Görüşlerinizi, kazanımlarınızı yazar mısınız?
Bazen faydalı görsemde çoğu zaman kitabın yanında zaman kaybı görüyorum.
Görüşlerinizi, kazanımlarınızı yazar mısınız?
Bazen faydalı görsemde çoğu zaman kitabın yanında zaman kaybı görüyorum.
Bir filmden hiçbir şey alamasan bile en kötü dinleme pratiği yapmanı sağlıyor. Altyazılı izlediğinde dinlediğini anlamlandırma pratiğini geliştiriyor.
Mesela hiç Japonca bilmeyen biri sürekli anime izleye izleye sekai kelimesinin dünya anlamına geldiğini anlıyor bir şekilde.
Faydası yok değil anlayacağınız. Ha tabii sekai kelimesini bilmem bana ne katkı sağlayacak derseniz tabii buradan hiçbir şeyin önemli olmadığına kadar gideriz. :D
🙂 Neticede biraz uzun yok oluyor gibi değil mi..
Yani sonuçta bir aktivite çeşididir. Kimi insan kitap okumanın daha etkileyici olduğunu düşünür, kimi insan için film izlemek gibi. Sonuçta bir senaristin yazdığı kurgusal bir dünyayı anlamaya çalışıyoruz her türlü. O yüzden siz nasıl keyif alıyorsanız öyle devam. :)
Şimdi film izlemek bir kültürdür
Film izlerken yeni yerler görün, yeni kelimeler duyan, yeni insanlar görün ya da tanin.
İngilizce izlediğinde filmleri kulağın alışır yeni kelimeler öğrenin
Genel kültürün gelişir
Arkadaşlar arasında konuşacak konun olur
Film izlerken tek bir tür izlemeycen her türlü film izleyecenki sana bir katkısı olsun
Film işi zevk işi dır.
Bazen filmlerden ders çıkarın
Bazen her duyguyu yaşan filmlerden.
Ben film izlemeyi çocukluğumdan beri çok severim ama artık izleyecek doğru dürüst film bulamıyorum oncin izlemiyorum artık YouTube da dakılıyorum genelde..
Ama film izlemeye tekrar başlamayı düşünüyorum çünkü film zevkini hiç biseye değişmem.
Seviyorsanız o başka..
Kesinlikle seviyorsan her şey güzel gelir sana.
Katılıyorum
Siz film izlemeyi severmisiniz
Her filmi değil ama arada bazen çok faydalı olduğuna inandığım filmleri izlemeyi hoş görürüm. Tutkunluğum pek yoktur tabi
Teşekkürler efendim eig için
Rica ediyorum
Ben günün yorgunluğunu atıyorum açıkçası beni mutlu ediyor film izlemek tamamen keyif işidir yani herkes sevecek diye bir durum yok bu zevki sadece sevenler anlayabilir.
Cevap
8Cevap
Mutlu edebilir. genel kültür geliştirebilir. stresi azaltabilir.
Ben filmin varsa önce kitabını okurum sonra filminin izlerim çoğu filmde kitaptaki gibi olaylar aktarilmiyor
Tarihi filmler izleyince bilgimi pekiştiriyor bu birinci etken. İkinci ve son etken de türkçe alt yazılı izliyorum ve İngilizcem gelişiyor
Hiç bir faydası yok , bazı filmler ilham verici olabiliyor..
Seyretmeye değer her filmden bir şeyler öğrenirim çünkü hepsi mesajlar içeriyordur
Faydalı bıseyler oldugunda tabı ki kitap daha ustun ama
Icerıkle alakalı bence daha cok
Faydasız olan kitaplar da var
Kitapin ne faydasi var peki?
Saymakla bitmez, önce ilk kazandırdığı şey anlama kuvvetini artar, hayalleriniz bilgi birikiminin artar, çözümleme muhakeme becerisini kuvvetlendirir..
Bi soz vardi daha gecenlerde okumustum bir hafta falan olmustur cok guzeldi eger bulursam atarim ama az cok soyle bir seydi...
"Film, yazilani goruntu olarak izlemektir" gibi bir seydi, ki cok mantikli cunku film zaten ilk once insanin aklina geliyor ve daha sonra bunu kagita yaziyorlar. Yani burada ki tek fark bu yazdiklarini canlandirip filme cekiyorlar, digeri ise yazip insan kendisi canladiriyor kafasinda. Ayniya geliyor...
Bir tanesi hazır beynin önüne geliyor, bu yüzden çaba gerektirmiyor. Diğeri dediğiniz gibi canlandırmaya ötürü kişi beyinsel mekanizmasını geliştirmesi açısından faydalıdır
Tamam da filmi cekmekte insanin aklina beyninde canlaniyor "soyle olsun boyle olsun bu sekilde cekilsin, canlansin istiyorum" diyerekten oluyor. Ben kendim de film & tv produksyon bolumunu okuyorum o yuzden kendimden de biliyorum insan fikri kendisi uretiyor nasil olacagini kendisi dusunuyor ona gore cekiyor, yani her seyi insan ilk once kafasinda dediginiz gibi kitaptaki olay gibi canlandiriyor hayal ediyor daha sonra bunu filme kamera karsisina dokuyor canlandiriyor. Biz bu hafta mesela bir belgesel cekiyoruz ve yarin da cekimimiz var mesela ve bu konu gercek yasanmis bir konu gerci ama yinede bunu dusunerek neyin nasil olacagini biz dusunduk karar verdik grup olarak. Bazi seyleri daha cok on plana cikarmak istiyoruz mesela onu ona gore dusunup nasil yapariz gosteririz diyip o sekilde cekicez. Yani demem o ki, uzun lafin kisasi - ikisi de ayniya geliyor ikisinde de hayal gucunu kafanda canladirip kuruyorsun bir seyler...
Bölümünü çok eğlenceli olmalı, Allah çalışmalarınızı muvaffak kılsın. Bu canlandırma sektördeki size ve ekibinize yarar, yine kafanızda olan olan birikimi harmanlayın yaparsınız ama izleyici bunu çok kısıtlı elde edebilir eğer film tarzında bir şeyse. Belgesel tarzıyla o zaman elbette kısa süre de bir şeyler öğretebilir
Amin tesekkur ederim, oyle valla cok hosuma gidiyor okula gidiyormus hissi yok bildigin hobi aktivite yaparcasina bir okul hayatim var Şu an o cok hosuma gidiyor iste film falan cekiyoz gayet eglenceli geciyor yani. Ben Şu an bolumun daha en baslarindayim, bir hafta belgesel diger hafta korku filmi ucuncu hafta okulun verdigi hazirladigi senaryoyu cekiyoruz yani bize de pratik gibi olmus oluyor degisik degisik seyleri cekiyoz hem elimiz alisiyor hem gelistiriyoz kendimizi bu sekilde. Ilk bolumun sonlarina yaklastigimiz icin zaten bu belgesel icin 3 hafta verdiler (hatta bi miktar ucret verdiler yol parasi icin) gecen hafta on hazirliga gitti, bu hafta cekim olacak son hafta da edit. Bundan sonraki de zaten sinav filmimiz olacak o da 3 hafta olacak yoksa zaten hep 1 haftada on hazirlik cekim ve edit zamanimiz vardi biraz sikisiktik...
Bölümümüzde mutlu olmanız motivasyonu çok arttıran bir durum.
Ne mutlu size.
Kolay gelsin. Umarım uğraşlar değer. Faydalı filmler olur.
Kesinlikle. Bundan once iki yere girmistim, cok zor geldi pek anlamadigim icin hem motivasiyonu istegi azaltti hem hep diger ogrencilere gore geriden geliyordum anlamadigim ve zorlandigim icin o da iste bir sure sonra dersi takip edemememe sebep oldu bende biraktim ama bu cok eglenceli seviyorum zaten boyle hobi gibi isleri hep istemisimdir tesadufen burayi buldum..
Bir geliri var mı? Yani kazancı nasıl
Şu an yok tabi. Okul ders bu yani nasil diger bolumde matematik sorusu cozersin gonderirsin hocana falan, bizde boyle film cekiyoz en sonda sinifca hepimiz (ufak mini sinemamiz var okulda) izliyoz birbirimizin filmlerini hocalar yorum yapiyor falan. Bide cok tatli insanlar hocalar oyle "yok sunu yanlis yaptiniz, bu nasil bir film" gibi negatif yorumlar ya da millet icinde rezil etme seyleri yok. Genelde bu bolumdeki hocalar zaten kendileri zamaninda bu sektor de olan calisan ve hatta halen calisan ayni zamanda hocalik yapan var, birisi tv kanallarinda calisti program televizyonculuk yapti sonradan okula hocalik yapmaya devam ediyor falan cok hos bir bolum yani hosuma gidiyor...
Eğer birgün bu ülkenin başına geçen senaristlerinden biri olursanız sizden ricamız toplumun ahlakını iyileştirecek filmlere yön vermeniz olacaktır
Olursak verelim tabi ama turkiyede yasamiyom zaten...
Bilmiyordum.. Olsun globalda olsa.
Inshallah, verelim tabi...
Teşekkür ederiz
Rica ederim..
Bi faydası yok
Vardir
Nedir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?