Türkler neden uzayla bilimle vs alakalı filmler yapmıyor?

Şu ana kadar Türklerin yapmış olduğu uzay, bilim, aksiyon, macera ya da korku filmi yok hiç ha korku filmine gelecek olursak şimdi siccin ya da Dabbe falan diyeceksiniz de arkadaşlar komik olmayın lütfen bi gidip yurt dışındaki korku filmlerine bakın bi de bizimkilere bizimkiler komedi gibi duruyor yanlarında, ayrıca da şunu anlayabilmis değilim nerde saçma gereksiz uyduruk bi aşk dizisi varsa hepsini Türkler yapıyor uzun süredir TV izlemiyodum hep genelde internetten izlediğim için TV de doğru düzgün bişey olmadığı için, açtım bugün TV yi baktım hala aynı saçmalıklar devam ediyo zaten nerdeyse bilinen 5-6 kanal var onlarda da mal mal şeyler var, biz neden Amerika'daki Hollywood filmleri gibi bi uzay, bilimle alakalı bir film yapmıyoruz, ya da macera filmi , örnek olarak yıldızlararası bunun gibi bir film yapabilir Türkiye, ama tabi işlerine gelmiyor bizim türk insanın tek anladığı şey saçma sapan gereksiz romantik komedi dizileri filmleri , hiç mi yok arkadaş benim gibi uzayla ilgilenen falan?
Türkler neden uzayla bilimle vs alakalı filmler yapmıyor?