Bugün Insta’da karşıma yine Brooklyn 9-9 sahneleri çıktı. Gerçekten hafızam silinse de tekrar izlesem diyorum sık sık ehfjsnSizin, bugün hafızam kaybolsa yarın tekrar izlemeye başlarım diyeceğiniz dizi hangisi?
Bugün hafızanızı kaybetseniz, yarın ilk hangi diziyi yeniden izlerseniz?
Mecnun, ilkokul yıllarında trafik kazası geçiren ve kaza sonunda felç olan bir çocuktur. 103 bölümdür yayınlanan dizi, aslında felçli Mecnun'un aklından geçen hayal ürünüdür. Annesi Mecnun'a bakamaz ve oğlunu terk eder. Aslında taksici olan babası İskender ise işini bırakıp oğluyla ilgilenmeye başlar.
Dizideki Leyla karakteri, Mecnun'un felç geçirmeden önce okulda âşık olduğu kızın ismidir. Leyla'yı tam olarak hatırlayamadığı için dizide dört farklı Leyla yer almıştır. Leyla karakterinin sürekli değişmesinin bir başka nedeni ise Mecnun'un televizyondan izlediği dizilerde gördüğü kadın karakterlerdir. Bu karakterlere âşık olduğu için Leyla'yı, gördüğü oyunculara benzetmiştir.
Dizideki Erdal Bakkal karakteri aslında babasının Mecnun'a yemek yedirmeye çalışırken Mecnun'un gözüne ilişen tuzluktur. Babası sürekli "Erdal siparişleri getirdi." dediği için Mecnun, Erdal'ı bu tuzluğa benzetmiştir. Erdal Bakkal'ın karısı Nurten ise yine tuzluğun yanındaki karabiberliktir. Bu yüzden karısı siyah tonlarda makyajlıdır. Çocuklarının yumurta olarak dizide gösterilmesinin nedeni de bu şekilde anlaşılabilmektedir. Tuzluk, karabiberlik ve yumurta, Mecnun'un sabah kahvaltısında sıklıkla gördüklerinden türettiği hayal kahramanlarıdır.
Dizideki İsmail Abi karakteri, Mecnun'un yatağının hemen karşısında duran akvaryumdaki Japon balığıdır. Bu balık renklidir, İsmail Abi karakterinin renkli giyinme sebebi de budur. Mecnun'un babası akvaryuma bir balık daha koymuş ama balık ertesi gün ölmüştür. Bu nedenle Mecnun, İsmail Abi karakterini sürekli hüzünlü olarak hayal etmiştir.
Yavuz karakteri geceleri camdan içeri süzülen ağaç dallarının gölgesidir. Bu gölgeler sadece geceleri geldiği, siyah olduğu ve camdan göründüğü için Mecnun bu gölgeyi kafasında bir hırsız olarak hayal eder. Dizide Yavuz karakteri çoğunlukla kapı yerine pencerelerden eve girer.
Dizideki Kaan karakteri ise; Mecnun'un çocukluk arkadaşıdır. Bu yüzden hep küçük ve asla büyümez. Zeki ve gözlüklüdür.
Ak Sakallı Dede karakteri ise Mecnun'a yapılan aşı, şırınga ise Ak Sakallı Dede'nin asasıdır. Ak Sakallı Dede, Mecnun'un vücudundaki mikroplarla yani Karabasan'la savaşır.
Valla hafızamı kaybetsem ben ilk taht oyunlarını tekrar izlerim. Aynı heyecan aynı adrenalin ile. Ondan sonra Punisher var elbette o dizide harika idi benim için. Benim bayağı var ya Altered Carbon var, Iron Fırst var, Warriror var adı aklıma henüz gelmeyen bir iki tane daha dizi var.
Şahsen keşke netflix el atmasaydı ikinci sezon beklediğim gibi geçmedi ama ilk sezon mükemmeldi. Henüz bilgi yok ama umarım üçüncü sezon gelir Punisher en az 4 sezonu hak eden bir dizi. Lucifer 6'yı hak ediyorsa Punisher her durumda hak eder yani
Hafızamı kaybetsem hangi diziyi filmi izlediğimi bilemem ki zaten 😃😃 o nedenle denk gelmek isterdim o dizi veya filmle oda şimdiki dileğim o halde hatırlayamayız her neyse evde tek başına serisini izlemek isterdim tekrardan şahsen
Her her her zaman her yer de söylerimm, yıllarca dizi film izlemiş filmkolik bir çocuğum. Ama onun ben de yeri ayrıdır. Senin gibisi gelmeyecek diyerek ve bir parça üzülerekten PRİSON BREAK diyorum❤️❤️❤️
Tür: Korku, gerilim, dram, aksiyon, macera, çocuk, komedi, suç, drama, epik, aile, fantazi, aşk, bilim kurgu, spor, doğa üstü, western imdb puanı: 9,9
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde özel bir ekipte görev yapan polislerin aile yaşamları ve İstanbul sokaklarındaki maceraları anlatılmaktadır. Ekip, görevleri sırasında değişik...
Bu gidişle hafızamızı kaybetmeye yakın hale geleceğiz sanırım, karantina bahanesiyle evde kalıp bir çok yeni dizi/film keşfetmek daha önceden izlediklerimizin üzerinde bastırıyor ve bu her defasında tekrarlanıyor.
Çok kafa açmadan bir kaç isim söyleyip kaçayım buralardan :D
İlk olarak Friends, Chandler'ın Chandler olduğu zamanlar gerçekten çok güzeldi.
Bu bittiği gibi Şahsiyet'i izlerdim çünkü 2 sitcom üst üste yaramıyor bana :D
Aksiyondan çıkıp tekrar sitcom için How I Meet Your Mother izlemeye başlardım.
Her ne kadar hafızamızı kaybetsek felan desek de izlenilen bir diziyi tekrar izlediğimde unuttuğum küçük ayrıntılara dikkat ediyorum, daha çok vay be oluyorum ve daha keyifli yorumlar yapabiliyorum.
İlk yabancı dizilerden Spinning Out dizisini, yerli dizilerden de Yasak Elma dizisini baştan izlerdim. Hafızamı kaybetmeden bile tekrar tekrar izliyorum ama sanırım bilmesem daha heyecanlı ve zevkli olurdu.
İzlediğim tek ve muhtemelen son dizi olan The Witcher. O da Witcher kitaplarını okuyup oyunlarını oynadığım için güzel geldi. Zaten başkarakter Geralt of Rivia, Wild Hunt yüzünden hafızasını kaybediyor ve sonradan geri kazanıyor. Konsept de uyumlu olurdu, hem böylelikle hafızamı geri kazanma ipuçları da edinmiş olurdum.
Aslında birden fazla dizi tercihim olurdu Prison Break, Lost, Two and a half Men (Charlie li bölümler) ve Entourage başta gelen favori dizilerimdendir ve bunları baştan izlerdim.
Simdi izlenicek cok guzel yabanci diziler var ama ben yerli ve milli kardes payini izlemek isterdim onlarca kez izlememe ragmen guluyorum ama ilk izledigimdeki gulmem bambaskaydi 😅
Game of thrones, supernatural, walking dead, american horror story, shamaless, gotham, agent of shield, white queen, witcher, sense8 diye diye gider bu liste