KScanlar merhaba, Biliyorsunuz film izlemek keyiflidir ama bir çoğumuz korku filmlerini çok seviyoruz. Bizleri korkutmak için sinema sektörü minicik karıncayı bile ne hale getirip bazı insanlar için travma yaşamasına neden oluyor.
Korku insanın savunma mekanizmasıdır. Korkunca ister saldırma amaçlı ister savunma amaçlı kendimizi korumaya alırız. Peki buna rağmen neden?
Sizce biz neden sinema da korkmak istiyoruz ve film yapanlar bizleri korkutmak istiyor?
Korku filmlerinin cazibesinin altında yatan temel dinamik belirsizlik ve korkudur. Filmin neden olduğu şiddetli gerginlik, kişinin kendi yaşamından ve kendi sıkıntılarından uzaklaşmasını sağlar bence. Psikolojik olarak kendi yaşamından uzaklaşmak yeni bir perspektiften kendi yaşamını değerlendirme imkanı sunduğu için cazip geliyordur.
Kardeşim bu biraz da arz talep meselesi ile alakalı. Sinema sektörünün en çok alıcılarının başında korku filmi sevenler geliyor. Bu 50 sene önce de böyleydi büyük ihtimal 50 sene sonra da böyle olacak. Korku filmi izlemek insanın nabzını ve kan dolaşımını hızlandırdığı için farklı bir heyecan veriyor. Bu heyecanı başka tür filmlerde bulamıyorsun.
Orası öyle ama aynı kişiler gerçek hayattaki vahşeti yine kameralarla çekilse bile izleyemiyor. Sinemada para verip vahşet izleyip adrenalin depoluyor kendilerini kandırıyorlar.
Gerçek hayatta kafa kesme videoları, parçalama videolarını bakamıyor kanları donuyor. Sonuçta yanında olmuyor izliyorsun bakıp yine aynı hazzı almaya cesaretleri yok o zaman. Filmler zararsız olarak görülüyor oysa o filmlerden birileri etkilenip vahşet işliyorlar. Bence en gereksiz şey korku ve vahşet filmleri. Arz olmaması gerekirken nedense fazla madem fazla at gözlüğünü atsınlar gerçekleride görmeleri lazım. Adrenalin için bir sürü aktivite, spor felan filan var bu tarz yapımlar insana hiç bir şey katmıyor çünkü
Çünkü heyecan verir aksiyon sanırım Şirinevler‘deki korku evine gitmiştim Belki çok farklı olaylar ama Başında saçma bulup çıktım Ama hic devam etmediğim halde ücret ödedim Yani bazı korku filmleri ve etkinlikleri gerçekten saçma oluyor