Sadece bir sahnesi dışında herkesin rahatlıkla izleyebileceği hatta mutlaka izlemesi gerektiğini düşündüğüm filmler arasında. Bir insanın başına gelebilecek en kötü iftira "pedofili" suçlaması olsa gerek. Aa bi de şey var işlemediği suçtan dolayı "adalet" adı altında "terörist, bölücü" damgası yemek. Neyse oralara çok girmeyelim.
Film eşinden boşanmış bir anaokulu ögretmeninin oğluyla beraber yaşadığı ayrı bir kasabada 4-5 yaşlarında ögrencisi olan Clara'nın kendisine duyduğu çocukluk aşkı acısından dolayı "taciz" suçlamalarıyla başlıyor. Filmin vermek istediği mesajlar çok ama en göze çarpanlar arasında bence "çamur at izi kalsın" ve toplumun linç etme içgüdüsünün aslında değerlerine bağlı olmalarından ziyade bazı duygularını tatmin etmesine çabasına dayanıyor.
Hayır izlemedim. Ancak şöyle bir not düşmek isterim. Bu kapakta ki adam Death Stranding isimli bir oyunda da aynen bu şekilde yapılmış. Tıpa tıp aynısı.