geçenler de bir vlog izledim burada netflix de yer alan türk dizilerinin yabancı dizilere göre oldukça başarısız olduğu değerlendiriliyor. sizin görüşünüz ney neden bir türlü türk dizileri türk izleyicilerle barışamıyor
Netflixteki türk dizilerinin tvdeki dizilerden daha iyi olduğu ortada. Ve beğenilme oranları da %90 'nın üzerinde. Ülkemizde her şey gibi dizi kategorisi de gelişme düzeyinde. Hemen bir game of thrones, stranger things, dark... Çıkmaması başarısızlık göstergesi değildir ve ayrıca ülkemizde sadece dizi kategorisinde geçerli bir durum değil bu. Ayni durumu bir şarkıda, bir buluşta, bir spikerde hatta mahallenin bir çalışkanında da görebiliriz. Bizim kendi ürünlerimizi ötelememiz ve bize ait olmayan şeyleri yüceltmemiz artık bir huy olmaktan çıkmış ülkemizin karekteristik özelliği olmuştur. Bunu inkar etmek için yapılan çalışmalara sürekli iyi değil, olmamış bu, bizim ülkeden de ancak bu çıkardı ... Tarzı tutumlar bizi geliştirmekten uzak yorumlardır. Bunun yerine bizim yaptığımız yerinde bir çalışmaydı ama geliştirmemiz gereken... var tarzı şeyler daha uygun kaçacak hem sanatçı hem senarist açısından ki film-dizi kategorisinden bahsettiğimiz için bu örnekleri verdim. Kanımca daha doğru olacaktır. Tabi bu yazdıklarım asla siklenmiyecektir orası ayrı.
görüşlerin için teşekkür ederim en iyi görüş seçeceğim ne kadar benle aynı görüşde olmasan da türkiye de kötü dizilerin en büyük sebebi halkın gönlüne taht kuran dizileri piyasadan çıkarıp mesala aleyna tilki gibi oyuncunun o sunun bile olmadığı kişilerin dizilerini ülkendekiler halkın gözüne zorla sokarsa izleyiciler de tepki verir iyi dizilerden çok çöp diziler doldu taştı, iyi olanlara şans vermeyip yapımcı sanatçı oyuncu torpillisi kendi çocuğunu sevgilisini oyuncu yaparsa gerçekten de iyi olanları çöpe atalarsa halk da bu lejyonerleri çöpe atar ben netflix de başarılı bir türk dizisi görmüyorum izlemiyorum da
Aleyna Tilki Netflixte bir dizide oynamıyor. Exxendeki dizilerle netflix aynı değil. Hem kalite olarak hem yeni bir platform olma açısından. Ben exxeni de destekleyen birisiyim ülkemde bu tarz şeylerin yapılmaya çalışılması hoşuma gider. Aleyna Tilki nin oyunculuk yapması benim açımdan sorun teşkil etmez. Şarkıcı olan birisi istiyorsa oyuncu olabilir. Gerçekte oyuncu olmadıkları halde bu mesleği yapan çok insan mevcuttur aklıma şu an Cüneyt Arkın geldi. Adam doktordu ama belli bir eğitimle ki eğitim alıp almadığını araştırmadım oyuncu olabiliyorsa Aleyna da istediği için oyuncu olabilir. İsteyen izler istemeyen izlemez. Ülkenin filmleri ya da dizilerinin çirkin olma nedeni Aleyna ya da başkası değildir. Kanatimce ki Aleyna'nin yer aldığı dizi müzikal kategoride bir diziydi ve bildiğim kadarıyla bizim ülkemizde bu kategoride bir dizi mevcut değil. Yani elbet vardır ama bu tarz bir şey kesinlikle yoktur. Hemen eleştirmek doğru olmaz. Önce diziyi izlemeli sonra verilen emek göz önüne alarak karar vermeliyiz. Ve beğenmesek bile yerin dibine sokmak yerine diğer gelebilecek ürünlerin önünü açmalıyız yoksa diğer insanlar linçlenmek korkusuyla ve tutmamıştı endişesiyle yapmak istedikleri amaçtan sapabilir. Biz de ülkece bir ömür boyu töre dizisi izleriz...
bir keresinde cüneyt arkınla aleyna tilkiyi yanyana koyma tamam mı aleyna tilki den ne sanatçı olur neden oyuncu önce bir karakterini düzeltsin anladın mı öyle kızların bu ülke de sanat dünyasında yeri yok ancak yapımcıların manitası olur
dünya da sevmediğim türk olmayan sanatçılar da elbet de oldu ama türk aleyna tilki kadar şımarık sanatçı dünya da görmedim ne lady gaga nede justin biber bu türk egolu kibirli kıza su dökemez ki çıkmış oyuncuyum diyor
Yan yana koymadım bu ters bir örnek de olabilirdi örneğin Mabel Matiz'in diş doktorluğu okuyup şarkıcı olması gibi. Örnekleri artırabilirim daha iyi anlatabilmem açısından. Aleyna'nın karakteri beni ilgilendirmez. Ben sadece işine bakarım. Aleyna şu an başarılı bir yolda ilerliyor. Söyler misin Dua Lipa hangi Türke şarkı yazmış ya da Dünyada ses getirmiş şarkıcıların şirketi hangi Türkle çalışmış. Aleyna ne istediğini biliyor zaten hiçkimse onun sesine laf etmiyor. Hareketlerini absürt bulan insanlar kızın yaşının üstünde olgunluk bekliyor. Aleyna 14 yaşında ünlü oldu yani bir çocuktu. Ve hâlâ bir çocuk. Onun yaşının üstünde olgunluk beklemek ahmaklık olur. Aleyna'nın avukatı da değilim. Sadece kendi görüşlerimi savunuyorum. Kimin manitası olduğu da beni hiç alakadar etmez.
Bana Aleyna Tilkiyi övme Türkiye de en kibirli ve kendini beğenmiş ünlülerden biri varsa o da kendini ses sanatçısı sanan zavallı ama bir o kadar da besktekarların yapımcıların sevigili aleynadır bu ülke de sevilen bir tip değil ha senin gibi ergenler seviyor orası ayrı yakında çöpe atılır
aleyna hülya avşar, muazez ersoy ve daha birçok ölümsüz eserlere imza atan sanatçıların yanından geçemez 14-17 yaşındaki ergen liselerin gönlünde taht kurmuş işte hani anadolu nun gönlüne taht kuramaz bir halt da değil
görürüz bakalım hanım efendi senin aleynanı hülya avşar çöp tenekesine bile atmaya layık görmez ancak böyle sanatçılardan medet uman bir kapı mandalı olur
Kimseden medet ummuyorum. Ama ülkemdeki herkesi savunabilirim. Kapasitem ve kelime dağarcığım mevcut. Ve kapı mandalı falan değilim insanlara önyargıyla yaklaşmayan ve ülkemin iyi yerlere geleceğine inancı tam olan biriyim. Sanırım tartışmam sizi ikna etmeye etmiyor umarım gelecek zaman sizi ikna edebilir.
cümleyi iyi okumamışın o zaman ya da filleri iyi yazamadım, aleyna gibileri hülya avşar gibilerinin kapı mandalı olamaz dedim cümleyi düzelttim.) hem sende ilerleyen yıllarda söylelerin çöpe atıldığına şahit olursun
Cümleyi iyi okumuştum ama hatanızı düzenlttiğiniz için teşekkürler anlatımda ne istediğinizi tam verememişsiniz. Mevzu Aleyna ya da Hülya Avşar mevzusu değildir. Herkesi kendi döneminde değerlendirmek gerekecektir. Gelecekte ne olacagini tahmin ediyorum ama hayallerinizi bozmamak açısından kendime saklayacağım.
her dönemin iyileri vardır bu dönemin bile var ama aleyna tilki değil, gitsin cadılar bayramında şarkısını sölesin anadolunun gerçek insanı onu tanımıyor ergen rüyası olur ancak :)
senin bile ömrün yetmez ama anadolu cadılar bayramını kutlayan lgbt partisi veren bir ülke olmayacak onu da sen görecesin bunun gibileri de hep azınlıkda kalacak :) görürüz bakalım
Bence önyargılı, tüm doğruları kendilerinin bildiğini zanneden, at gözlüklerini çıkartamayan, bir konuda bilgisi olmadığında bile konuşmasını sürdüren, gelişimlere kapalı olan yani Ülkemizin aynı yerinde saymasini normal karşılayan, en ufak değişiklikte sanki ülke elden gidiyor ruh haline bürünen, geçmişteki hatalardan ders almak yerine gelecekte de aynı hatayı yapmamızı isteyen, insanları yabancı türk kürt arap ingiliz diye ayıran, insanların hastalıklarıyla bu LGBT olabilir ya da diğer türlerde fark etmez dalga geçen, insanları ötekilestiren, ötekilestirilmenin normal olduğunu savunan, ülkemizin bir yerlere gelmesini isteyen ama kendi hiçbir şey yapmamış yapanlara laf eden, kızımızı kadınımizi oğlumuzu yaslimizi hayallerimizi kısıtlayan, ama kapasitesini farklı görüşlere açmak yerine kabuğunda pineklemeyi seven cahiller bu ülkeden gitmediği sürece bu ülke meşru olmaz.
bu ülkenin gelişmesi için öncelikle senin veya benim batılı ülkelerin olumlu yanlarını örnek alıp özümsemesiyel olur yani bilim kültür sanat edebiyat teknoloji uzay bilimleri gibi ama sen gidip batının lgbtcisine uyuşturucu partisi veren züppe gençliğine özenerek çağdaş olacağız diyorsan biraz boş beklersin çok beklersin, dünya da doğurganlık oranlarının azalmasının hastalıkların artmasının aile hayatlarının yok olmasının en büyük sebeblerinden biri de cinsiyet bozukluklarıdır. bir erkeğin bir erkeği düzmesi bir kadının bir kadınla ilişki yaşaması bilimsel açıdan bile tezattır terstir, böyle toplumlar çoğalırsa ne nüfus kalır ne aile kalır ikincisi lgbt ci gençlerin hemen hemen büyük bir bölümü de uyuştucu bağımlısı gençlerdir, ailesinden ilgi görmeyen kimlik bunalımı yaşayan toplumdan kopuk insanlardır sen önce bunları özümseyeceğine batının ilmini özümse
Bu konuda sana katılmıyorum özellikle Atiye. :D Ne kadar eleştirilse de Atiye veya başka bir kategori Aşk 101 başarılı diziler. Özellikle Atiye ikinci sezonunda çuvallasa da birinci sezonunun bıraktığı yer izleyicilerin Atiye 2. sezonu arzulamasına neden oldu. Adım gibi eminim ki Aşk 101 dizisinin 2. sezonu 2 hafta Top-10 Türkiye'de kalacak iyi akşamlar. :D
izleyen izler ama genel olarak uzman değerlendirmesi dünyanın en başarısız filmleri türk filmerinin de yer alması üzücü sen netflix de çıkanları acaba oyuncu falan mı sanıyorsun :) türkürmeye layık bir dizi bile değiller
yahu bizim insanımız gerçekten çok nankör. bu nankörlüğü her yerde var. yerin dibine sokmaktan başka hiçbir halt bildikleri yok. beğenilmez anlarım ama kötülemek yanlış. anca oraya buraya nefret kusma peşinde olsunlar.
anladım, ben başarısız olduklarını düşünüyorum türkler kendi ülkesinde en çok yabancı dizileri izliyor ayrıca ülken de yapımcılar kendi tanıdıklarını manitalarına rol verirse olacağı bu olur ha türkiye de hiç mi güzel oyuncu yok çok var ama işte böyle torpilli bebeler olursa IMBD si 1.0 filmlerle bile karşılaşabiliriz
ben daha çok izleyenlerden aldığım yorumlar dramatalog eleştirmenlerin yorumları ben elbetde türkiye de çok daha güzel filmer olduğunu düşünüyorum. ama bizim ülkemizin dünya sinemasında ABD ye karşı devenin kulağı kadar başarısı yok son yıllar da türkler sinema da adeta güldürdü kendini 1.0, 2.0 imb puanlarında rekor kırdık
bu değerlendirmeleri uzmanlar yapıyor, hak etmesi gereken türk filmleri değil de çöp tenekesinden çıkan taklitci yapımcı torpillisi filmler netflixe giriyor hiç birinden bir halt olmaz sezonları bitsin unutulacaklar hele Hakan Muhafız tükereceğim bizi dizi bile değil