Selam, Yarın "Bozkır Arslanı Celaleddin" dizisi ATV de başlayacak. Diziyi heyecanla bekliyorum. Tarihi dizi konularında çok başarılı bir sektörüz. Diriliş Ertuğrul'un reytinglerine, izlenmesine falan bakınca zamanında hala geçebilen olmadı keza Kuruluş Osman'da öyle. Yarin başlayacak olan "Bozkır Arslanı Celaleddin" dizini izleyecek misiniz, tarihi dizileri seviyor musunuz?
"Bozkır Arslanı Celaleddin" dizini izleyecek misiniz, tarihi dizileri seviyor musunuz?
Başroldeki oyuncu Emre Kıvılcım, kendisini iki sene evvel sinemada "Türkler Geliyor" filminde akıncı beyi olarak izlemiştim, ne tesadüftür yeni dizisinde de o filmden birkaç kişiyle beraber oynayacak, yani demek ki o film bu dizi için bir fragmandı.
Diziyi takip edeceğim inşaAllâh, muhtemelen tutacaktır. Popüler kültürün aynasında, müstehcenlik izlemektense bu tip tarihi dizileri izlemek daha mantıklı her zaman. Şu sıra en iyi tarihî dizi Uyanış Selçuklu olsa da sanıyorum bu diziyle beraber hâli hazırda izlenme oranı yüksek 4 tane tarihî dizi olacak, Abdülhamid'i saymazsak. Bunlar güzel durumlar bence, yolu bahtı açık olsun.
Ya yemin ediyorum artık art niyetli yapıyorlar yemin ediyorum. Cüneyt Arkın aşığıydık biz. Onun tarihi filmleriyle büyüdük. Soğuttular böyle dizilerle beni. Salak turnusolu diziler bunlar kusura bakmasın izleyenler. Ya bunlar ya dedikodu aldatma ihtiras aşk üçgeni dizileri. Bir tane kaliteli sürükleyici dizi yapmak zor mu?
Özellikle Orta Çağ'da geçen çok fazla dizi türedi ve izlenme sayıları da fazla. Ve anladığım kadarıyla Muhteşem Yüzyıl gibi derin aşk ve entrika konularına da dayanmıyorlar.
Diriliş ertuprul osman selçuklu falan bunlarla aynı mantıkta olacak belliki tamamen şov amaçlı geliyor bana hiç bir inandırıcılığı yok o yüzden izlemeyeceğim sanırım