KScanlar merhaba, Köpeğin insanla dostluğu hakkında çok fazla film var. Ama neden? Kedilerin insanlarıyla olan dostluğu hakkında neden hiç (veya belki birkaç) tane film var.
Kedilerle insan dostluğu niye göz ardı ediliyor, köpekler kadar filmlerde kullanılmıyorlar?
Bu biraz genel algı ile alakalı aslında. Genel olarak köpekler dost canlısı hayvan diye artık bizlere kodlanmış. Şu an 10 köpeğin 9'u saldırgan olsa hatta ölüme kadar zarar verse hiç kimse kalkıp da köpekler kötüdür köpekler saldırgandır demez yine aynı şekilde dost canlısı der. Kedilerde yine köpeklerde olduğu gibi ama tam zıttı şekilde işte kavgacı cazgır Nazlı şekilde bize kodlanmış. İnsan izlerken a ama bir kedi dost canlısı değil ki falan der her ne kadar öyle olsalar bile bu insanlara yapmacık hatta yalan gelir.
6 kedim var hepsini çok seviyorum sarılır benle uyurlar. Bazılarını zor eve koyup dışarı çıkıyorum peşimden gelmek istiyorlar. Yüzümü yalarlar filan tek sıkıntıları tüy dökülmesi o her hayvanda var kedilerde dost canlısı. Dediğin gibi kodlanmış nasıl margarine asla margarin demeyip hep sana yağı demeleri gibi.
Her hayvan yabancıya karşı agresifleşir zaten kontrolü sağlandıkça Köpeklerde kedilerde dost canlısıdır
Unutmayalım peygamber efendimizin de bir kedisi vardı.