Film konusuna gelirsek de Arog ve Gora filmleri harici adam akıllı bir film çıkaramadı, hepsi çöp.
Sizce de Cem Yılmaz abartılmış bir balon mu?

Cem Yılmaz 1973 doğumludur, benimle yaşıttır.
İlk ünlü olduğu zamanlar karikatüristti. Bende iki cilt karikatir kitabı da vardır.
Leman kültür kafede çıktığı bir doğaçlama stand up gösteriden sonra ünlü olmuştur. O zaman 23 yaşındaydı. Ardından salon gösterileri, Telsim GSM firmasının reklamları, Opet reklamları derken inanılmaz büyük paralar kazandı.
30 yaşını geçtiğinde artık espirilerine baktığında aslında kendini çok fazla tekrar etmiyor olsa da değişen gündeme ve konulara adapte olamadığı ortada. Bana göre Gora ve yahşi batı filmleri dışındaki filmleri çöp sayılır.
Bugün Opet reklamlarında oynuyor ama 20 yıl önceki Opet reklamlarının yarattığı etkinin fersah fersah gerisinde olduğu da bir gerçek olarak karşımızda.
Parasından ve şöhretinden dolayı çok güzel kadınlarla birliktelikler yaşadı. Ama ben artık sönmüş bir balon olduğunu düşünüyorum.
İnsanların sanat anlayışları farklıdır ve bu farklılık kimse hakkında ''balon'' diye ifade etme hakkı tanımaz...
Tarkan'ı beğenmeyen birisinin ona balon demesi Tarkan'ın balon olduğu anlamı taşımaz, onun tarzı değildir Tarkan... Kemal Sunal'a ülkece hastayızdır, ama burada başlık açsam ona hiç gülmüyorum yazan en az 10 kişi buluruz, bu Kemal Sunal'ın güldürü ustası olduğuna gölge düşürür mü?
Ceml Yılmaz da bu ülkede bir idoldür, bir ekoldür, ve öncüdür de... Sinema dediğimiz olay da bir göreceli kavramdır. Filmini sevmeyebiliriz, film cidden kötü de olabilir ama bu kişiye göre de değişebilir. Hastası olan ve defalarca izleyen milyonlar da vardır...
Misal Arka Sokaklar dizisi. Ben 1 dakikasını bile izlemedim o dizinin. Şimdi desem ki ''Arka Sokaklar da dizi mi bee, balon o balooon'' bir çoğunluk bana hak da verebilir bence.
Lakin hak verseler ne yazar , benim 1 dakikasını bile izlemediğim dizi 15 sezondur televizyonda yayınlanıyor ve 584ncü bölümü yayınlanacak. Demek ki birileri ısrarla izliyor ve takip ediyor, seviliyor ki 584 bölümdür devam ediyor...
Sen gel yıllarını karikatüre ver, komediye ver, sanat için söv, sanat için sövül, kıçındaki kıllar ağarsın bu işlerle uğraşırken, sosyal medyada daha bıyığı terlememiş bebeler gelsin senin yıllarını karalasın... Yazık, Cem YILMAZ bu ülkenin yetiştirdiği en kaliteli komedyenler içindedir, bir insandan her işinin belli kalitede olmasını beklemek saçmalık olur, bu tek düzelik olur, hayat gibi çalışmalarımız da inişlidir, çıkışlıdır bu sizi balon yapmaz, emektar yapar...
Ülkemizin en iyi komedyeni değil bana göre. Çok Güzel Hareketler Bunlar 1 Ekibi 1 numaramdır. Yılmaz Erdoğan da Cem Yılmaz'dan daha komik ve daha iyi filmlere imza atmış bir isimdir. Yılmaz Erdoğan gerçekten bir değerdir. Ata Demirer'in Tek Kişilik Dev Kadro 1 gösterisi bugüne kadar izlediğim en komik stand up gösterisidir. Şafak Sezer bu sektörden el çekse çok iyi olur.
Cevap
48Cevap
2010 sonrası kayda değer bişey yok
Cem Yılmazın bana göre sadece 2 filmi komikti o da kendisinden çok ekip arkadaşlarının başarısı ve konunun güzelliği ile ilgiliydi.
Yine biz o filmlerde de aradaki olaylara gülüyoruz.

Mesela ben bu sahnede düşen adama güldüm. Çünkü çok güzel aptal rolü yapmıştı.
Sahne şovlarında da o anlatılan muhabbeti arkadaş ortamında başkası anlatsa gülünebilir.
Tabi ki %100 balon değil ama çoğu şişirme bir balondur.
Kesinlikle değil. Ülkede stand up şov kültürünün yerleşmesini sağlayan, Bir Tat Bir Doku’dan başlayarak gösterilerinin başlarda vcd-dvd sonrasında sinemada gösterilmesi gibi yenilikler getirmiş, birçok sinema filmi çekmiş ve bunlarda genel olarak bir ortalama veya ortalama üstü bir çıtayı tutturmuş, senaryolarını kitaplaştırmış, senfoni orkestrası yönetmekten şarkı üretmeye kadar müzik alanına da el atmış ve gösterilerini de başarıyla yürüten ve her kesimden insanın bu başarıyı kabullendiği biridir. Başarılarını da en şok stand up’çılar takdir ediyor. Hasan Can Kaya, Kemal Ayça, İlker Gümüşoluk gibi kişilere bakarsanız daha iyi anlaşılır.
Esprileri herkese hitap etmeyebilir, kimi kara mizahtan kimi ofansif mizahtan kimi bar ortamı felsefi mizahtan kimi Seinfeld tarzı günlük hayatın mizahından hoşlanır, kimi de daha slapstick tarzı mizahtan hoşlanır. Balon demek haksızlık olur.
Hayır sadece yaşlandı.
Hanginiz 3 element ateş su toprak tahta diye makara yapmadınız.
Filmler ayrı ayrı başka bir kategoride değerlendirilebilir ama mizah zeka işidir ve Cem çok zeki bir adam.
Sahne şovlarında anlattığı kadın erkek muhabbetleri hepimizin hep dilinde.
Mizah sonsuz bir şey ama mesleği bu olunca insanın tıkanması, tükenmesi de çok normal geliyor bana.
Balon değil bence asla değil.
İzlediğim bir insan değildi. Bir-iki gösterisine denk geldim mimik oynamadı. Mizah zeka işidir evet ama ben zeka içerikli espirilerine denk gelmedim. 5 yaşındaki çocuğa söylesen o biile anlar. Fazla abartı. Ayrıca hakaret içermediği sürece herkes herkesi eleştirebilir. Yok öyle yıllarını oraya verdi buraya verdi falan ki kendileri de bunu biliyor.
Her zaman komik olmak zorunda değil ki biri. Bütün kadınları toplasan onun stand up ları ile insanları güldürdüğü kadar güldürmemişlerdir insanları. Bence feministlik kasmak yerine biraz iyimser ol. Çoğu feminist Cem Yılmazdan nefret ediyor. Çünkü erkek düşmanlıkları her yerlerini sarmış. Biraz sevgiyle bakın erkeklere. Şu feministliği de bırakın.
sizinle aynı fikirde değilim..
eğer bunu söyleyecek olursak, birçok oyuncuya çok daha ağır ithamlar bulunmamız gerekir..
çöp dediğiniz filmler arasında karakomikler, av mevsimi ve hokkabaz filmlerinde oyunculuğu gayet iyiydi..
bunlar dışında zirvesi de bence iftarlık gazoz filmidir..
Bu adamı hiç sevmiyorum bir videosuna denk geldim geçen bakayım bakalım neresi komik dedim sabırla videonun bitmesini bekledim😂
Ve söylüyorum abartılacak gibi bir komedyen değil gerçekten beni güldüren insanlar
Ata Demirer, Atalay demirci, sefa Doğanay
Cem Yılmaz'ı komik bulmuyorum kadınlar buna bayılıyor nedense ahu Tuğba, Ebru Şallı, Serenay Sarıkaya, Ayşe hatun Önal buda bildiklerim hep güzel kadınlarla yatıp kalkıyor tıp var desem o da yok parası kuvvetli herhalde
Ben sadece yaşlandığını düşünüyorum. Senelerdir adamın filmlerinden gösterilerine kadar ağzından çıkan her lafı atasözü gibi nesilden nesile hala muhabbet esnalarında kullanıyoruz Cem Yılmaz’a balon dersek ülkede sanatçı yoktur demektir
Herseyden once milli olmak onemli. Sen bu halktan kazanip bu jalki kucumsuyosun ve birilerine usaklik ediyosun. Stand-up konusunda gayet iyi ama filmlerini sevmiyorum. Ne yapsam izlenir havasinda oda gayet rahat. Bi sekilde marka olmus bu ulkede, kotu e yapsa para kazaniyor.
Kesinlikle katılmıyorum. Büyük ihtimal bunun böyle olduğunu düşünen insanlar İQ seviyelerinin düşüklüğü yüzünden Üstad'ın yapığı espri ve tespitleri anlayamıyor.
iftarlık gazoz filmine sen çöp diyorsan , sana boşuna dil dökmeme hic gerek yok , sen filmden anlamiyorsun demek.. sen daha iyi bir senaryo yaz da görelim o zaman.. öyle oturdugun yerden boş boş konusuyorsun.. yaz hadi bi senaryo.. yazamiyorsan da yapılan işlere çamur atma.. bye
Hayır bence değil. Bir dönem ne yapsa ne söylese olay olmuş hatta fenomen olmuştur. Sonra zamanlarda yaptığı işleri ben de beğenmiyorum ama bu balon olduğu anlamına gelmez.
Cem yılmaz benim için beni zerre güldürmeyen, son derece itici bulduğum, asla bir film veya gösterisini izlemediğim ve de insanların neden bu kadar ilgi duyduğunu anlamadığım gereksiz bir insan 👌
Adamın esprileri o kadar iyi ki herkes kendi cümlesinde kullanıp insanları güldürebiliyor adamın esprileri o söyledi diye komik değiller yani çok ince ve eskimeyen zamandan bağımsız bir komedyen
Ben Cem Yılmaz gibi bit komediyen görmedim bana göre açık ara önde, peki size göre en iyisi hangisi, sakın Şahan Göğebakan mı, bana göre bu adam tam bir ayı
Cem Yılmaz'ın bazı esprileeine gülmüyor olabilirsin ama komple başarısız da demezsin yani kusura bakma da. Adam baya başarılı birisi yıllardır da bu işi yapıyor
Biİm insanımız değerini anlayamıyor. Zeki, akıllı, komik iyi analizci. Türk toplumunu güldürmek kolaydır. Türk toplumunda tahtını kaybetmek kolaydır ama hala tahtında oturuyor. 30 senedir o tahtta
Tamam kabul son dönem işleri başarısız
Lakin boş ve şişirme demek büyük yanlış olur zira cem yılmaz kendi kulvarında başarılı ve kanıtlamış bir mizahçıdır
Sadece yaşlandı ve tahtını bırakacak birini arıyor.
Ayrıca şunu unutmayın; sahneye çıktığı anda o komedyen cem yılmaz, fakat sosyal hayatta o vatandaş cem yılmaz. Bunu bilmek gerek.
Bence Cem Yılmaz başarılı fakat her şeyi tek başına yapabileceğini düşünüyor yani filmlerinde başka birilerinden yardım aldıysa çok daha eğlenceli şeyler çıkarılabilir ama sadece kendi oynuyor onun dışında bence Türkiye’de talk show yapan sayılı insanlardan olduğu için başarılı yine de seviyorum
Saçmalamayın be cem yılmaz gibisi mi var pek yakında filmi falan çok güzeldi bı tek su dram filmleri çok kötüydü
Aynen. Stand up komedyn olarak üstü yok
Tolgshow a katıldığı bölümü izleyin ve hazırlıksız bir programda beyazıt öztürk ün bile kat kat iyi olduğunu gözünüzle görün.
Fakat stand up işinde açık ara en iyisi
"Bazı" diye ele aldığınız mizahları da dahil diğer mizah showlarını beğenmiyorum. Bu adam bana hiç komik gelmiyor.
Bu adamın yaptığı espirile gülmeyen bir tek benmiyim. 1 2 filmi haricinde hiç birşeyi beni tatmin etmiyor. Dediğiniz gibi balon yapıyorlar
Kesinlikle.
Mizah seviyesi için üst düzey diyorlar ancak bazen gerçekten saçmalıyor.
Kimse kandırmasın kendini :)
Adam işinde gayet başarılı, yenilikçi birisi de. Özel hayatı ile çok gündeme geliyor ona anlam veremiyorum ben.
Cem Yılmaz’ın çoğu esprisi incedir, anlamayanlar için komik gelmemesi çok normal. Adam zeka içeren espriler yapıyor.
Ben balon olduğunu düşünmüyorum. Adam zeki belli ve harika tespitleri var. Her söylemi, her filmi harika olacak diye bir şey yok.
Ben abartılmasını normal karşılıyorum. Abartıldığı doğru ama Türkiye'de daha iyisi yok ki mizah konusunda. Adam yetenekli, adam komik, zeki...
Eksiye yazdım buraya da yazmak istemiyorum. Tek bir şey söyleceğim. Cem Yılmaz Türkiye'nin başına gelmiş en başarılı komedi uzmanıdır.
Onun yaptigi komediler bir omur yeter ona kaliteli esprileri var ve yeniden tekrar tekrar izlesem de ayni shekilde guluyorum komedi zor is.
Tercih. Bence başarılıdır. Türkiyede komedi deseler ilk 5 in kesinlikle içerisindedir.
Aynen öyle tv de çıkınca kanal değiştiriyorum hiç sevmem komik bulmam
mesaj atamıyorum :))
Bence samimi duruyor neden dersen kibirsiz insanlara saygim var
Kendini tamamlamis bence..
Acun gibi sacma yalakalar yerine cem yilmaz tercihimdir
Parasini hakediyor
Zamanı geçti sadece. Güzel tespitler ve gösteriler yaptı, güldük eğlendik. Kendini yenileyemedi ya da ihtiyaç duymadı, esprileri ve filmleri klişeleşti. Normal bir şey, ölene kadar komik olamaz kimse.
Ben izlemem ama bir keresinde bel altı esprisini dinledim tesadufen heç sevmediğim ve komik olmayan espriler bunlar
Kesinlikle kendi anlatıp kendi gülüyor arkadan kahkaha efekti
Onun için bir şey diyemem ama Serenay Sarıkaya ile ilişkileri olduktan sonra gözümde ikisi de bitti.
Bana göre evet fazla abartılıyor ve bana komik gelmiyor aksine itici bir adam.
alaninda en iyisi :)
yani kime neye gore balon bu balonsa ucurtma hangisi :)
Nefret ediyorum o adamdan hic izlemem takipte etmem bi antipatik geliyo sevemedim hic
Hayır değil bence arog ve gora dışndaki filmleri daha iyi 😏 Pek Yakında mesela
O dediğin kişiler yüksekten bakmadılar. Onlar halkın tarafını seçip uygun görmedikleri şeyler için otoriteyi karşılarına aldılar. Ben o sanatçılar ile cem yılmaz ı aynı kefeye koymam. Ben cem yılmazı komedyen ve film yapımcılığı ile değerlendiriyorum. Çoğu filmindeki oyunculuğu beğenmek ile beraber bazı yapılarını başarılı buluyorum. Eski stand up gösterilerini başarılı bulmakla beraber sürekli üretemediği için inişte görüyorum.
Cem Yılmaz balon olsaydı çoktan sönmüştü kendini ispatlamış bir isim
Tabikide öyle. Mizahtan anladığını düşünmüyorum. Aykut Elmas >bütün komedyenler
Cem Yilmaz bu işin ustasıdır. aksini soyleyen mizahtan anlamìyordur.
Hayır bu düşünceye katılmıyorum. Bir insandan sürekli komik olması bekleniyor, asıl saçma olan bu.
Saçma sapan konuşmayın ve eleştiri yaparken haddinizi bilin. Kime balon diyorsunuz, ayıptır be
Adamın stand up gösterileri ve mizahı yeter. Zaten siz de bunu belirtmişsiniz.
Kesinlikle öyle. Bence gayet sıradan bir adam ve aşırı abartılan birisi. Bir kere bile oturup bir gösterisini veya videosunu izlememişimdir
Onun için böyle düşünüyor ola bilirmisin sjsjsjsjsj
Bende saçma buluyorum abartılmış ve masonların ülkenin ahlaki değerlerini bozmasi için para verdiği sıradan birisi
Bu adama bir defa bile gülemedim, ayrıyeten çok da itici.
Zevksizsin diyecek. bisey yok
Abartılmış olabilir ama balon değil ama aslında bakarsan komedi demek birazda öyel zaten çok klasik şeyler ve çok saçmalıyorlar piyasadakilerin durumu bu en azından
Bide demişlerki cem yılmazın espirilerini beğenmeyenin ıq su düşük. Asıl ona gülenlerin ıq su düşük. Anlamıyorum bu adam nasıl bukadar ünlü oldu komedyen oldu.
Showları iyi ama filmleri bir boka benzemiyor hiçbirini sonuna kadar izleyemedim
Bence Cem yılmaz başarılı bir komedyen sadece herkes gibi zamana yenik düşüyor ve bu herkesin başına gelir istisnasız.
Gülmeyen tek ben değilmişim demek ki..
Adama burda bile talep var siz balon diyorsunuz. :D
Recep ivediğin izlendiği bi ülkede cem yılmaz ğlkenin aydınlık yüzü kalır
Kızlar nefret ediyor Cem Yılmazdan sanırım abazan olarak görüyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?