Son olarak “Aziz” dizisiyle ekranlarda yerini alan oyuncu öncesinde bir çok dizide Reyting rekorları kıran işlere imza attı. Son olarak ise Aziz dizisiyle tekrar ekranlara döndü..1979 yılında Konya'da doğan Murat Yıldırım Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun. Üniversite yıllarında Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'nda (YÜO) amatör olarak tiyatro çalışmalarında bulunmuş.2004 yılında Kadir İnanır'ın başrollerinde rol aldığı "Bütün Çocuklarım" dizisiyle televizyon dünyasında tanınan Yıldırım, "Fırtına", "Asi", "Aşk ve Ceza" ve "Suskunlar" gibi ses getiren televizyon dizilerinde yer aldı. Yıldırım, 2017 - 2019 yılları arasında "Kim milyoner olmak ister?" adlı programın sunuculuğunu üstlendi. Başarılı televizyon dizilerinin yanı sıra sinema filmlerinde de yer alan Yıldırım, "Güz Sancısı", "Araf ve Kırımlı"nın ardından "Kocan Kadar Konuş" filminde de rol aldı. Murat Yıldırım en son 2020 Ocak ayında başlayan Ramo dizisinde "Ramo" karakterini canlandırdı.
Murat Yıldırım’ın rol aldığı dizi ya da filmleri başarılı buluyor musunuz?
Selam terazininbiri, Murat Yıldırım'ı çok beğeniyorum. Türk dizi sektörünün olmazsa olmazı bence aşiret dizisine koy, karadeniz dizisine koy sırıtmaz. Ben çocukken Fırtınayı izlemiştim.
Fırtına tatlı hatıralar bırakan bir diziydi. Bunda elbette Murat Yıldırımın payı elbette büyük. Asiyi hiç izlemedim. Ama Aside de üst düzey bi oyunculuk sergilediğine eminim. Ramoya ise denk geldikçe bakmışlığım var bu adam her oynadığı diziye harikalar katıyor helal olsun diyorum.
Kim milyoner olmak isterde ise Kenan Işıktan sonra en iyisi bence.
Fırtına dizisinden beri tanıyorum beğeniyorum açıkçası. Suskunlarda da çok güzel iş çıkarmıştı. Ramo'da biraz yapmacık gibi hissettim ama yine de iyiydi izlediğim kadarı ile. Serseri değil de daha çok efendi karakterde ki roller yakışıyor adama. Üsten aşağı komple romantik bir havası var. Karizma ama karizması efsane adamın. Aziz dizisinde nasıl bir rol alıyor bilmiyorum artık Türk dizilerini izlemiyorum çünkü. Hep bu Murat Soner yüzünden ahah. Neyse Kariyeri başarı dolu bir oyuncu ve rollerin hakkını veriyor.
Murat Yıldırım'ı Asi dizisi ile tanıdım. Ama her oynadığı yapımda gerçekten başarılı bir oyunculuk sergiliyor. Kim Milyoner Olmak ister'deki sonucu olduğunu zaten hiç bahsetmiyorum orada da sempatikti.
Murat Yıldırım'ı oyuncu olarak çok beğenirim. Gerçekten çok iyi ve kaliteli bir oyuncu. Fakat siyasi duruşu yüzünden çok antipatik bir havası oluştu. Keşke o işlere girişmeseydi. Şimdi çok daha sevilen bir oyuncu olabilirdi
Ben dizinin başrol oyuncularından daha çok dizinin konusuna dikkat ederim. Dizinin konusunu yeteri kadar bizlere daha iyi lanse eden aktör olursa işte o zaman hem dizi hem aktör harika bir iş çıkarmış olur. İşte o zaman dizi tadından yenmez olur.
Suskunlar'da çok iyiydi, rüştünü de ispatladı. Onun haricinde Ramo tarzı karakter dizilerini izlemediğim için takip etmedim. Genel olarak başarılı biri tabii ki.