İzlerdim
İzlemezdim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Türkiye'nin sosyokültürel yapısı öyle bir karakteri ortaya çıkarmaya müsait değil, dolayısıyla bu sosyokültürel yapıyı oluşturan halk böyle bir karakteri yabancı bulabilir.
Ben izlerim, ama Joaquin Phoenix'in canlandırdığı kalite ve mantıkta olursa.
Bizim dizilerin anlamsız duygusallığı ve saçma olayları içersinde yaşayan bir karakter olursa izlemem, ki büyük ihtimalle öyle olur diye düşünüyorum.
Ama joker gibi vahşi batı kapitalaziminin yanlızlaştırıcılığı, maddiyatçılığı ve baskısı altında ortaya çıkmış bir karakter değil de, Ortadoğu'nun toplum ve din baskısı altında ortaya çıkmış, özellikle baskıcı karakterlere düşman olan bir karakter olursa daha mantıklı olur bence.
Günümüzde yayınlanan duygusal dizilerde oynayan bir karakter olmazda daha çok Türkiye'nin büyük bir bütçe ile hazırladığı The Dark Knight havasını veren temasını alan bir filmde kendisini bulur diye düşünüyorum.
Aslında benim kast ettiğim Heath Ledger'ın oynadığı Joker idi. Joaquin Phoenix'in Joker'i tam noktayı bulamamış Joker idi. Yani bir kaç basamak önceydi Psikopat haline gelmeden.
''Ortadoğu'nun toplum ve din baskısı'' demişsiniz ama bu tarz konular yanlış anlaşılabilir. Ayrıca tam olarak neden kast ettiğinizi anlayamadım. Eğer İslam'dan söz ediyorsanız; işkencenin, şiddetin, zorla bir şeyin yaptırılması kesinlikle ama kesinlikle İslam'da yeri yoktur. Emri bil maruf vardır. Tebliğinizi yaparsınız. Uyarırsınız ama zorlayamazsınız hidayeti Cenab-ı Allah verir. Eğer bir kişi birine zorla bir şey yaptırmaya çalışıyorsa bu o kişinin hatasıdır İslam'ın değil.
O yüzden dediğiniz gibi bir film yapılmaya kalkışılırsa sırf o hata yapan insanlardan dolayı İslam'a karşı olumsuz bir mesaj çıkabilir ortaya. Bu da doğruyu göstermeyeceği için İslam'a ön yargılı davranabilirler veya ön yargısı olan insanlarda bu filmi birçok kişiye göstererek onlarında yanlış düşünmesine vesile olabilirler.
Gerçek İslam nedir bilmiyorum, ama bu coğrafyada çok ciddi bir toplum ve din baskısı var.
Dinler ilgi alanıma girmiyor, o yüzden İslam'ın gerçeklerini bilemem ama bu coğrafyada yaşananların, baskıların neler olduğunu hepimiz biliyoruz.
Söylediğim şey diretk olarak İslam Dini değil zaten dikkat ettiysen, "din ve toplum baskısı" dedim.
Yani dini kitaplarda yazanları değil, gerçekte insanların davranışlarını baz alarak yazdım.
Mesela geçenlerde maalesef bir genç aile zoruyla tarikat yurdunda kalmaya zorlandığı için intihar etti, bu mesela toplumun acı bir gerçeğidir ve din ile karışık toplum baskısı vardır.
Bu tip bir film yapılması ve böyle bir karakter yaratılması bu coğrafyanın acı gerçeklerini net bir şekilde ortaya serer.
Eğer insanlar inandıkları dinin gerçeklerini öğrenmek istiyorlarsa filmden değil o dinin kitabından öğrensinler.
Yanlış anlaşılacak diye film yapmaktan vazgeçmek sinema sanatına karşı yapılacak çok büyük bir yanlıştır ve ayrıca bu coğrafyada ki baskıyı saklamak yerine bütün dünyaya duyurmak lazım ki bir şeyler değişsin.
Dinini kitabından değil de filmden öğrenmeye kalkışacak insanlar için film yapmaktan vazgeçmek çok saçma olur, onların kafası çalışmıyor diye film mi yapmayacağız :)))
Dediğim gibi birine zorla işkence ederek öğretmeye çalışmak doğru değildir fakat uyarı yapmak gerçekleri anlatmak başkadır. Bazı insanlar çocuğunun hakikati öğrenmesi için çabalıyorlar, bu güzel bir şey fakat orada önemli birkaç şeyi kaçırabiliyorlar. Tarikata gönderilen çocuk küçükse biraz daha büyüdüğünde, hakikatleri tam kavradığında ailesi tarikatı önerebilirdi. Tabii bilinçli olmamız gerekiyor bu konularda.
Bakın bu ülkede İslam'ı yanlış yerlere götürmeye çalışan bazı insanlar var ve bu insanlara tabi olanlar var. Neden? çünkü tam araştırmıyorlar gerçeği göremiyorlar. O kadar Ehl-i Sünnet akidesi varken hocalarımız varken o insanlara gidiyorlar. Bunu savunanlar var. Şimdi böyle bir ülkede bazı insanların apaçık bir şekilde yanlış yola saptığını görmek beni üzüyor. Sıkıntılı insanlardan dolayı hakikatleri görmeyen kaç kişi var kim bilir. Cenab-ı Allah hidayet nasip etsin.
Açık konuşmak gerekirse düşündüğünüz karakterin ortaya çıkması bu hakikatleri söylemeyen insanların veyahutta İslam'dan uzaklaşmasını isteyen bir kitle için vesile kaynağı olabilir. Bu tehlikeye girer. O zaman ne film ne sanat hiçbirin önemi kalmaz. Gerçeği tehlikeye atar. İyi düşünen hakikati anlatmak için çabalayan insanların işini daha da zorlaştırabilir.
''Onların kafası çalışmıyor diye film mi yapmayacağız'' dersek bu hakikati anlatmak isteyen insanların işini çok daha zorlaştırırız. Hakikati öğrenmek öğretmek dünyevi her şeyden daha daha önemlidir.
Bence bu coğrafyada ki şiddet saklanmıyor. Her şey ortada. Bazı insanları bile bile bu yanlışı yapıyorlar. Amele dökemiyorlar çünkü bu hayatın manasını görevini vazifesini anlayamıyorlar. Uzak duruyorlar.
Ayrıca düşündüğünüz o karakter karizmatik havası olan Joker gibi olursa bazı insanlar etkilenerek ona benzemeye çalışabilir onun gibi düşünebilir onun gibi hareket edebilir. Eğer film yapıyorsak öncesini sonrasını tarihini her zerresini düşünmemiz lazım ki ortaya amacı sağlam düzgün bir iş çıksın :))
En baştan söyleyeyim, Türkiye'den Joker'i canlandıracak aktör sadece parodisini yapabilir. Bir Heath Ledger'ın performansını gösterebilecek yerli aktör ise kesinlikle yoktur. Bu bayağı Anadolu takımından şampiyonlar ligini kazanmasını beklemek kadar absürt bir şeydir.
Bence hiç belli olmaz ya bir bakarız yeni yeni tanın biri Heath Ledger gibi rolünü benimser. Yani şu anda ki tüm oyunculuları tam manasıyla bilmiyorum ancak onun gibi oynayamasalarda yeni çıkan biri Ledger gibi olur. Belli olmaz
İzlemem, jokeri de hiç sevmem
Film çıktıktan sonra psikolojik sorunlar moda oldu, herkes kendini psikopat sanmaya başladı ve çok komiğime gidiyor.
Cevap
3Cevap
Bu ülkede öyle yaratıcı bir kafa YOK.. neden mi? huzur YOK.. Taklitleri gerçekleri gibi olamaz ___________________________ Hayaller JOKER , gerçekler = Recep İvedik :-) olur
Bence en az Heath Ledger gibi oynayan biri çıkarsa piyasaya izlenir diyorum ben. Ne kadar onun yapsa bile bu onun aslında sağlam bir oyuncu olduğunu gösterir. Çünkü Ledger ile aynı oynamış olacak fark olmayacak. Değil mi? :)
Heath Ledger bile öldü.. ama efsanesi yaşıyor.
Gerçek Joker karakteri oydu , Heath Ledger nereeee , Joaquin Phoenix nereeee..
Heath Ledger öldükten sonra bence o karakterle beraber Joker öldü, yerine kimi koyarsan koy.. bitti.
Aynı süpermen filmleri gibi.. gerçek karakter olarak tek bir süpermen vardı = Christopher Reeve
adam genç yaşta attan düşüp felç kaldı ve süpermen bitti.. yerine kimi koyarsan koy hiçbiri orjinali gibi olamaz.. bir başka rezillikte Batman !.. adamlar Robert Pattinson denilen Vampiri Batman yaptılar iyice bokunu çıkardılar , Batman yalan dolan oldu.. Vampirden Batman olursa , Recep ivediktende Joker olur.. sorun yok.. ağzını yüzünü boyarsın al sana Joker Reco ivedik.
Bence olay beyle..
He bir de o var... The Batman filmi sizce nasıl? Riddler karakteri falan.. bir de youtube'a The Batman filmin silinen Joker sahnesini falan koymuşlar onu nasıl buldunuz? oyunculuk bakımından :)
Jokeri özenildiği çok sırıtıyorsa ve taklit tarzında birşeyse izlemeyi bırak gördüğüm anda kusarım
Diyelim oyuncu en az Heath Ledger kadar mükemmel oynuyor ama onun gibi. Yine de izler miydin?
En az Heath Leadger kadar iyi oynamak mı bxkdkckxkjdjxndnxjxhzhbs güzel şaka ama birdaha yapma
:D bir şey diyeyim mi hiç belli olmaz :) bence izlenirdi ya
Kanka ciddiysen eğer, hayal aleminde yaşıyorsun. Acilen gerçek dünyaya dönmelisin.
Türk yapımcı ve yönetmenler beceremez bu tarz şeyleri
Diyelim o karakteri oynayan kişi tamamen Heath Ledger gibi oynamış olsa peki yine izler miydin?
Muhtemelen saçma sapan bir şey çıkardı o yüzden izlemezdim
Diyelim o karakteri oynayan kişi tamamen Heath Ledger gibi oynamış olsa peki yine izler miydin?
Türkiye film uyarlamasinda iyi değil bence izlemezdim
Peki oynayan kişi aynı Heath Ledger gibi oynasa bile mi?
Haluk Bilginer çok yakışırdı, kesin izlerdim.
Peki genç pek tanınmadık biri en az Heath Ledger kadar oynasa yine de izler miydin?
Nasıl bir şey diye görmek için izlerdim.
izlerdim mete akarsu izledik işte hghvfg
Bence abimizin oyunculuğu Joker karakterini oynamaya pek müsait değil. Kabadayıyı oynayabilir değişik psikopatı oynayabilir ama Joker değil bence :)
İzlemem
Oynayan kişi aynı Heath Ledger gibi oynasa bile mi?
yaptılar zaten bez bebekte :d
meraktan evet
Kesinlikle izlerdim
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?