Yani bizim milletimiz böyle vurmalı filmleri seviyor. Şiddet içerikli şeyler ilgi çekiyor. Bende dahil seviyorum. Ama sadece bunun bir hikayeden ibaret olduğunu bilecek şekilde izliyorum. Gidip elime silah almıyorum sevmem de asla. Bir tane kuru sıkı var köyde 3 sene önce aldım 1 kez kullandım ramazan ayında daha da elime almadım. Bu ayrıntı önemli çünkü özenen çok var. Kişinin karşısında ne olursa olsun yine kendisini yetiştirmek ona kalıyor.
Hayatım boyunca böyle dizileri hiç izlemedim. Türk insanı şiddeti çok seviyor maalesef. Bakıyorum adamlar her dizide 10 kişiyi öldürüyor ama ortada ne polis ne de savcı var. Hesap soran hiç kimse yok. Buda bana aşırı saçma mantıksız geliyor. Özellikle bizimkilerin çektikleri diziler gerçekten mide bulandırıcı. Hiç ilgimi çekmiyor.
Sadece Kurtlar Vadisi gerçekle alakalı kısımlara vurgu yapıyordu ve en gerçekçi Mafya dizisiydi. Mafyanın işleyişi, Devletin o dönemlerde Mafya babalarını nasıl kullandığı, o dönem yeraltından nasıl vergileri / kara paraların akladığı vs.
Diğer diziler sadece izlensin diye yapılan Mafya Dizileriydi. Mafya ile uzaktan yakından alakası yoktu.
Değişiyor. Bazı karakterler cuk diye oturuyor. Fakat dizilerde abartmıyor değiliz. Tanıdıklarımı, bildiklerimi baz alarak yazdım. Ek olarak, hepsi sert, gülmeyi unutmuş kişiler değil. Öyle yansıtıyorlar. :/
Şahsen hiç Türk dizisi izlemem. Nedenleri şınlar: 1- Sadece yüzü ve fiziği güzel diye mankenlerin oyuncu yapılmasına karşı bir protesto. 2- 3 saate yakın bölüm süreleri. Upuzun reklamlar, senaristlerin dizi süresini doldursun diye anlamsızca aralara müzikler serpiştşrmeleri, oyuncuların uzun uzadıya birbirlerine bakıştırılması. 3- Sürükleyici ve zeka pırıltısı olmayan kilişe senaryolar. 4- Gerçeklerden çok uzak kalışı. Mesela 10 kişi çatışıyor kimse ölmüyor gibi. 5- Türk milletini temsil etmemeleri. Ya yalılarda geçiyor ya barakalarda. Ya mafya, ya dolandırıcı, ya eşkiya, ya holding patronu. Neden her dizi %1 lik kesimi anlatıyor ki? Bizimkiler gibi dizilere hasret kaldık. Bizden olan insanlara.
Bu zerzeneşimle beraber sorduğunuz soruya da cevap verdiğimi düşünüyorum. Sağlıcakla kalın.
Kızlar mafya karakterlerini izleyip gerçek mafyalar da bunlar gibi karizma diye düşünüyor. Kız mafyaya hayranlık duyuyor aklında Tomy Shelby gibi bir izlenim geliyor, gerçekte o kişi tütün kaçakçısı reşo emmi derhal bu yanlıstan dönün
Hayatımda hiç izlemedim. Kurtlar vadisini bile. İzleyen arkadaşlarım vardı tiksiniyorum hatta o polatın böyle eblek bir bakışı var, aptal aptal tavırları var. Kesinlikle gerçeği yansıtmıyor ve bence Türk toplumunu çok olumsuz etkiliyor çukur, sıfır bir, edho, kurtlar vadisi gibi diziler. Şiddete teşvik ediyor diye düşünüyorum.
Çok sevdiğim bir arkadaşım yüzünden çukur dizisine baktım bir kaç bölüm.. Gülme geldi hep izlerken.. O kadar dayandım.. İzlemme. İnandırıcı gelmiyor.. Normal hayatta olaylar öyle akmıyor.. Çok saçma :))
Bence gerçeği yansıtmıyor tabi o dönemi çok bilmiyorum yani mafya dönemini Ama mafyalar acımasız olarak biliyoruz Ve poyraz karayel ve çukurdaki gibi aile babası mafya olmaz diye düşünüyorum zevkler renkler farklıdır