Merhaba KScanlar! Başlıkta tam anlatamadım ama durum şöyle Biliyorsunuz Aras Bulut Atatürk rolü ile Disney plus dizi yapıyor.
Aynı zamanda bir operatörün reklam yüzü Fakat Atatürk rolünün çekimi var diye Atatürk saç ve bıyık stili imajı ile oynamış.
Aynı şekilde Bülent inal Abdülhamid rolünde sakallı olduğu için öyle reklamda oynamıştı. Muhteşem yüzyılda ki imajı ile Halit Ergenç reklamda oynamıştı, yine diriliş Ertuğrul imajı ile Engin Altan da reklamda oynamıştı.
Demem o ki yangından mal kaçırır gibi dizi veya film imajı ile dizi için reklama ayrı imaj veya gerçek kendi yüzleri ile oynamıyorlar
Aradan çıksın diye o halleri ile gelip reklamda çekiyorlar.
Umarım anlatabilmişimdir [
Bu hazıra konma halleri ile reklamlarda da oynamalarını nasıl buluyorsunuz?
Ben abi bu rolleri milliyetçi oyuncuların oynaması taraftarıyım Ters fikirli oyuncular hissetmiyor Ve reklam ve imaj antlaşması genç yeni oyunculara yapılan bir haksızlık Yalnız kurtta nasıl Osman sınav yeni genç bir yetenek oyuncuları başrol yaptı artık tüm yapımcılar bunu yapmalı Artık sıkıldım hep aynı yüzlerden
Para için herkes her şeyi yapıyor. Ajda pekkanın ergül mobilya reklamında oynasına ne demeli. Seda sayan Tülin şahin. Yani reklam firmaları şöyle düşünüyor herhalde. Türkiye bu sanatçıyı sevdi nereye koysak para kazandırır.
Girdikleri rollerin ağırlığından sonra yüzlerini eskitmelerini bende doğru bulmuyorum, özellikle Engin Altan baya o dönemde yüzünü eskitmişti. Bence böyle ağır rollerden sonra hemen başka projelerde yer almaları da doğru değil.
Evet katılıyorum. yani bir sanatçı olarak filmdeki rol film bitene kadar olmalı. kendileri o rol model alarak reklam yapmamalılar. tabi ki kendi hayatlarında sonuna kadar destekleyebilirler.
Bu reklam görüşmeleri doğrudan sanatçı ile yapılmıyor, bağlı oldukları dizinin yapım şirketi ilede yapılıyor. Ortak anlaşma bu diziyi izinsiz reklam çalışmalarında kullanamazlar haksız kazanç oluşturduğu için yayından kalkar ve ceza kesilir. Bunlar sadece pazarlama taktiği yoksa burada olduğu gibi ilgi çekmezdi.
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Aras bulut, Bülent inal, Halit Ergenç gibi bazı oyuncuların dizi film imajı ile reklam çekmesini nasıl buluyorsunuz?