Selam KS ahalisi! Bence hepimizin içinde az da olsa belgesel sever bir taraf var. Kimisi aslanlı ceylanlı belgeselleri izlerken, kimisi doğa belgesellerini, kimi tarihi belgeselleri izlerken; kimi de benim gibi su altı belgesellerine meraklı oluyor. Peki ya siz su altı temalı belgeselleri sever misiniz?Su altı belgeselleri sizce de çok hoş değil mi? 🥰😍
Belgesel izlemeyi seven biriyim zaten. Su altı belgeselleri de ayrı güzel oluyor 🥳 bir şeyi izlerken hem güzel vakit geçirip hem bilgi sahibi olmak güzel bir şey. 🌸
Belgesel izlemeyi çok seviyorum, karadaki canlılardan ziyade denizdekilere karşı daha ilgiliyim. Okyanusun alt basıncının yüksek olduğu yerlerde keşfedilmeyi bekleyen milyonlarca deniz canlısının varlığını bilmek ve hala keşfedilmeyi bekliyor olmak bile beni heyecanlandırıyor. Keşke teknoloji o basınca dayanacak kadar gelişmiş bişey icat etse de bizler de bilinmeyen dünyanın perdelerini aralayabilsek.
Fok balıkları ile kutup ayıları bile basınç altına inemiyorlarmış düşün. Bi ara izlediğim bi belgeselde kutup ayısı fok balığını avlamak için peşinden daldığında fok balığı çareyi kutup ayısının dalmaya cesaret edemeyeceği kadar basınç altına dalmıştı. Seslendiren kişinin söylediğine göre o basınç fok balığı için bile ölümcülmüş ama o kutup ayısından kurtulmak için bunu göze almış. Vurgun yememek için de direkt su yüzüne çıkmamıştı, bir müddet daha basınçtan uzak su yüzüne yakın yüzmeye devam edip ondan sonra su yüzüne çıkmıştı. Hayvan bile neleri akıl ediyor çok ilginç.
Bence bazı hayvanların hayatta kalmak için kullandıkları içgüdüsel davranışlar bunlar. Bilinçli yapıldığını zannetmiyorum. Ama hayvanların da insanlar gibi görsellik sonucu öğrenme yetisi olduğunu biliyoruz..
Basınç altına inmesi içgüdüsel olabilir ama vurgun yememek için direkt su yüzüne çıkmaması başka bişey bence. Şok geçirebilir direkt çıkarsa ve onun nefesini tutma süresi kutup ayısınınkinden daha az süre. Ona rağmen su yüzeyine yakın ama su üstüne çıkmadan yüzmeye devam ediyor. Bence şok geçirme riskinin o da farkında
Evet, en sevdiğim kategorilerden biridir. Özellikle BBC bu konuda eline su dökülemez işler yapıyor. Geçen gün açıp özellikle okyanuslar belgeselini izledim. Gerçekten insanı çok başka bir evrene götürüyor. İzlerken içim inanılmaz bir şekilde huzurla dolabiliyor. Özellikle uyumadan önce izlenince harika oluyor.
Belgeseller ile aram aşırı iyi değildir lakin su altı ve doğa gibi belgeseller benlik değil hocam. Sanırım tek başıma olsam izleyeceğimi sanmıyorum pek. Belki arkadaşlar izlemek isterse eşlik ederim. Benim izleyeceğim tarz uzay ve tarih konulu belgesellerdir.