"Bergen" yılın ilk 6 ayı için 5.462.064 kişi tarafından izlenerek. En yakın rakibine 2 katı fark attı. Gerçekten bu kadar izlenmeyi hakketti mi?

"Bergen" yılın ilk 6 ayı için 5.462.064 kişi tarafından izlenerek. En yakın rakibine 2 katı fark attı. Gerçekten bu kadar izlenmeyi hakketti mi?
Filmi ben de izledim, beklentimin biraz daha altında da olsa güzel bir filmdi. Dahası Farah Zeynep Abdullah şahane oynamış. Cidden o arabesk kadın şarkıcı ağırlığını ortaya koymuş. Sırf onun performansı için bile tekrar izlenir.
BERGEN filmine ilk çıktığı hafta gitmiştim, gerçekten salonlar tıka basa doluydu, yer yoktu.
Filmin biri bitmeden bir sonraki seansa bilet kalmıyordu.
Bergen'in acı hayatı güçlü sesi filmin başarısına yardımcı oldu, sağlam tanıtımı yapıldı, her sokakta her köşede, her kanalda Bergen sinemalarda reklamları vardı.
Sosyal medyanın etkisi, storyler, Bergen şarkıları Bergen filmini zirveye taşıdı.
Film güzel ve dramatikti, hiç bir "Kadın" hiç bir "İnsan" böyle bir sonu haketmiyor.
Filmin Bergen'e bir faydası olmasada yerini hakediyor, Farah Zeynep Abdullah güzel bir iş çıkarmış, izlerken Bergen mezarından kalkıp oynamış dedim.
Başarı tesadüf değildir.
İzlemedim, hak etmedi. Kimse sevdiremez bu filmi bana😄
Filmi izlemediğim için haketti veya haketmedi diyemem elbette ancak bu filmden bağımsız olarak bu tarz filmlerin son dönemde yaygınlaşmasının nedeni sosyal medyadaki insanların birbirlerinin yaptığını taklit etmesinin çok fazla artması.
Yani birisi filmi beğenmese bile bir başkası hikayesinde paylaştığında filmi izlemek için gitmek yerine hikaye atmak için gidip bir zincirleme oluşturabiliyor ve bu tarz hareketler de sinema sektöründeki kaliteyi düşürüyor diye düşünüyorum.
Cevap
13Cevap
Bence hak etti
Hak etmedi. Bilinen şeyleri yansıtmışlar. Şarkıları olmasa ilgi çekici bile gelmezdi. Ama bizim toplumumuz arabeski sever, dramı filan. O yüzden sevmiş olmaları da doğal😂
Çöp filmdi Bergen..
Hiç bir şey vermeyen
Dahası hiçbir vaadde de bulunmayan...
Yığınların ne kadar çöp ruhlu angutlar olduğunu...
Yine yığınların üç- beş medyatik haber tweet vb ile nasıl bu kadar kolaysa yönlendirilip güdülebildigini göstermesi anlamında...
Çok değerli sosyolojik veriler sundu bana.
Walla şahsen ben beğendim; Bir kere gerçek hikaye, oyuncular güzel oynamış, kadına şiddet konusu zaten gündemde falan. Hikaye tabi tam olduğu gibi yansıtılmamış çünkü, o zaman kadının da suçlu olduğu anlaşılırdı. Gerçekte adam boşanmak istemiş hep ama Bergen boşanmadan pavyonlarda falan şarkılar söylemiş, adamı da hırslandırmış. Tam celladına aşık kurban hikayesi, toksik ilişki, Stockholm sendromu ne dersen de 😅 ibretlik.
Yaşadığı zaman bu kadar değer görmedi. Efkarın olduğu yerde kesinlikle bir iki şarkısı çalardı. Nedense insanların değeri yaşarken değil kaybedilince anlaşılıyor. Biz dinlerken kro diyenler, filmine gider olmuş :) popüler kültür böyle bir şey işte. Dediğini insana yedirtir.
Nedense bir kere bile merak etmedim ve izlemedim İzleme ihtiyacı duymadım
Ama bir çok insan tarafından izlendiği için
sanırım hak etmiş
Bizim insanlarımız acıdan beslenmeyi ve arabeski sevdiği sürece bu sonuç değişmez.
Şahsen filmi izlemedim, göz göre göre kendine bunu yaptıran bir kadının hayatı ilgimi çekmiyor..
Bence haketmedi..
Bergen in o hayat hikayesini daha öncesinden bilerek sinemaya gittim, yine etkileyiciydi ama beklentimi karşılayamadı. Daha iyi olabilirdi. Bir de filminden sonra ünlü olması beni üzdü
Müslüm eren, bergen, naim gibi kopyala yapıştır yaparak, hiç emek ve çaba sarf etmeden tamamen duygu sömürüsüyle gişeye oynayan filmlere gidenlerin kendine saygısı yoktur.
Sinemada tüm seyirci gülerek izlemiştik dram olmasina rağmen güldürdü çok enteresandir acaba niye😂 Biyografi olarak değil de normal bir komedi filmi olarak bakarsak ben eğlenmiştim
Ben izlemedim ama bu hak meselesi biraz enteresan. İnsanların dikkatini çekmiş gitmişler sinemaya izlemişler. Çekenler de emek vermiş, reklamını yapmış, dikkat çekebilmişler ki o kadar kişi izlemiş, konuşulmuş ve yılın ilk yarısının en çok izlenen filmi olmuş. Hak etmiştir o zaman. Kendi başarıları nihayetinde.
Haketmedi. Bir kadının dram dolu hayatına neden gidip para verip izleyim ki. Şişirilen ve moda edilen şeylere akın eden kalabalık bir kesim var , ilginç
Çıktığı dönem işten güçten vakit bulupta gidememiştim ama film bitiminde herkes ağlamış onu duydum ve fragmanını da beğenmiştim zaten bence hak etmiştir.
Haketmedi ben senaryoyu çok zayıf ve spontane buldum, konuları hiç derin işlememişler. Ağlamak için girdim hiç ağlamadım, duygu yoktu.
İzlemedim ve izlemeyeceğim bir film.
Hak konusun da bir şey demek uygun olmaz. Sürü psikolojisi ile o kadar izlenmeyi aldı.
Bergen'in kim olduğunu sorsam kimse bilmezdi şu filmden önce. Yapımcı iyi ses getirtti helal olsun
Bu kadar hak etti mi bilmiyorum ama merak izlenildi, bu kadar patlamasının sebebi bu. Ben de meraktan izledim yani.
Hak etmedi çoğunlukla merak için gidip pişmanlıkla geri döndü benim gibi keşke Dilberay'ın filmine gitseydim çok daha kaliteli iş olmuş.
bence kesinlikle haketti, oyunculuklar mükemmeldi. film yüzünden üç gün uyuyamadım, orası ayrı. :D
Siddeti siddet gostermeden anlatabilmek bence basaridir
Bence kesinlikle hak etti şarkılarını her dinlediğim de bile hayatı aklıma gelir tüylerim diken diken olur. Bergen'in yeri bende çok başkadır Allah rahmet eylesin inşallah 🙏🏻
Bilmiyorum izlemedim nete düşünce izleyeceğim bakarız hak etti mi diye
Bence hak etti. En azindan ben bu tarz filmleri seviyorum.
Izlemedim 🙈 ben hep gec geliyorum. Birsey populerken izlemiyorum.
İzlemeden bıkkınlık gelmişti bile bana. Toplumumuz seviyo derdi çileyi
O kadar müzikleri dinlendi bence hak etmiştir
Ben ve bütün salon aşırı sıkıldık gerçek hikayeye pekte benzememişti bence ben annesinden duydum bi videoda olaylar çok farklı filmi 100 dk üzeri yapmıyım derken çok hızlı geçişler yaptı tekrarı bol yani baydı filmde uykumuz geldi sıkıldık
Hak etti gayet iyi bir filmdi filmi izlemeyenlerin ya da bergeni sevmeyenlerin çoğu katilinin yanlısı pislikler
İzlemedim
Digiturk verirse izlerim
Hayır ben izledim o kadar da güzel değildi
Tanrım kötü filmlerini sen hak etsen ben hak etmem
Izlemedigim icin yorum yapamayacagim
İzlemedim bilemiyorum..
Hâlâ izlemedim inan bilmiyorum.
Yerli hiçbir şey kullanmıyorum.
İzlemedim hiç ilgimi çekmedi
Bilmem ben izlemedim…
Hâlâ izlemedim izleyecek çok film var
Asla hak etmiyordu bana gore