Alpaslan Büyük Selçuklu Dizisi?

Alpaslan Büyük Selçuklu dizisinin ilk bölümünü izlediniz mi? Ben izledim. Dizi hakkındaki görüşlerimi söylersem:

1- Dizide Alpaslan karakterini canlandıran Barış Arduç'u pek beğenmedim. Fena rol yapıyor denilemez fakat tip olarak bana pek yakışıklı gelmedi. Gönül isterdi ki Alpaslan karakterini daha yakışıklı bir oyuncu canlandırsın.

2- Selçuklu karakterlerini canlandırması için hep esmer, siyah saçlı ve sakallı oyuncuları seçmişler. Ayrıca çoğunun tipleri de çekik gözlü değil, hatta tam tersi tipleri Araplara, İranlılara ve Kürtlere benziyor :D Selçuklular arasında tipi Orta Asya Türklerine benzeyen oyuncu pek göremedim. Bir tek Tuğrul Bey'i canlandıran adamın tipiyle Fahriye Evcen'in tipi Türklere çok benziyor, diğerlerinin alakası yok. Çoğu oyuncu tip olarak bildiğin Anadolu veya Ortadoğu insanı.

3- Dizinin süresi çok uzun, 3 saate yakın. İleriki bölümlerde bu süreyi 2 saatin altına indirmeliler yoksa bir yerden sonra uzun bölümler insanı sıkıyor, diziyi bırakmamıza sebep oluyor.

4- Dizinin iyi tarafları da var. Dizide 2 tane çok güzel olan ve iyi rol yapan kadın var. Bunlar Fahriye Evcen'le Evadokya karakterini canlandıran kadın. Ayrıca Tuğrul Beyi canlandıran adam da rolünü çok iyi oynadı. Diziyi izlersem sadece bu 3 oyuncu için izleyecem.

Sizin dizi hakkındaki görüşleriniz nedir?