Selam KS ahalisi! Gerilim filmlerinde izleyicileri gerim gerim germek için özellikle kullanılan birkaç detay vardır. Bugün bu detaylar üzerine konuşalım istedim. Gerilim filmlerinde sizi en çok hangi detay korkutur?

Selam KS ahalisi! Gerilim filmlerinde izleyicileri gerim gerim germek için özellikle kullanılan birkaç detay vardır. Bugün bu detaylar üzerine konuşalım istedim. Gerilim filmlerinde sizi en çok hangi detay korkutur?

Gerilim sahnelerinde korku unsuru direkt karşımıza çıkmaz. Kamera açısıyla beraber korku ortaya çıkar. Mesela kamera sağa doğru yavaş yavaş dönüyorsa bizi korkutacak olan unsur sağ taraftan birden bire ortaya çıkıyor. Bunu bilmeme rağmen yine de o an korkuyorum😀.
Ya da diyelim evin bodrumundan ya da çatı katından ses geldi. Niye tek başına gidiyorsun kardeşim? Senin kendinle sorunun ne. Alıyor eline lambayı gidiyor tek başına bakıyor. Yapma, etme. Senin yüzünden biz korkuyoruz😂
Olağan olmayan sahneler "bir dakika o nasıl oldu, eee o karakter şuradaysa falanca işi kim yaptı gibi" düşündürüp akıcılığa kaptıran sahneler. Filmlerde herşeyini bildiğiniz senaryolar sıkıcı olabiliyor yani türk dizileri gibi oluyorlar. İzleyicinin filmdeki karaktere "hey kötü katil arkanda, dikkat etsene, duymuyor musun sesleri" gibi şekillerde trajikomik olarak seslendiği durumlar en son1990 larda yaşanıyordu. 2000 ler ve sonrasında artı izleyicinin herşeyi bildiği kolayca çözdüğü bu senaryolar artık pekte ilgi çekmiyor.
Beni bir filmde en çok geren unsurlar biri, kişinin herhangi bir konuda kendisini açıklayamaması. Bunun gerilim filmiyle ne ilgisi var diyebilirsiniz ama gerilim filmlerinde de bu unsurları görüyorum.
Bir diğeri de esaret durumu. Birinin bir yerde zorla tutulması ve kimseye ulaşamaması beni deli ediyor.
Bu iki örneği bir insanın çaresizliği başlığı altına da alabiliriz belki ee.
Rica ederim :)
Ses efekti ve ortam derim ama filmi izledikten gerilimi devam ettiren dozunu attıran en büyük şey geceleyin evdekiler uyurken çıt çıkmaması bu kadar geren bir şey olamaz 🙂
Gece izlenir ama sonrası tavana bakmak sabah olsa da çektiğim ızdıraptan kurtulsam 😄
Cevap
8Cevap
Konu ve hikaye anlatımı
Bir insan neden durduk yere kendini germek ister ki? Gerilim filmi izlemenin amacı nedir? Bu konuda bir bence yazarsanız memnun olurum. Çünkü anlamıyorum neden insanlar gerilim izler hatta dozunu arttırmak için detay arar?
Bir anda bir sessizlik oluyor yaa, ve çok yavaş hareketler... Hah diyorum tamam bi şey geliyor😀 Ya da çok garip davranışlar yavaş yavaş artıyorsa, daha da geriliyorum.
Sesler. Seslerden dolayı izlemeyi tercih etmiyorum. 😅
Daha çok bir şeylerin geliyor olduğunu veya az sonra bir şey olacağını gösteren ama bir türlü ortaya o karakterin çıkmadığı müzik sesi... Tam olarak tarif edebildim mi bilmiyorum ama çığlık sesi değil korkutucu olan...
Evet, öyle...😃
Tam gözükmeyen odaklar. Hani sen de kafanı yana kaydırırsın ya görebilmek için, ama bir film olduğu için göremezsin… öyle sahneler beni bitiriyor.
Korku filmleeinde iki kişilik sahneler. Çünkü izleyici kendini o esnada kaçmakta olan kişinin yerine koyabiliyor ve bu gerilimi artırır. 🌿
Sürekli heyecan verici olmalı
Nefesini Tut filmi güzeldi
Kesinlikle 👍
Kan olan bilinmeyen gizem bunlar korkutuyor
Arkadaki o korku efekti ve sesi. Ayrıca oyuncuların yaptığı garip hareketler ve ortamın daima karanlık olması.. bu daha uzar böyle.
Tehlikeli şeylerin olabileceği durumlarda bilinmemezlik duygusu.
Fon müziği arka fon ve o an ki ortam ışığı
Müzik, yaklaşıyor gibi gösterilen kamera gelişi
Ses efektleri kesinlikle
Kan, insana ait detaylar
Birden bire
Arka müzik
Müzik bunlardan biri
müzik ve ortam
Cinayet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?