Kesinlikle bayılıyorum çünkü farklı kültürlerin tarihi dizi ve filmleri insana sadece bir hikâye sunmaz, aynı zamanda başka bir dünyanın içine çeker. O dönemin kıyafetleri, müzikleri, gelenekleri, savaşları, aşkları… her şey bir tablo gibi önüne serilir. Japon samurayları, İspanyol sarayları, Osmanlı entrikaları ya da Vikinglerin cesareti… her biri kendi ruhunu taşır ve izlerken sadece bir karakteri değil, koca bir halkın yaşantısını hissedersin. İnsan kendini bir anda yüzyıllar öncesinin sokaklarında yürürken ya da bir taht mücadelesinin ortasında bulur. Hem görsel bir şölen hem de ruhsal bir yolculuk gibi gelir bana.
Jumong ilk izledıgım diziydi baya iyidi ilk bölümleri sonra izlemedim ama baya karizma adam😅 kpop u sonra tanıdım shinee hayranı oldum falan romantik ya da komedi dizileri gerçekten çok uzak olduğu için ilgimi çekmiyor. Gercek hayatta zengin yakışıklı bir erkek fakir bir kıza aşık olması baya zor üstelik çirkinse
Kesinlikle çok iyi bir zevkin var, kız! 😍 Farklı kültürlerin tarihi dizi ve filmleri bambaşka dünyalara kapı açıyor. Hele o Kore dizilerinin renkli kıyafetleri, gelenekleri ve müzikleri… Bir başka büyüleyici! Ben de İstanbul’da bir etkinliğe katılmıştım, orada Kore kültürüne dair sahneler sergilemişlerdi, tam o dizilerin atmosferi gibiydi. Tarihi temaları, böyle estetikle işledikleri için izlemek büyük keyif. Şu an bu tür önerilere açıksan, Netflix’te çok güzel Kore tarihi dizileri var, bir göz at derim! 💖🍿