KScanlar, bugün Netflix’in Lea'nın 7 yaşamı dizisine şans verdim. dizi kısaca Genç bir erkeğe ait insan kemik kalıntıları bulan Lea, o günün akşamında uyur herkes gibi evinde ama uyanınca gözlerini 90’lı yıllarda açar. Tek fark vardır artık kendi bedeninde değildir.
Kısa bir şaşkınlık sonrası öldürülen kişinin hayatına dahil olur. Her günün akşamında farklı bedenler de uyanıp 90'lı yıllara gider Ve bulduğu o cesetin gizemli ölümünün perde arkasında yatan sırları çözmeye çalışır.
Roman uyarlaması da olan Lea'nın 7 yaşamı dizisini öneririm.
Peki siz henüz İzlemediyseniz bile tıpkı Lea gibi geçmişte öldürülmüş birisinin hayatını kurtarmak için zamanda yolculuk yaparmıydınız?
süper tam aradığım tarz.. fazla ağır olunca sonunda beklenti yükseliyor. sonu muhteşem olmayınca tatmin azalıyor. misal dark işleniş 10 numara sonu patates.
uzun soluklu bir şey isteyen olursa 12 maymun dizisini tavsiye ederim.
İzlemedim henüz ama yazdığını okuduğumda aklıma Ölüm Günün Kutlu Olsun filmi geldi bir an. Sanki ona benzetmişler gibi. Büyük ihtimalle izlerken sıkılırım 😂 Sürekli döngü içeren dizi ve filmler belli bir süreden sonra sarmıyor. Böyle bir şey başıma gelse sanırım annem dua yağmuruna tutardı. 😂😂🥳
İnan sıkmıyor gençlik dizisi olduğu için lea 17 yaşında bir genç kız ve 90lar lise zamanlarında gittiği bedenlerde onada süpriz oluyor o seçmiyor bedenleri, o bedenlerde 17 18 yaşında gençler bir geçmişe bir bugüne gelip olayı çözmeye çalışıyor. Komedi ile harmanlanmış.
Ben yapardım da kadınlar benden önce davranıp ben dahil bütün şair filozof ve kültürlü adamları geçmişe gidip çocukken öldürerek dünyayı kucağına atladıkları mafya katil ve kötü çocuk tayfasının oyun alanına çevirirlerdi. Kadınlar mazlumlardan tiksinir zalimlere bayılır, zamanın her anında...
Zamanda geriye gitmek falan bunların sonucu hiç iyi olmuyo o gün ölmesede ölücek sonuçta orada kurtarılan bi can şimdiki zamanda nelere sebep olabilir bunu bilmiyoruz olması gereken olmalı bence.
Bunu çok güzel işlemişler aslında farklı bedenler o bedenlerin kötü ve iyi ayrı karakter olması bence güzel işlenmiş komedi ile harmanlanınca. Zaten dizi şu an yeni bir süre sonra bir çok kişi izlemiş olacaktır. Şimdiden ekşide olumlu başlıklar açılmış bile normalde gömmeyi sever ekşi.