İllaki bir toplumsal mesaj versin demiyorum ama insan ister istemez birazda mantık arıyor. Sonuçta hepimiz okul okuduk. Hayatım boyunca böyle entrikalı toplara girdiğimizi hatırlamıyorum :D

İllaki bir toplumsal mesaj versin demiyorum ama insan ister istemez birazda mantık arıyor. Sonuçta hepimiz okul okuduk. Hayatım boyunca böyle entrikalı toplara girdiğimizi hatırlamıyorum :D
Yabancı dizi çakmaları.. Ordan uyarlayip bize kitlemeye çalışıyorlar.. Milleti canım yerine koyuyorlar..
Ben ve benden sonraki kuşak internetle arası gayet iyi.. Dünyadan haberdarlar.. Hangi diziler var biliyorlar.. Bunları yemiyoruz..
Yeni şeyler üretmek yerine anca uyarlama yapıyorlar.. Çin malı gibi..
yaramıyo ya başka konseptle bir şeyler yapmaya çalışan Türk senaristleri ve dizileri hiç bir şekilde beğenmeyen halk. ya bu insanlar akasya durağını gördü sevdiler be her bölüm aynı birisi kaçırıldı yine o duraktakiler kurtardı polisler baktı kahraman bizim durak oldu ulan en çok tutulan dizilerden mucize doktor arabanın kaputunda sturbucks pipetiyle ciğer açtı inadına aşk, aşk laftan anlamaz daha daha aşk isimli şeylerle saçma yaz dizileri yaptılar hepsi izlendi ama bu sene başka bir konsept yapalım diyen senarist olunca tabi alışık değiliz :d en azından toplumsal mesaj vermeye çalışan bir şeyler yapılmaya çalışan bir kaç dizi gerçi duy beni dizisi normal demedim ama diğerlerinin farkı yok ki dedim :d ve o dizinin yan çarı tozluyaka 🤦♂️ aynı senaryo farklı oyuncular koy tavaya ısıt ısıt yensin😅
Cevap
31Cevap
Bence bu dizilerin mesaj verdiği falan yok. Mesaj adı altında şiddeti normalize ediyor ve saçmalık dolu. Tamam şiddete karşı insanlar bilinçlendirilebilir ama bu şekilde değil. Hakkını savunan insanlar gösterilebilir.
Türk dizisi izlemiyorum
Bizim senaristlerin hayal gücü diyelim 😂
Ama gerçekten birbirlerine benzer dizilerin
olması. Türkiye’de senaristin de farklı düşüncede olmadığını gösterir farklı projeler yapmak sanırım cesaret istiyor ve çekiniyorlar acaba film veya dizi tutar mı diye çünkü Türk milleti buna alışmış diyorlar sonra yabancılar bizim dizleri ele alıyor ülkeye aldıkları yetmiyor dizileri de alıyorlar hshdh
Bizim ülkemizde senaristlik anlayışı bellidir.
O dönem doktorluk dizisi mi, aşiret dizisi mi tutuyor hoop hemen 1 tane bizde çekelim, paraları cebimize indirelim.
Şimdi de kardeşlerim dizisinden sonra lise dizisi furyası başladı ki işin en ironiği de liseli diye oynattıkları kişilerin 30 yaşlarındaki insanlardan oluşması.
Maalesef ama artık kolay yoldan para kazanma anlayışı sanat, estetik, eleştirel film vb önemli değerlerin önüne geçti.
Evet yani daha ileriyi düşünen gören filmler olmalı
Mesela hızla okuyup bir yerlere gelip hızla parayı büyütüp sonra hiç çalışmayan ama paraları büyümeye devam eden gençler
Ve güzel kalpleri iyilikleriylede büyüyen
Sonuçta
İyilikleri yazan kişiler varsada başka dünyaya göçünce sıkıntı çıkmasın
Lisede bir kez entrika deneyeyim dedim, aynı sınıftan iki kız ile aynı anda çıktım. Sadece 2 gün sürdü, bir tenefüs arasında sıra ile sınıfıma girip beni tokatlamışlardı.
Dizi konusuna gelirsek; Yine arz talep meselesi. Bu yapımların raıtıng oranlarına bakmak lazım. Eğer saçmalıklarını sürdürmelerine izin verecek derecede yüksekse -ki bu kadar çoğalmaları tabii ki bu yüzden- vay halimize.
gerçek dışı senaryolar hep
hiç bir okulda böyle şeyler olmaz
bir askeriyede asla ama asla kadın hemşire olmaz :D
bu tarz dizilerin sadece isimleri farklı
arka sıradakiler
hayat bilgisi
aşk 101
konuları senaryoları hep aynı
Murat Soner’i keşfettiğimden beri Türk dizilerine olan saygı ve anlayışımı yitirdim. Takip etmiyorum 😃
Hayır, klasik konular genelde. Ilgi çekici bir şey olursa izlerim belki.
Ne ulusal kanallarda ne de paralı kanallarda tek bir turk dizisi izlemiyorum.
O kadar nefret ettim bu çocuk piyesi seviyesinde aklımızla adeta dalga geçen dizilerden.
Hiç bir diziyi takip etmiyorum.
Ayrıca düşünüyorum şimdiki teknoloji bizim zamanımızda olsa nasıl olurduk diye 😳😱
Neyse diyip gideyim 😂🏃♀️🏃♀️🏃♀️
Evet ikisini de izliyorum. Beğeniyorum. İkisinin de alt metninde verilen mesaj zengin kesimin fakirleri her zaman aşağıladığı ve onlara kapıların daha kolay açıldığı aslında.
En son arka sıradakileri izledim. Onda da okula giden yoktu. Biri jigoloydu, diğeri torbacı, öteki şoför, başkası esc... Çok farklı bir lise döngüsü vardı.
Bizim lise döneminde olsa bunlar, iki gün barınamazdı 😄
Gelsin hayat bildiği gibi izliyorum sadece, aşırı sardı.
Etmiyorum da çok düşüyor keşfetime açıp da izlemem kendi isteğimle zaten izleyecek vaktim de yok.
En saçma dizi senaryolarından bile insan çıkarımlar yapabilir.. demek ki böyle bir kabiliyetin yok.. Boşuna izliyorsun
Sabah beri ağzıma duy beninin şarkısı takıldı 😄
Takip etmiyorum belki bir küçük can sıkıntısından çok küçük o da
Hayır izlemiyorum, Tv izlemiyorum zaten. Bir tanesini izlemeye çalıştım ama yok gerçekten benlik değil. Yabancılarınki daha iyi bana göre...
Bomb. k diziler yaa neyini izliyim. Bunlara harcayacağım zamanı gidip kaliteli filmler izleyerek geçiririm en azindan kültür seviyemiz artar
Kızım liseye geçti, zaten onu çekiyorum bir de liselilerle ilgili dizi mi izleyecem 😄
zor sektör Allah kolaylık versin
Saçma sapan şeyler işte. Televizyonu netflix haricinde açmıyorum.
Etmıyorum lıse dızısı de deıl lısede cekılıyo gercek konular ıslenmıyo sacma sacma konular
Tozlu yaka izliyoruz. Bizde iki oğlan var. Seviyorlar bu dizileri.
Bir yandan şiddedi kötülerken bir yandan da bunu diziler ve filmler aracılığıyla normalleştiriyorlar
Böyle saçma şeyler izlemem aslında TV hiç izlememiş
Gelsin hayat bildigi gibi izleyin o digerleri gibi degil
Hayir insanın kendini genç hissetmesi de böyle birsey işte 😀
Hayır hiçbir lise dizisini izlemiyorum, takip de etmiyorum.
toplumsal mesaj verilir de böyle değil
izlemedim izlemem
Lise dizisinde oyuncular hiç liseli tipler değiller.
Sadece yasak elmayı izliyorum. Türk dizilerini uzun yıllardır izlemiyorum.
Élite izledim en son. Onu da hiç sevmedim yarıda biraktim. Az olsa da bilgi yoksa izleyemem
Takip ettiğim bir dizi var harici izlemiyorum dizi. Zaten bu bayat seneryolar baydı.
Yazın TV izlemiyorum Masterchef hariç yaz dizileri acayip saçma
Asla. Bi odaya kapatıp zorla izletseler akıl sağlığımı yitiririm, o derece nefret ediyorum..
Yaz dizileri = hint dizileri hatta
Yaz / lise dizileri*
Kesinlikle türk dizilerini izlemiyorum. Hem senaryo boş hem süre çok uzun. Değmez kesinlikle.
çok nadir denk geliyorsam izliyorum. izlenecek bir konusu da yok gerçi
Hayır bizde tv izleyen yok ben bunlari KS de sorularda görüyorum
Hayır hiç sevmiyorum, 13 yaşında kardeşim var liseye geçti boş boş özeniyor. 16 yaşında ki çocuklar aşk yaşıyor, öpüşüyor dizilerde ne saçma.
Saçma sapan diziler. İzleyen neyini izliyor hayret ediyorum
Ay hayır bunlar yüzünden TV açamıyorum
Valla hint dizisi izlerim daha iyi sjsj
Yok artık sarmıyor erkenden iyiydi
Rezil rüsva boş işler
İzlemiyorum bile.. duy beni eh iste..
TV'ye bakmıyorum çok şükür.
Hepsi elite çakması🤣
hayır, hiç izlemedim..
Ergence diziler bunlar
Hayır hiçbirini izlemiyorum.
seneye yeniden liseye başlıyacağım.