Kitaplarını okumadım ama dizide filmlerdeki sıcaklığı bulamadım ben de. Gene de görseller falan iyi sayılır. İlk bölümün sonunda gökten sakallı bir adam düşmüştü. Buna Gandalf ya da Saruman diyenler var belki de daha önceden tanımadığımız biri olabilir. Sizce bundan sonra neler görücez

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Heyecanlı bir bölüm
Kitapları lore ve evreni bildiğim hatta evrene aşık olduğum için beğenmedim resmen dalga geçmişler. Kendi kafalarına göre senaryo yazmaya çalışmışlar ama yine elle tutulur yani yok çok fazla mantiklizlik var. En basiti koskoca saurronun peşinden 6 elf gidiyor onlarda sürekli miymiy ediyorlar yok gitmeyelim korkuyoz diyorlar elflere bak böyle elf mi olur
Filmograf kanalında da şu eleştiriler vardı galadriel tek başına trolu öldürüyor ama filmde 5-6 kişi zor öldürmüştü. Ama muhtemelen sauron o dizide ölmez herhalde çünkü filmde olduğu için dizi daha eskiyi anlatıyor yine de ölürse şaşırmam
Spoiler sayılmaz sauron ikinci çağın en güçlü düşmanıdır ve öyle 6 elf ile peşinden gidilecek birisi asla değil. İkincisi valinor denilen yer öyle elf kralı gil galadin musadesi ile gidilen bir hiç değil. ancak evrenin tanrıları vala ve valar izin verirse gelebilirler. Galadriel de oraya kadar gidip girmeyip yüzerek geri dönmeye çalışıyor. böyle bir şey kitapta yok. Ve denizde karşılaştığı güney diyarında orklar bizi püskürttü diyen kafilenin orada ne işi var hiç anlamadım. Bir defa güney diyarı sonradan mordor yani sauronun diyarı olan bir yer ana Karanin en doğu güneyinde hani orada deniz yok bir ikincisi galadriel ile okyanusta karşılaştıkları her orta dunyanin en bayisinin da batısı ta valinorun orası yani napti bu orklar onları güney doğudan kuzey batıya kadar denizde mi kovaladi
🤔🤔🤔 kitapları pek bilmiyorum tabi ama lotr uzmanları tarafından biraz sevilmemis galina
Daha çok var sinir eden ama yazsak sayfalar yetmez
Kitaplara başlasam bir senede bitiremem 🧝🏿♂️
Kitaplara sadık kalmak bu film dizi yapımcıları için neden zor bilmiyorum. Hadi bazı yerleri değiştirirsin ama mantıklı değiştirirsin. Mesela Yüzüklerin efendisi 3'lü filmi de kitaplarla yarı yarıya uyumludur ama sinema akışına gayet uygun değiştirmişlerdi benim bir iki yer dışında rahatsız olduğum kısım yoktu. Mesela kitapta o elf demircisi Celebrimbor ile elrond khazadduma cücelerin kapısına gidecek ve cüceler içeri almıycak öyle mi :D Celembrindor Elf tarihinin en büyük ikinci elf demircisi zanaatkarıdır yani yemez onu orada kapıda bırakmak hataya gel :D Ve içeri girdiler Durin Elronda trip atıyor düğünüme gelmedin diye. Yahu bu bahsettiğim kişiler durin elrond Celebrimbor’u falan öyle sen ben gibi kişiler değil baya sağlam insanlar kitapta ağırlığı olan büyüklüğü olan isimleri duyulunca ürperti salacak kişiler ama ne hallere sokmuşlar dizide. Gerçi Celebrimbor da bir sahnede en güçlü elf ve en büyük zanaatkar olan Feanor'un silmarilleri dövmek için kullandığı çekici sıradan çekiç gibi ele alıyor orada da aşırı irrite oldum. Yani o çekiç orta dünyanın kaderine en büyük yön veren araçlardan birisiydi. Demek istediğim bir 3. çağı anlatan filmlerde tek yüzüğe dokundukları sahnelere bak birde şu çekice sıradan çekiç muamelesi yaptıkları sahneye
Birde filmin başında da eksik giriyorlar. Valoninorda asla sönmeyecek olan ağaçları melkor söndürdü diye giriyorlar orada adam gibi flashback ile anlatmıyorlar. Dizinin ilerisinde Celebrimbor ile Elrond silmariller hakkında konuşuyor. Sanki dizinin başladığı yerde silmarillion falan yokmuş gibi giriyor abla anlatmaya. Halbuki Melkor silmarilleri görünce onlara sahip olma tutkusu ile körelip onları çalıp güçlerinden faydalanarak güçleniyor her yeri karanlığa bürüyor. Sauronun efendisi oluyor melkor yani morgoth.
Henüz yorum yapamıyorum. Silmarillion dan başladıkları için. Silmarillion yeterince sıkıcı bir kitaptı zaten 😬😅
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!