Merhaba Bir film izlemeyi çok seven birisi olarak Film ya da dizi insana bir şey katar. Yeni dil öğrenin Hayal gücün gelişir. Olaylara bakış açın değişir Genel kültürün artar Konuşacak konu bulursun Yeni dersler çıkarın Kafa dağıtmak için iyi bir yoldur. Neden izlemeliyiz dersen... Film, kitap, müzik gibi şeyler zevk işidir yani insan neyde mutlu olabiliyorsa onu yapar. Ben film izlemeyi küçüklüğümden beri izlerim çünkü sevdiğim için. Eğer kafa dağıtmak istersen İzlerken eğlenmek istersen Genel kültürün biraz olsun artmasını istersen İzleyebilin.. Ben nerdeyse 25 yıldır film izlerim film kültürüm çok geniştir ama kitap dersen o çok okumadım.. Eğer çok istersen filmler hakkında konuşabiliriz sana güzel filmler önerebilirim izlemek istersen. Yalnız film izlemenin insana çok şey katması için her tür film izlemen gerekir hem çok fazla izlemeniz gerekecek yeri gelecek sinemalar. com sitesinden izlediğin filmi bulup yorumlara bakman gerekecek filmi ne kadar çok beğeniler ya da begenmediklerini görmek için bazen yeri gelecek kötü filme denk gelecen İzlerken hiç bir şey anlamayacan o zaman sinemalar. com sitesine bakayım deycen çünkü bu filmi bur tek ben mi beğenmedim deycen. Benim sevdiğim filmler -Pers prensesi zamanın kumlarina karşı -in time -cezalandırıcı savaş hattı -Kelebek etkisi ilk filmi -3 silahşörler -Yaşam şifresi -odd Thomas -ölüm yarışı 1,2,3 -The Condemned Eğer izlemek isterseniz
Her film katmaz ama bazı dizi ve filmler insana çok şey öğretir. Kurgusal boyutları ile önplana çıksalarda bilgisel yönleri eğitim gibidir. Örneğin 80 ler macgavieri ve yenilenmiş halide Star gate tüm spin offlar 18 sezondu galiba filmler dahil izledikçe tarih, mitoloji hakında çok şey katar keza csi gibi suç dedektiflik dizileri de katar.
Ha isteyen iyi yönünü alır isteyen kötü yönünü orası ayrı.
Bakış açısına göre değişir karıp katmadığı, mesela Çukur dizisini izleyen bir insan, silahlı vurmalı kırmalı sahnelerden çok. Karakterlerin yaşadığı olaylara ve ruh hallerine odaklı sahneleri izliyorsa, karakterin ruh halinden verim alıp empati duygusunu geliştirebilir. Aksi halde şiddet sahneleri için izliyorsa bu insana hiçbir şey katmaz
Film ve dizi izlediğim zaman mutlu oluyorum stresi azaltabilir ingilizcenizi geliştirebilir özellikle dış dünya ve sorunlarından 2-3 saat uzaklaşıp zihninizi sakinleştirebilir ayrıca hayal gücünüzü ve motivasyonunuzu arttırabilir
Kattığını düşünüyorum. Bazen filmin tamamen kendisi bir anlam yüklerken, bazen sadece bir cümle, replik bile bir şeyler katabiliyor. Boş içerikler de var tabi ama bunların bile bir şeyler katabildiğini gördüm.
ınsanın duygusal yonunu gelıstırıyor... olaylara farklı acılardan bakmanıda saglıyor... fılmde yakaladıgında detaylar... detaycı kısılıgını peskısıtırıyor... olayları daha hızlı cozuyorsun.. boyle uzar gıder anlayacagın.
ya herseyı unut genel kultur olur... mesela bır yarısmaya katılırsın orada 5 defa ızledıgın fılmden bır soru cıkar.. ya da bırınden hoslanırsın ortak bır nokta ıkınızınde ızledıgı fılm cıkar muhabbet muhabbetı acar vesaıre... yanı sadece seyır zevkı olarak bakmamak lazım.. ben oyle dusunuyorum sevgıler saygılar
Ya bazı diziler keyif verir bazıları ise duygusallaşmak isteriz izleriz bazıları da farkındalık dizisidir bir şeyler öğrenmek için üzeriz yani herkesin düşüncesine göre değişir
Katabiliyor. Hiç beklenmedik filmlerden beklenmedik bakış açıları kazanabiliyor insan, o açıdan katılıyorum. Aşırıya kaçmama lazım aslında, çünkü gerçek hayattan da uzaklaştırır hale getirebiliyor insanı. Kararında izlemek çok daha iyi diyebilirim
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bence de kararında izleyip alabileceğini almalısın o kadar 🌸
Bende o insanların meşhur film izledim ya da kitap okudum hayatım değişti olayı olmuyor, elbette hiç unutamadığım ve hiç bitmesin dediğim, günlerce etkisinden çıkamadığım film ve kitaplar çok oldu ama bana bir şey kattı mı? Net evet ya da hayır diyemem ☺
Çok fazla bir beklentiniz olmasın. Daha doğrusu film izlerken beklentiniz ne onu bilmediğim için tam yorum yapamıyorum. Eğer yabancı dizi izliyorsanız sizin yabancı dil öğrenmenize katkı sağlayabilir. Ya da farklı kültürleri tanıyabilir siniz