
Akame Ga Kill - Neredeyse her karakter ağlatıyırdu.
ilk sırada şehzade Mustafa, ama ona yakın olarak Süleyman Çakır
Aradan kaç sene geçti hala uyuz oluyorum senariste. Bravehearth da esas erkeğin karısını astılar.
Kırgın çiçekler Songül
Mahkum büge
Aşkı memnu bihter
Kalp atışı bahar
Süleyman Çakııırrrrrr
B. ku b. kuna gitti adam bee :'(
Bihter Ziyagil. Hala ara ara final sahnesini izlediğim de böyle olmamalıydı diyorum.
Dizide bende üzüldüm ama gerçeği yansıtmıyor. Onun dışında Poyraz Karayel dizisinde Ayşegül'ün ölmesi.
Askeladd. 3 gun aglamistim. Ozlem gidermek icin surekli basa sarip izliyodum
poyraz karayeldeki ayşegül
Game Of Thrones- Rob Stark 💔
İstanbul'un neferi öldüğünde
Şehzade mustaf ve çagrı bey
Halime sultan öldüğünde çok üzülmüştüm ya
İçerdema Yusuf müdür hüüğü
Daenerys Targaryen`e üzüldüm hain Jon 🤔🙂😂
Kırgın çiçekler songül
Kardeşlerim. Kadir
Vikings ragnar 😢
Dizi karakterlerine üzülmem