Çok entresan bir konusu vardı. Acemi bir işti ama nedense izlerdim.
2012’de yayınlanıyordu ve zaten 9 bölüm. Keşke şimdiki zamanda da Türkiye’de bilimkurgu yapımları görsek. Sonuçta yeni denemeler, girişimler olmadıkça Türk dizi sektörü aşk, mafya, entrika kanserinden kurtulamayacak..
Türk bilimkurgu-komedi dizisi olan Türk’ün Uzayla İmtihanı’nı hiç i̇zledin mi?
Ya şöyle bir şey var. Bir iş ne kadar acemice olursa olsun bana da nedense bir çekici geliyor. Yani anlam veremediğim bir şekilde oturup bölüm bölüm izlerim. Ben izledim zamanın da birkaç bölüm bana göre gayet keyifli bir diziydi. İlla ki Emmy ödülü kazanmasına gerek yok bence.
Aklıma korku filmlerini ti ye alan "Korkunç Bir Film" geldi.
Eğer ki bilim kurgu yönünden sağlam kaliteli bir film yapılsa, bu dizilerde en azından ti ye alacak ya da olayın komik yönlerini göstermiş olacak. Ben izleyicinin Türk komedi - bilimkurgu tarzına alışık olmadığı düşüncesindeyim.
Ama bir "Turist Ömer Uzay Yolunda" filmi mesela o dönemin imkanına göre yapılmış komik bir film. Halende seveni vardır mutlaka. Ancak beğenilme nedeni kuşkusuz ki Sadri Alışık'tan ötürü.
Ülke de bu konuda maalesef ki saçma bir şekilde gelişime ve yeniliğe kapalıyız. İlla dram olacak mafya olacak imkansız aşk olacak. Şu kadroya bakıldığı zaman izlemesinin keyifli olabileceği aşikar ama bizim ülke de önce taşlıyorlar sonra gömüyorlar. Ama bu veya buna benzer yapımları dış kulvarlarda gördüğümüz zaman oha adamlar yapmış diye başlayıp TT ye taşıyoruz.
Evet.. nedense bu tarz yeni şeylere kapalı bir toplumuz. Yerli olunca yeriyoruz. Gömüyoruz. Yabacı olunca “bilimkurguda mantık aranmaz ya izle işte” diyoruz.
Eh bu adamlar da ne yapsın her yıl bir kaç ağa ölecek kahya ağa olacak mahalleler teksas'a bile bizde bu kadar değil be dedirtecek bizde oturup tek solukta izleyip gerekirse gıyabında cenaze namazımızı kılacağız ahaha
bir iki bölümünü izledim.. hoş bir diziydi. fena değildi. bu tip yapımlara destek verilirse ilerde belki bir Uzay Yolu tadında türk işi bir yapım ortaya çıkar.