Ev halkı oturduk Feriha'yı izliyoruz. Kıza sinir oluyorum. Emir sürekli Ferihaya süprizler yaparken, Feriha karakteri sürekli üzgün kaşları çatık ya da sinirli. Emiri hak etmiyor çünkü oğlan peşinde sürünürken Feriha sürekli oğlanın suratına bağırıp kaçıyor. İzlerken sinir oldum. Ama şu açıdan karakterle empatii kurabildim. Bende ailemden utanıyorum. Çocukken Türk değil italyan olduğumu söylemek isterdim. Dedem Türkçüydü ve Türk alfabesini ezberletti. Tarihimizle gurur duymayı öğretti ama okulda sürekli eziliyordum. Bu yüzden ailem ingiliz okuluna aldırdı ama o günlerde yaşadığım hissi bu dizi ile anladım. İnsanlar size aşağılık biriymişsiniz gibi davranıyor. En çokta bunu çocuklar yapıyor. Çünkü aileleri sahte gülümserken çocuklar saf ve acımasızdır. Feriha karakterinden hiç hoşlanmadım. Aileside berbat insanlar. Diziyi izlerken aileme ve yaşadığım yere şükür ettim. Bu diziyi izlemeyi bırakamam çünkü bazı insanlar benim odamda izliyor. Annemde salondaki TV'den açıyor. Ev kalabalık ve dışarısı soğuk. Soğukta arabada kolay ısınmıyor. Araba çalışacak derken kütüphaneye gideceğim bunlara üşeniyorum. Hangi dizi ile ailemi durdurabilirim. Sizce Squid Game'i baştan mı izletsem? ama o da çok kısa bence GOT açmalıyım ben bunlara. Anneme isyan edince "anne ol anlarsın" diyor benden ne bekliyor ne kadar çöp olduğunu mu anlayacağım.
Hayatınla ilgili bu kadar detay vermen ve de Ferihayı izliyor olman çok ilginç geldi. Soruna gelecek olursak evet izlemiştim Ferihayı ergenken. Emir’e hayrandım o zamanlar, onun için izliyordum zaten. Feriha karakteri sinirimi bozardı çünkü nasıl bir hayat yaşadığını kendi seçmedi ve etrafındakiler gibi olmak için yalan söyledi, çünkü onlar tarafından kabul görmek istiyordu. Bence gereksiz bir düşünce. Elinde olmayan sebeplerden dolayı dışlanıyorsa bir insan o kişiyi bağlamaz etrafındakilerin karakter sorunuyla alakalı bu. İnsan bulunduğu yeri kendisi güzelleştirir. Olmadığı bir insan gibi olmaya çalışmak ayrı bir kişilik sorunu zaten. Utanmakla alakalı değil.
Bunda kurtulamayacak bir şey yok. Boş ver keyfine bak sende. Tek derdin Feriha izlemek olsun. Bazen bende Avrupa Yakası bataklığına saplanıyorum ben bir türlü kurtarmıyorum kendimi bundan. Daha sonra ise zevk almaya bakıyorum :D