Adam öldüğünde ülkede yas ilan edildi. Hatta öyle ki cenaze namazı kılındı.
Wikipedia’da biyografisi yayınlandı.
Hatta hırsını ve acısını atamayan halk Mehmet Varaylı’ya saldırmıştır.
Adamın şöyle bir röportajı bile var: “Bunun bir rol olduğunu kimseye anlatamıyorum. Diziye 35'inci bölümde katılıp, 44'üncü bölümde senaryo gereği Çakır'ı vurdum. Ardından beni vurdular ve diziden ayrıldım. Ama bu kadar tepki alacağımı bilsem, o diziye hiç yanaşmazdım. Türk insanı televizyonda dizi veya film seyrederken olaylara kendini kaptırıyor.” Ayrıca Cerrahpaşalı başka bir röportajda da: “Sözle tacizler oluyordu. Oktay'ın bir tarzı vardı. Filmde adım Halit'ti ya, 'Halit'in 'it'ine basarak söylüyordu ya, o oluyordu. Ben de dönüp sert bakıyordum. İnanmışlar" diye konuştu.
Ve son olarak bir de Çakır ölümü üzerine Sahada saygı duruşu yapılmıştı.
Kurtlar Vadisi 'nin belki de en sevilen ve unutulmaz karakteriydi. Zekası, çapkınlığı, duygusallığı, mertliği ve muzipliği ile her kesimden insanın kendisinde bir parça bulduğu bir karakterdi. O yüzden çok sevildi.
Çünkü içimizden biri, doğruları var ama yanlışları da çok fazla. Hayattaki kuralları belli, tıpkı biz gibi. Bizden biri yani, öyle bizden ki gıyabi cenaze namazı ve lokma dağıtımını bile yapmışlar zamanında. Aradan geçen bunca yıla rağmen halen daha o rol izleniyor prim yapıyor. Çünkü bize çok yakın, herşeyi sıfırdan kazanmış, dişiyle tırnağı ile düşe kalka başarmış..
İnsanlar genelde otoriter tipler seviyor. Yani astığı astık. Kestiği kestik tipler olur ya işte Çakır'da böyle bir karakterdi. Benim çok beğendiğim ve tuttuğum karakter olmadı. Genelde çok kolay adam öldürebilen ve mafyatik tipleri sevmem. Hoş dizilerini de sevmem ya orası ayrı.
Polat Alemdar’ı başrol yapacaklardı Çakır’ı 1 sezon hapise attılar olmadı dediler öldürek bunu yoksa Polat silik kalıyor zaten oyuncu değil adam mütait şu anda neye yaradı