Evet boool bol bel altı sahneler var ama zaten Samanyolu dizisi izlemiyoruz bunu biliyorduk başlarken. Ben beğendim açıkçası, dokundurması gereken yerleri de asla geçmiyor. Ekşi'den baktım da 499 sayfadan 2.5'tan 3 kişi falan beğenmiş herhalde.İzlemeyenlere oy eklemedim çünkü banane.
İçeriğin geneli bel altı olunca ne oluyor? Ahlaksızlık mi oluyor? İnsanlar tvlerde neler neler izliyor. Buna gelince mi ahlak bekçisi oldunuz? Tv'de kadının kocasının kadına yapmadığı kalmıyor, dayak, ihanet, tecavüz, kuma getirme, güzel kardeşim vs vs. Bunları izlerken içiniz çok rahat. Bak giz ne hayatlar var şükret anam şükret diyorsunuz. Sorun etmiyorsunuz. Adam belalti esprili veya küfürlü iş yapınca Cem Yılmaz da iyice bozdu bu ne aw :) bunu diyen insanın beyninden şüphe ederim ben.
Bir kere şunu görmezden gelmeyin. Adam farklı şeyler denemek için çabalıyor. Yaptığı her iş farklı deneme türleri aslında. Klasiklesip para basan işler yapmak istemiyor. Klişe olmak istemiyor. Görmezden gelmeyin bunu.
Artık şu IQ sorgulamasını bir kenara bırakalım. Cem Yılmaz sayesinde bedava IQ testi hizmeti alır olduk. Beğenmeyen düşük, beğenen yüksek gibisinden. Diziyi yarıda bıraktım. Kadro için şans verdim ve izlemeye devam ettim bitti. izlenmeyecek kadar kötü değil, hayranlıkla izlenecek kadar da iyi değil.
Fazlasıyla küfür, bel altı muhabbet var. Küfürden rahatsız olan bir insan değilim fakat yerli yersiz her sahnede küfür/bel altı muhabbet dönüyor. Hani insan sıkılıyor artık. Zorlama karakterler mevcut. Cem Yılmaz espri konusunda tüm tuşlara basmış gibi sanki. Hangisi tutarsa. Kısacası izlenmesi gereken diziler arasında yer almıyor.
Son olarak Gibi'ye laf etmeleri, direkt kıyasa düşmeleri ayrı saçmalık. Gibi'nin bir bölümü Erşan Kuneri'nin tüm bölümlerine bedel. Komedi de küfür yerine göre nasıl kullanılır örneğini izlemiş olursunuz.
Sanat ekibi bi kere harika, sahneler, kostümler, planlar, renkler, detaylar bence müthiş. İnsanların pek sevmediği konular ve senaryo. Bi film veya dizi çekerken uygulanması gereken bi plan var ve buna sonuna kadar uymuşlar, iş çatır çatır çalışıyor. Ordan sonra iş konunun ilgi çekiciliğine kalıyor. İnsanları kaybettiği konu çoğunlukla o olmuş. Ben sevdim izledim geçtim, fazla tatava da yapmadm. Dönüp bi daha izler miyim pek sanmam, ama güzeldi bence, gereksiz tatava yapıldığını düşünüyorum. O kalitede kaç tane iş çekiliyor şu ülkede, izleyip gözümüz doydu biraz en azından
Yarıda bile değil başında bıraktım diyebilirim çünkü fazla argo içeren bir proje olmuş İzleyen izleyebilir tabii ki tercih meselesi ama küçük çocuklarda izleyebilir ve etkilenebilir sadece bundan mı etkilenir demeyin bunlar ve bunun gibi diziler filmler videolar etkileyebiliyor
Yarıda bırakan nedeni ise Zafer Algöz tamam yapmışsınız bir eser iyi veya kötü tartışılır ama sosyal medya bu istediğini gömer istedğini yükseltir. Gibi veya başka bir şey ile kıyaslama yapıldı diye laf sokulmaz. Önünüzdeki maçlara bakacaksınız siz sanatçısınız iyisiyle kötüsüyle yaptınız bitti.
sırf cem yılmaz yaptı diye izledim. evet, zaten çoğu insan “cem yılmaz yapıyorsa iyidir” ve popüler kültürü aksatmayayım diye izliyor. cem de bunun farkında sanırım, o yüzden çok kaliteli işler çıkaramadığını düşünüyorum.
beğenmedim. evet, cem yılmaz yaptı diye bi umutla bitirdim. netflix gibi bir platform için yeterli kalitede değil. çok ince güzel espiriler var ama bütünlük olarak vasatı aşamamış. haykıra haykıra gülenler mizah seviyesini sorgulamalı.
şahsi kanaatim (vaktimin hatrına bir puan fazladan ekleyerek): 06/10
Şu dizi yarıda bırakılır mı lan? Verilen emeğe, prodüksiyona, harcanan paraya yapılan saygısızlık olur. Adam uğraşmış bir şeyler koymuş ortaya, her filminden dizisinden gora performansı beklemeyi terk edin artık, bu da böyle bir Cem Yılmaz dizisiydi.
Yarıda bırakan tayfadayım. Zaten komedi sevmem, gülmem de o yüzden "ay izleyim de güleyim" diyerek izlemedim. 5 bölüm izledim, tek sahnesinde bile gülmedim ama başta her bölümde farklı konu olması çekmişti beni. 5. Bölüm beni baya sıktı, orada da bıraktım zaten. Komedi olarak bakarsan bence başarılı değil ama durum dizisi vs gibi düşünürseniz iyi bence
Şimdi karakter ve hikayenin yapısı gereği esprilerin bel altı seçilmesine hiçbir itirazım yok, ancak çok zorlama yapılan, adeta kör gözüne parmak sokarcasına yapılan espriler var ki yapım boyunca beni maalesef baydı; tıpkı İran'lı yönetmen gibi. Gibi ile zaten kıyaslanabilecek bir yapım değil zira kulvarları farklı, biri hayatın içindeki anlardan dokundurmalar yapıyorken diğer eser Türk Sanat ve Film Tarihinden esinlenerek yapılmış bir dizi.
Her karesinden kalite fışkıran, oyunculuk, dekor, kostüm, görsellik, senaryo açısından muhteşem bir yapıt. Aşırı derecede eğlenerek izliyoruz, Cem Yılmaz‘ı leman kültürdan beri takip ederim bütün işleri Türkiye’nin çok çok üzerinde. Beğenmeyen gitsin arka Sokaklar izlesin, Polyanna izlesin, heidi izlesin, kısacası az ötede oynasın bize bulaşmasın 😎…
İzlerken tabiki her saniye gulmedim ama fena degildi ince gondermeler falan oldu guldum o yerlere ve evet can sikici yerler vardi ama devami merak ettirdi beni onun disinda filmde eksik gordugum yer konular cok atlaniyor gibi oldu tam o konuyu olayi vermedi sanirim sure ile alakali bir sorundu o
Konu hep belaltı diyen arkadaşların önce absürd komedinin ne olduğunu öğrenmeleri lazım.
Cem yanlış yapmış, bizim halka böyle bir film yapmadan önce IQ testinden geçirip eğitim vermeliydi. Bel altıymış, adam p*rno yönetmeni belaltı olması çok normal değil mi? P*rno izlerken ayy bunlar çıplak diye eleştiri mi yapıyorsunuz?
Recep İvedik'in gişe rekorları kırdığını düşününce Cem Yılmaz'ın beğenilmemesine şaşmıyorum. Birbirlerine kıyasla komedi anlayışları ve tarzları birbirinden çok farklı. Ülke genelinde de Recep İvedik tercih görüyor malum. Bana göreyse Cem Şahan’dan daha çok güldürüyor ama bu her zaman böyledir diyemem. Erşan Kuneri de vasat ve küfür konusunda da (bence cem in genel kusuru) abartılmış bir üslûbu var.
Aşırı derecede mükemmel bir dizi diyemem. Ancak kötü olduğunu da söyleyemem. Bir kere dizinin içinde dizi çekmiş adamlar. Bu başka bir boyut artık. Komik olmayabilir, beğenilmeyebilir. Yine de saygı duymak gerek. Çoğu boş tv dizisinden çok daha iyi en azından yapmacık değil çat çat neyse o.
Erşan Kuneri adlı karakterin hayatını, başından geçenleri işlediği bir dizi zaten. Ve Erşan Kuneri karakteri zaten komik bir karakter değil ki. Ben izledim. Keyif de aldım. Ama izlerken de seriye bağlamadım.
Arogdaki yahşi batıda ki kalitesi kaldı mı tartışılır ancak güzel komik bir dizi eskiden bize izletilen saçmalıklarla dalga geçmiç ne var bunda… p*rno konusuna gelecek olursak anlamış değilim yeşilçamın sapkınlık dönemini mi unuttu bu eleştiriciler ki bir tane bile sevişme sahnesi olmadığı halde ensest ilişkilerin, çarpık ilişkilerin kadına şiddetin bu kadar işlendiği haftalık dizilere şu tepkinin çeyreği gelebilseydi keşke…
Cem Yılmaz gibi bir efsanenin dizisi beklentilerimin altında kaldı, bazı sahneleri ve replikleri komikti ama izlerken çok sıkıldım. Sırf Cem Yılmaz'ın projesi diye bölümlerin sonuna kadar izledim.
Oldum olası bu komedyen denilen tabi sözde komedyen denilen kişinin hiç bir filmini beğenmiyorum çok zeki espriler yapıyor deniliyor ama bence alakası yok
Kadro iyi ama ortaya çıkan işi ben beğenmedim ve konusunu bel altı seçmişler her kelime de bir bel altı şakası ve küfür var. Açtım ilk bölümü mimik oynamadı hatta bu ne diyip yarıda kapattım.
Yarıda bıraktım ama sonlara doğru biraz sıkıldım. Aşırı kaliteli oyuncu kadrosunun hatrına seyretmeye devam ettim. Abartılacak kadar kötü değil ama çok komik de denmez
Cem Yılmaz’ın işlerinde çeşitli göndermeler olur , bu gondermeleri ince espirileri anlamayanlar begenmez işlerini, çok emek olan bir yapım ben beğendim.
piyasada başka bir şey yok diye izledim keşke 60 yaşında adamlar 31 kelime şakaları ve p*rno komedisini bu kadar abartmasalarmış genele hitap eden bir iş olmuş 5/10
Ses olsun biraz da eğleneyim diye izledim. Genel olarak fena değildi ama bazı kısımları fazla abartı gibi. Cinsellik, küfür falan daha dozunda olabilirmiş.
Stand uplardan daha iyi olmuş, çünkü diger oyuncularin katkısı cok başarılı, küfürler vs de yergi var, yanı aslında o dönem ve sinema endüstrisinin calisanlari olaylar vs epey bir didiklemis.. ben başarılı buldum
Beğendim de güldüm de Cem yılmazı seven, sevdiği için izler zaten o yarıda kesenler cem yılmazı pek sevmeyen insanlar gibi ya da beklentisi çok yüksek olanlar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İlk bölüm çooook kötüydü bıraktık. Sonra tekrar başlayalım arkada dönsün dedik dizi bulamazken. İlerleyen bölümleri eğlenceli baya ben sevdim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ömrümde böyle gereksiz , absürt bir dizi izlemedim.3 bölüm izledim, belki birşeyler çıkar diye , boş çıktı.