Peki ya siz bir tavşan deliğinden geçseniz geçmişte neler yapardınız?

Diziyi izlerken hep aklımda şu vardı Evet geçmişi değiştirecek ama bu şu ana nasıl etki edecek ve sonrasında zaten gösterdiler nasıl etki ettiğini.
Ben geçmişte bir şey değiştirmek istemezdim her şey akışına bırakmak isterdim sanırım var olan düzeni pek bozmak istemiyorum çünkü açıkçası çok fazla bilgi birikimim de yok geçmişte herhangi bir şey değiştirecek kadar.
Büyük ihtimalle Kendi hayatıma bakardım tamamen eğlence odaklı yaşardım.
Henüz sonunda neler olacağını tahmin edemiyorum çok başlardayım.
Ben de zamanda yolculuk yapsam bir bardağı bile yerinden oynatmanın tüm dengeleri bozacağını düşündüğümden sadece izlerdim sanırım.. Zaman doğrusal ilerlemiyor evet ama kendi hayatımızla ilgili bir detaya dokunsak bile pek çok hayat etkilenecektir bence..
Kitabını okudum, üzerine dizisini izledim ve kitabı gerçekten daha etkileyiciydi ve hoşuma gitmişti. Soruya gelecek olursam 1960 yılına gitmiş olsam muhtemelen San Francisco sokaklarında hayatın tadını çıkarır, tertemiz havayı rock'n roll konserlerini, üstü açık araçlarda gezen güzel neşeli insanları izlerdim. Onların arasında olurdum, bol bol yatırım yapar arsa alırdım ve buna gerekli olan parayı da iddiada kazanırdım gibi... Olay olarak ise 60 darbesinde bulunmak, ilk atom bombası yapımı ve denemelerini sabote etmek için bulunmak güzel olurdu. Bir de Kıbrıs'ın tamamen ele alınması için mücadele ederdim gibi.
Kitabı olduğunu bilseydim ilk okurdum.. İzledikten sonra okuyamıyorum hayal gücümün önüne geçiyor izlediklerim..
Yaşadığimiz donemde de tarihe tanıklık ediyoruz aslında ama farketmiyoruz pek çok seyi cogu zaman.. Konu geçmiş olunca bir şeyleri değiştirme güdüsü artıyor.
Oldukça kalın bir kitap ben uzun zamanlar öncesinde okumuştum. Stephen King resmen efsane yazmış ve içerisinde hissediyorsun. Diziyle bağlantılı ama gösterilmeyen şeyler de var...
Öyle evet. Canlı canlı tarihin tanığıyız ama üzerinden zaman geçmeden bunu anlamak mümkün olmuyor maalesef
Katılıyorum.. Tarihle oynamak biraz da korkutucu bence.. İşleyişle oynamak geleceği umduğumuzdan daha farklı hale getirebilir gibi geliyor. Zaman konusu insan zihnini çok kaşındıran bir konu.
Eig için teşekkür ederim
Rica ederim ☺️
Geçmişe gitmezdim, eğer istediğim zaman gidip gelebiliyorsam kendim için kullanırım sadece, para çalıp geleceğe gitmek gibi ya da tahmin yapıp insanlara olanları anlatmak gibi
Allah'ım ne heyecan verici, düşünmesi dahi heyecan verici.
Pek bir şey değiştirmezdim ama kesin Ayhan Işık'ı görürdüm ben
🖤
Doya doya bakardım ona, resimde çekinirdik.
Bu arada bu filmi bende izleyeyim ve yorumlara şöyle bir göz gezdirdim de kitabı da varmış, en kısa zamanda kitabını da alıp okuyayım.
Filmi çok merak ettim şimdiden
Dizi*
Çok güzel bir tecrübe olurdu..
Şimdiden keyifli seyirler , çok sevilmiş bakalım biz sevecek miyiz..
Hangi platformdan izliyorsunuz diziyi?
Dizibox galiba.. Ama heryerde vardır.
Teşekkür ederim
Cevap
3Cevap
sünnet eden kadın sünnetçinin sünnet etmesini engel olurdum
Kitabını da okumuş muydun? Çok güzel,öneririm
bu onerilerden sonra okiycam
Düzenli döviz biriktirir arsa kapatırdım
Yatırım gibi yatırım
Dünyanın çekirdeğine TNT koyardım. 😀
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?