İyi bir oyun uyarlaması film yok denilecek kadar az. Oyun filmleri ortaya çıktığından bu yana tekrar tekrar hayal kırıklığı hayal kırılğı sonuçlanmasına rağmen neden hala oyun uyarlaması filmlere/dizilere karşı umut besleniyor?

bu sektörde her şey reklam ama insan bilgisayarda oynadıgını gerçek insanların canlandırmasını bekliyor. e haliyle pclerde efekt yetenek hatta senaryo fazla olunca filmlerdede kısıtlı yaptıkları için hayal kırıklığı oluyor. mkombat fanı olarak böyle mesela. oyunda karakter çok senaryo fazlasıyla uzun dizi olur. yetenekler çok. filmde ermac rain vs 2 dakka gösteriyor ama ermacın yetenekleri mükemmel.
İlla hepsini bir filme sığdırmalarına gerek yok zaten, senaryo yerinde ve düzgün olsun yeter.
son filmde hiç begenmedim senaryoyu basit olmuş ama scorpionu begendim yeteneklerini bayağı iyi yapmışlar karakterlerin ama sayısı azdı.
Cevap
3Cevap
Oyun senaryoları film senaryosu gibi olduğu için insanlar birinin hakkını vererek güzel bir film çıkaracağını düşünüyor
Ama öyle olmuyor işte...
Doğru
Hem toplasan kaç tane iyi oyun uyarlaması çıktı sanki bu zamana kadar. Kendi kendilerini beklentiye sokup sokup kendi kendilerini hayal kırıklığına uğratıyorlar devamlı olarak. Bazı insanlar hiçbir şeyden ders almıyor, yok işte oyun uyarlamalarından ümit, bi geleceği yok işte...
Ha beğenirler o konuda okeyim ama bak, o konuda yargılama hakkım olmaz, ama hem kendi kendilerini beklentiye sokup hemde şikayet ediyorlar.
Ben sırf bu yüzden çoğu filme düşük beklentiyle giriyorum😂
Aynen çok yüksek beklentilere girmeye gerek yok. Zaten bende önceden fragmanlara falan bakmayıp pek bi beklentiye girmediğimde daha çok keyif alıyorum bir filmden.
Reklam amacı da var evet. Ama sırf reklam olarak değil de iyi bir iş olarak film/dizi yapmayı düşünseler, çok daha iyi şeyler çıkabilir.
Sorunda orada zaten, reklam yapmak isteyebilirler bunda sakınca yokta bari reklamı iyi yapsınlar.
Evet öyle. Reklam olarak başka saçmalıklar da yapıyorlar. Misal The Last of Us dizisi çıkacak ve bu yüzden ilk TLOU oyununu remake yapıyorlar fakat sorun şu: ilk oyun hâlâ çok iyi olduğu için oyunu tekrar remake yapmalarına gerek yok; yani hâlâ taş gibi olan oyunu boş yere bir daha yapıyorlar. Neden? Sırf TLOU dizisine reklam olsun diye.
Bazı Remake'ler iyi olabiliyor, iyi oldukları sütece ben karşı değilim aslında Remakelere ama orjinal oyunun çıkışından baya zaman geçmesi lazım...
Remake yapmalarına ben de karşı değilim ama 2013 yılında çıkmış ve hâlâ gideri olan yani remake yapmalarına gerek olmayan bir oyunu remake yapmaları saçma bana göre.
Yani evet günümüzdeki mekaniklere veya grafiklere falan hala yakınsa Remake etmeye gerek yok.
Bilmiyorum saçma, isteksiz yere beklentiye giriyorlar sanırım, iyi bir oyun uyarlaması film yok tabii
Belki vardır aklımıza gelmeyen istisnalar ama onlarda bu camianın muhtemelen %5'ini falan oluşturuyordur ancak.
Hani herşeyede ümitlenmezsin yani...
Evet.
O oyunları yapabilenler neden filmi yapamıyor ama insanın aklı almıyor
İlk olarak, oyun ile filmler tamamen farklı alanlar, onların alanı değil.
İkinci olarak, detayda da bahsettiğim gibi tek amaç oyunun reklamını yapmak olduğu için pek özen göstermiyorlar, senaryoya, oyunculuklara, görsel efektlere vs...
Özen gösterseler zaten efsane olurdu. Ama dediğin de doğru sinemacılık artık sadece reklamlar gibi ilerliyor. Düzelicez be inşallah
Yok be oyun uyarlamalarının iyi bir iş ortaya koymak gibi bir derdi olmayacak gibi maalesef hiç bir zaman...
🥲🥲🥲
Fikirsel kabizlik oldugu icin yapimcilar kolaya kacarak elindekini cilalayip piyasaya suruyorlar.
Ama yinede beklentiler devam ediyor...
Yok be o dediğin türde şeylere karşıda beklentiler tavan, okadarda değil onda sorun yokta fragmandan bile içeriği fazlası ile yetersiz olup tek amacın reklam olduğu bap bariz olmasına rağmen halen bir beklenti oluşuyor ve film kötü çıkınca şikyat ediyorlar. Bu zamana kadar çekilmiş kaç iyi oyun uyarlaması var sanki? Buna rağmen bundan hala ders almayan kendi kendini beklentiye sokup sonrasında kendi kendini hayal kırıklığına uğratan büyük bir kesim mevcut. Herşeyede beklenti duymazsın yani...
Resident evil hâlâ en sevdiğim serilerden belki sebebi milla jojovic tir bilmiyorum
Sevgi beklenti getiriyor sanırım.
Galiba...
oyundan film olmaz.
Yeterince özen gösterseler olur işte ama göstermiyorlar işte, tek amaç oyunun adını duyurmak.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?