KScanlar merhaba, Biliyorsunuz biz de aşk, konak, ağa temaları boldur. Kıyaslama yaparsanız ;
Yabancı diziler ve Türk dizileri karşılaştırılınca gözünüze çarpan neler var?
Benim ilk kıyaslamamsa gereksiz gördüğüm orada burada doğum sahneleri hayatında hiç doğum yapmamış oyuncular veya senaristlerin biz yazalım izleyici yerse yer mantığı. Yabancı dizilerde bu kadar uzatılan ve saçma doğum sahneleri nerdeyse yok.
Türk , Hint, İspanyol, Portekiz, Brezilya, Latin dizileri saçma Türk sinema tarihinde Poyraz Karayel 46 Behzat ç Ekmek teknesi Kurtlar vadisi Osmancık Kurt kanunu Benim favori diziler im
Bizimkiler de maalesef sadece ihtiras odaklı diziler var. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Dizilerin hemen hemen çoğu karmaşık ilişkiler yumağı üzerine kurulmuş. Yabancı diziler ortalama 1 saat sürerken bizim yerli diziler ise 4 saatten aşağı sürmüyor maşallah.
Katılıyorum çok itici bir yapısı var. Onun oynadığı diziyi izlerken tüm algını alıyor götürüyor sanki zorla alıp koymuşlar gibi yapmacık hep içten rol yapamıyor geçmiyor izleyiciye.
Ay evet hater değilim ama ciddi manada tipinden özellikle gozleri ve bakışlarından gıcık oluyorum. Hayran kitlesini de anlayamıyorum gerçi yaş ortalaması 13 ama yine de...
Buram buram kıroluk ve düşük zeka ile yazılmış senaryo kokan dizilerimiz var. Bu boktanMilletin hint dizilerini beğenmesine şaşırmayın aynı zeka ve kültürsüzlük seviyesine sahipler çünkü.