Selam KS ahalisi! Amerikan film sektörünün öncüsü Hollywood filmlerinde senaristlerin ve yönetmenlerin vazgeçemediği film klişeleri vardır. Bir örnek verecek olursam; korku filmlerinde ilk ölenin her zaman şişman ve gözlüklü karakter olması diyebilirim. Sizin aklınıza gelen Hollywood film klişeleri neler?Hadi herkes aklına ilk gelen film klişesini yazsın. 😃😃
- alo merkez hangisini kesiyim? - yesil ama renk körüysen hakkını helal et.. - oyle bi tel yok dalga mi geciyorsun? alo merkez - ne biliyim lan kafana göre takil.. renkler ve zevkler tartisilmaz - olm hadi la soylesene bisi telli babaya cevirdin beni - kes iste ya öff sen de amma kastin
Aciz başkanlar hep siyahi olur. Başı belaya giren başrol adam muhakkak eşinden boşanmış veya boşanmak üzeredir çocukları vardır film sonunda olayları çözer kahraman olur eşiyle barışır. Genelde sarışınlar aptal şişman ve gözlüklüler ilk ölen tiplerdir. Ve ne hikmetse hep uzaylılar onları bulur dünyayı hep onlar kurtarır.
Savaş filmleri propaganda ağırlıklı ve yalandır😂 mesela Düşman Hattı filminde kendilerini kahraman gibi göstermişlerdir ancak tarihte durumçok farklıdır. 😂😂😂
Şimdi siz söyleyince aklıma geldi. Kont Drakula ile ilgili bir film vardı. O filmde Kazıklı Voyvoda rolündeki kişi Fatih Sultan Mehmet'i öldürüyordu. Halbuki gerçekte tam tersi oldu..
Rambo serisini bilirsin aslında o savaşı ağır kayıplarla kaybetmiştir Amerika ancak yalan bir senaryo ile yüzleri kızarmadan propaganda filmi çekebilmişlerdir..
Evet, hikâyenin öncesini biliyorsanız o kısımlar daha da ilginçtir. Kazıklı Voyvoda ve Fatih çocukluk arkadaşıdır, beraber büyürler. Fakat daha sonraları voyvoda Türk düşmanı olur. Fatih, çocukluk arkadaşının bu tavrına bir anlam veremez ve ona defalarca uyarı mektubu yazar. En sonunda uyarıların hiçbirini dikkate almayan Voyvodaya karşı sefere çıkar. Voyvodanın başını vurdurur ve ibret-i alem için Eflak sokaklarında gezdirir..
çok seçiciyim çok önyargılıym her filmi izleme hevesi taşıyamıyorum klasikler güzel piyanist , the godfather bilim kurgu olarak sayılı sevdiğim var lucy , inception gibi fantastik sevmem pek ama karayip korsanlarına aşığım çizgifilmler masum ve güzeldir psikoloji seviyorum joker gibi hint filmleri de izlerim ama sadece belirli aktörlerdn
Bununla ilgili bir şey okumuştum. Amerikan filmlerinde kahramanlar hep dünyayı kurtarıyor çünkü senaryolarında aslında Hz. İsa'ya gönderme yapıyorlar diyordu. Dünya'nın sonunda Hz. İsa'nın yeryüzüne ineceği inancına yani..