KScanlar , Hababam sınıfını defalarca izlesek bile hangi kanalda denk gelsek şöyle bir an bakmadan geçemiyoruz. onca göçmüş gitmiş ustalara bana göre bu yapımın kalitesizce devamlarının gelmesi saygısızlık.
Bir nebze Deli Bedri Mehmet Ali Erbil'li Şafak Sezer gibi 90'larda yer edinmiş sevilen oyuncuların Çiçek taksi gibi dizilerin oyuncuların da dahil edildiği " Hababam sınıfı : askerde " gibi bir bilemedin iki filmi yıllar sonra çekilince gülmedik değil; fakat en son izlediğim Hababam sınıfı : Yaz oyunları sadece adı var dedittiriyor.
Tamam elbette orası bir okul 6 - A Edebiyat sınıfı Nam - i diğer Hababam Sınıfı öğlenciler mezun olmuş olablir anılarını yaşatmak için yeni öğrenciler gelebilir. Süreci bu açıdan ele alabilirler ama o bir film. Gerçek hayattaki okullar gibi düşünüp bunu baz alamayız.
Elbette oyunculara lafım yok emek veriliyor fakat artık sizce de bu yapımın kalitesizce senaryolarla devamlarının gelmesi ; adını komedi denince Hababam serisi ile bir bütün olarak bu filmlerle andığımız göçmüş gitmiş ustalara saygısızlık olmuyor mu?
Yani hababam sınıfı na nasıl hakaret ederiz nasıl küçük duruma düşürüruz onun pesindeler bildiğin arkadaşlar sizler yapmayın çünkü bizlere hababam ı değil rezilliği tanıtıyor sunuz bırakın tadında yerinde kalsın Hababam Sınıfı Yeşilçam ile bitti O muhteşem usta oyuncular olmadan sizler nasıl bu seriyi yükseltebilir siniz ki Bi kemal Sunal halit Akçatepe tarık akan Münir Özkul adile Naşit şener şen gibi olabilir misiniz hayır asla onlar yerleri doldurulamaz efsane oyuncular di off off hepsini çok özlüyorum 😥 hep güzel insanlar gitti dünya da dengesizlerle kaldık maalesef ki benim gözüm de gerçek hababam serisi hababam sınıfı 1975 hababam sınıfı sınıfta kaldı 1976 hababam sınıfı uyanıyor 1977 hababam sınıfı tatilde 1978 ve hababam sınıfı dokuz doğuruyor 1978 de son bulmuştur o seriler asıl gerçek hababam dir bu yapım adı hababam ama filmin hababam sınıfı ile zerre alakası ilgisi yok bambaşka liseli filmi olmuş hadi 2004 de gelen hababam neyse de şafak sezer in var olduğu o az buçuk iyiydi bu yapım berbat şimdiki
Hadi Tamam Hababam sınıfıni Sevdiğiniz İçin Onu Hatirlatmak anısını yaşatmak için Devamını çekiyor Olabilir siniz Belki Ama Böyle Yaparak Anısını değil O güzel Yapıma Değere Saygısızlık Yapmış oluyorsunuz Bırakın Güzel Filmler Tadında O görüntüler de kalsın akıllar da Bana göre Hababam sınıfı Yeşilçam da En iyisiydi sonradan 2004 Gelmişti onlarda iyi ama sonra hiç alakasi bile yok hababam da Okul dizisi başka bir şey olmuş
Bunu bir ay kadar önce televizyonda izlemiştim. Büyük ihtimalle birçok kişi önyargılı olacak hatta izlese bile önyargılı olacak ama izledikten sonra gerçekten olumsuz yorum yaptıran bir film değil veya ben bunu neden izledim dedirten bir film değil. Hababam sınıfı ismi altında verilmiş olması bence tepki almasına yol açıyor. Onun dışında genel olarak kötü bir film değildi. Öyle aman aman komik sahneleri de yoktu evet ama dediğim gibi izledikten sonra insanı pişman ettiren zaman kaybı olarak düşünülen bir film değil.
Elbette haklısın ama soruda da bahsettim orası bir okul ve edebiyat sınıfında okuyan öğrenciler sonraki nesiller diyim, Güdük Necmilerin, İnek Şabanların geçtiği ve mezun olduğu sınıflarının farkındalar Hababam olduklarının bilincinde olarak haylazlık yapıyorlar.
Rahatsızlık duyduğum ve pek çok kişinin de duyduğu kalitesiz senaryolar bunu da vurguladım zaten böyle olunca saygısızlık oluyor; gelmesin istiyoruz yeni serileri.
Senaryoyu o ruha yakışır şekilde anlatmaları lazım artık suyu çıkartılmış "ÇILGIN DERSHANE " filmlerin den bile kötü senaryo ile karşımıza köklü bir isimle gelmemeleri gerekiyor.
Ha yeni nesiller ile Yapılabilir elbette ama nice diziler gördük "ARKA SIRADAKİLER" "HAYAT BİLGİSİ" "ELDE VAR HAYAT" gibi öğrenci sorunlarını öğretmen davranışlarını komedi dram ile harmanlayıp unutulmaz olan. Çok zor olmasa gerek HABABAM SINIFI altını da kalite ile doldurmak.
Tabii ki elbette çok haklısınız. Görüşümün bir kısmında da söylemiştim aslında. Bu film kötü bir film olmayabilir ama hababam sınıfı adı altında verildiği için bu kadar tepki topluyor veya bunun tam aksi hababam sınıfı adı altında bu tarz filmler olmamalı gerçekten o ismin hakkı verilmeli, altı doldurulmalı. Eski kalite belki olamayabilir evet ama en azından bunun için bir çaba bir uğraş olmalı. Ancak maalesef yok.
Orası öyle ama rakamlarda imdb, olsun hasılat olsun ortada. Bunu bile bile bir kaç yılda bir hortlatıp hababam ruhu yaşıyor izlenimi vermeye gerek var mı?
tiktokta bir efektli kısacık yaratıcı düşünceli bir video bile daha çok izleniyor.