Muhteşem Yüzyıl videolarına denk geldikçe izlerim YouTube'ta. Diriliş Osman ve Selçuklu dizilerinin, Muhteşem Yüzyıl'dan daha fazla gerçeği yansıttığını söylerler. Ancak şurası da bir gerçek ki, dizilerin asıl amacı gerçek tarihi öğretmek değil, reyting kırmaktır. Ve farklı olaylar ekleyerek izleyicileri ekrana kilitlemesi gerekir. Gene de saçma sapan aşk dizilerinden daha faydalı görüyorum zira bu dizileri izleyen insanların merak ettikleri için tarihi kitaplar alıp okuduklarına tanık oldum. En azından belli bir kitleyi okumaya teşvik ettirebiliyorlar.
Tarihini okumak yerine böyle canımsın dizilerle öğrenmeye çalışan belli bir embesil kesim ilk kerhaneyi açan ilk şarap fabrikasını açan Abdülhamidi atası yerine koyup bu ülkeyi kurtaran cumhuriyeti getiren ATATÜRK'ü vatan haini ilan eder ülke cahil kaldı dedelerimizin mezar taşını okuyamıyoruz deyip kuranı kerim deki okunusla Arapça yazılısı aynı sanan cahil kesim aynıdır ulan hadi o dönem cahil kaldın eyvallah 20 senedir bu ülkede açılmadığı kadar kuran kursu açıldı niye ogrenmedin fatiha süresinin anlamını bilmeyen adam Arapça'dan bahseder bu ülkede kaç tane cami var bilen var mı al ayasofyaya açıldığında izdiham vardı şimdi iki sıra saf zor oluyor o yüzden cahillerle uğraşmak çok zor kardeşim
bu dizilerle bu gunu yonlendirme cabalari olmasa mukemmel bir tarihdir osmanli tarihi fakat amac osmanli tarihinden cok bu nesle osmanli tarihi izletiyoruz diye nasil yonlendirmeler yapariz onun derdindeler maalesef
Sadece muhteşem yüzyılı izledim Türk yapımı olarak, bir de çok eskilerden TV'de rastgeldiğim Kore tarihi üzerine dizileri izlerdim ama sorsan adlarını hatırlamıyorum bile
Ben o dizilerin kitaplarıyla büyüdüm o sebepten bana çok boş geliyor birine bakıyorum avrupai bir ortam diğerine bakıyorum herkes bir dürüst bir doğru Her kurum kendi bakış açısına göre saçmalayıp öyle çekmiş Aha barbaroslar vardı bakmam denk geldim sanırsın iyilik melekleri yaw bunlar bildiğin adam kesen yağma talan yapan korsanlardı ne ara iyilik meleği olmuşlar bizim tarihimiz ama gerçek bu
Tarih dizilerden değil, kitaplardan öğrenilir. Belki bazı tarih belgeselleri de bunda etkili olabilir ama diziler asla tarih öğretmez, onların amacı farklıdır. Ancak bu diziler sürekli yayınlanmalı bence. Neden derseniz buyrun yanıtı:
hayır çünkü alayı yalan ve şişirilmiş programlar süleyman şah ertuğrul gazinin babası değil dedesidir devlet nasıl göz yumuyor bu rezalete anlamış değilim
@NeyyyyMıstaamNeyyyy İyi de o bir tarih belgeseli degildi ki zaman kavrami tarihin gidişine göre işletilsin. Senaryo en çok neye odaklanirsa o konular daha uzun işleniyor. Ayrıca nitelikli savaş sahneleri çekmek ciddi bir prodüksiyon maliyeti gerektiriyor.
@NeyyyyMıstaamNeyyyy Baştan sona izledim. Ama sanırım sen pek iyi izleyemedin. Önyargılarına teslim olmuşsun gibi. hissettim. İnan bana yanlı, algı oluşturan, kalitesiz hiç bir prodüksiyonu izlemem.